NBG Bouwnieuws

Logo_bouwend_nederland_logo

Uitnodiging Marktdag GWW 28 nov 2017


Een goede samenwerking tussen de markt en de gemeente Amsterdam draagt bij aan de succesvolle voorbereiding en uitvoering van projecten, het verbeteren van de gemeentelijke marktbenadering en het vergroten van het rendement voor zowel de gemeente als de markt. 

Logo_toekomstmogelijkheden_in_de_bouw_en_infra

Nieuw: Toekomstmogelijkheden in de bouw en infra


De nieuwe brochure ‘Toekomstmogelijkheden in de bouw en infra’ voor jongeren is nu beschikbaar! Met deze brochure willen wij jongeren die op het voortgezet onderwijs zitten en bezig zijn met hun studie- of beroepskeuze bereiken. Deze doelgroep laten we graag zien hoe breed en veelzijdig de bouw is. En dat deze sector veel mogelijkheden biedt om ...

Logo_rss_entry-121716

Minder huizen wisselden van eigenaar


APELDOORN (ANP) - Het aantal woningen dat in september van eigenaar wisselde is bijna 2 procent lager uitgevallen dan dezelfde maand een jaar eerder. Uit cijfers van het Kadaster blijkt dat er vorige maand 20.632 huizen zijn verkocht.

Logo_rss_entry-121623

AFM waarschuwt voor strengere hypotheekregels


AMSTERDAM (ANP) - Huizenzoekers moeten er rekening mee houden dat voor hypotheken met ingang van volgend jaar niet meer geleend mag worden dan de waarde van de woning. Ook veranderen de inkomensnormen. Daarvoor waarschuwt de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Logo_rss_entry-121317

Sint-Maarten kan toch rekenen op EU-geld


BRUSSEL (ANP) - Het door orkaan Irma getroffen Sint-Maarten kan rekenen op financiële steun van de Europese Commissie. Brussel ,,staat klaar om beschikbare Europese fondsen naar Sint-Maarten en Saint-Martin te sturen”, schrijft voorzitter Jean-Claude Juncker aan de voorzitter van het Europees Parlement in een brief die het ANP in bezit heeft.

Logo_rss_entry-121297

'Betere controle toewijzing nieuwbouwwoning'


AMERSFOORT (ANP) - Er moeten duidelijke spelregels komen voor de toewijzing van nieuwbouwwoningen. Die worden steeds vaker door bijvoorbeeld loting toegewezen, maar daarbij gaat het er volgens Vereniging Eigen Huis (VEH) soms schimmig aan toe. De belangenvereniging voor woningbezitters is daarom een meldpunt voor gedupeerden begonnen.

Logo_rss_entry-121165

Huizenprijsstijging Amsterdam komt tot staan


AMSTERDAM (ANP) - Aan de jarenlange stijging van de huizenprijzen in Amsterdam is een einde gekomen. In het derde kwartaal liep de gemiddelde transactieprijs er volgens makelaarsorganisatie NVM met 0,5 procent terug ten opzichte van een kwartaal eerder.

Logo_bouwlogistiek-272x153

Pakketdienst moet bouwlogistiek efficiënter maken


De bouwsector moet met een pakketdienst aan de slag die leveringen doet aan bouwplaatsen in binnensteden. Zo’n bouwpakketservice zorgt voor minder vrachtwagens in de binnenstad, reductie van CO2-en fijnstof uitstoot en minder transportkosten. Dit idee lanceert Arjan Walinga, projectleider ketensamenwerking bij brancheorganisatie Bouwend Nederland. 

Logo_renaissancehotelamsterdam2-560x336

Marriott bouwt nieuw Renaissance Hotel Amsterdam Schiphol met 250 kamers


Marriott bouwt in Amsterdam aan een nieuw hotel. Het wordt een Renaissance hotel met 250 kamers. De vestiging van het luxe merk van hotelketen Marriott komt te liggen aan de rand van het Amsterdamse Bos en op steenworp afstand van luchthaven Schiphol. 

Logo_aedes_logo

Regeerakkoord Rutte III: de belangrijkste plannen voor woningcorporaties


Het kabinet Rutte III presenteerde dinsdag 10 oktober 2017 zijn regeerakkoord. Op deze pagina vindt u een overzicht van de belangrijkste plannen voor woningcorporaties. 

Logo_rss_entry-120835

Heijmans bouwt energieopwekkende geluidsschermen


ROSMALEN (ANP) - Heijmans gaat geluidsschermen bouwen die energie opwekken. Financiële details over het project, dat de naam Solar Highways heeft, zijn niet bekend.

Logo_bewust_veilig_logo

Veiligheid vraagt om gedragsverandering


Volgens cijfers van de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie) is de bouw in 2016 onveiliger geworden. Het aantal ernstige ongevallen, waarbij één of meerdere slachtoffers vielen, steeg met bijna 11 procent en het aantal dodelijke slachtoffers nam zelfs met 77 procent toe. Een schrikbarende uitkomst. Daarom is door het bestuur van Bouwend Nede...

Logo_bouwend_nederland_logo

Voorkom computercriminaliteit: maak afspraken met elkaar!


Regelmatig horen we helaas van leden dat ze slachtoffer zijn geworden van computercriminaliteit. Maak afspraken om dat zoveel mogelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld over het gebruik van eigen telefoons en tablets van medewerkers op het bedrijfsnetwerk. 

Logo_rss_entry-120713

Koepelgevangenis Arnhem te koop


ARNHEM (ANP) - De voormalige koepelgevangenis in Arnhem staat te koop. De monumentale bajes, een blikvanger in de Gelderse hoofdstad, wordt verkocht inclusief het terrein eromheen en de bijgebouwen.

Logo_rss_entry-120683

DNB bezorgd over aflossingsvrije hypotheken


AMSTERDAM (ANP) - De Nederlandse hypotheekschuld bestaat nog altijd voor meer dan de helft uit leningen waarop niet regulier wordt afgelost. De Nederlandsche Bank (DNB) is bang dat die aflossingsvrije hypotheken op den duur voor problemen kunnen zorgen en dringt aan op een voortvarende aanpak.

Logo_nieuwbouw_woningen_2

Ruimte voor 300.000 woningen in metropoolregio Amsterdam


In de Metropoolregio Amsterdam is tot 2040 ruimte voor de bouw van bijna 300.000 woningen. Deze conclusies uit de ‘Monitor Plancapaciteit MRA 2017’ worden omarmd door de bestuurders van de gemeenten en provincies in de MRA.