NBG Bouwnieuws

Logo_zara_logo

Zara in voormalig V&D-pand Leeuwarden


Zara opent op 17 november 2016 een winkel in het voormalige pand van V&D, meldt de Leeuwarder Courant. 

Logo_rss_entry-69090

Huizen aardbevingsgebied moeilijk te verkopen


DEN HAAG (ANP) - Woningen in het aardbevingsgebied in Groningen zijn sinds de aardbeving bij Huizinge in 2012 (met een kracht van 3,6) steeds minder makkelijk te verkopen. Ook staan ze veel langer te koop. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag.

Logo_rss_entry-69102

Huizenprijzen verder omhoog in september


DEN HAAG (ANP) - Ook afgelopen maand zijn de prijzen van koopwoningen stevig gestegen. De prijs lag vorige maand 5,9 procent hoger dan in september 2015. Deze toename is iets kleiner dan in augustus, toen met 6 procent de grootste prijsstijging in veertien jaar werd genoteerd. Dit blijkt uit het onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek ...

Logo_rijksdienst_voor_ondernemend_nederland_logo

Subsidie voor verduurzaming van scholen


Vanaf 3 oktober 2016 is subsidie beschikbaar voor de inhuur van extern advies over verduurzaming en verfrissing van scholen in primair en voortgezet onderwijs.

Logo_rijksoverheid_logo

Nederland circulair in 2050


Op 14 september 2016 heeft staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) het Rijksbrede programma 'Circulaire Economie: Nederland circulair in 2050' aan de Tweede Kamer aangeboden. De ambitie van het kabinet is om met bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden effectiever, slimmer en winstgevender om te gaan met schaarse grondstoffen e...

Logo_zen-festival_3-11-2016

ZEN-festival over zeer energiezuinige nieuwbouw op 3 november 2016 in Den Bosch


Op 3 november 2016 wordt in Den Bosch het ZEN-festival 2016 gehouden, met als onderwerp de kansen en uitdagingen van zeer energiezuinige nieuwbouw. Hier kunnen professionals in de bouw- en vastgoedsector kennis, inzicht en praktijkervaring delen op het gebied van concepten, technieken, financiering, bewonersgedrag, marketing, verkoop en wet- en ...

Logo_lidlwaddinxveen-272x204

Plannen nieuw duurzaam dc Lidl krijgen vorm


Lidl wil op logistiek bedrijvenpark Park15 bij Oosterhout (gemeente Overbetuwe) een distributiecentrum bouwen, dat een lengte krijgt van maar liefst 500 meter. Het dc komt te staan naast het dc van Nabuurs/Heinz dat bijna klaar is. 

Logo_nl

MAAK KANS OP MOOIE PRIJZEN, STEM OP ONS BROERTJE DE NATIONALE ONDERWIJSGIDS!


Ons broertje de Nationale Onderwijsgids is dit jaar weer genomineerd voor Website van het Jaar in de categorie Educatie & Opleiding! De stemperiode is inmiddels alweer in volle gang. Helpt u onze collega’s de titel te bemachtigen? Stemmen kan via deze link. Vergeet u niet uw stem te activeren?

Logo_koniklijke_metaalunie_logo

MKB-metaal: na het zoet komt iets minder zoet


Een zeer positief 2e kwartaal schiep hoge verwachtingen, daardoor zijn de uitkomsten uit de Economische Barometer voor het MKB-metaal over het 3e kwartaal van 2016 wat tegenvallend. Er is wederom groei, maar die is wel een stuk lager. De orderportefeuille binnenland is voor het eerst in 3 jaar afgenomen en de orderportefeuille buitenland is voor...

Banken verwachten concurrentie vastgoedfinanciers


Nederlandse banken verwachten dat de totale vastgoedleningenportefeuille in ons land de komende jaren zal groeien. Volgens de banken krijgen alternatieve financiers echter een steeds groter deel van de vastgoedportefeuilles in handen. 

Logo_bouw_mensen_zaandam_logo

Cursus Werken met ZZP’ers bij Bouwmensen Zaandam op 15 november


Deze cursus helpt bij begrijpen wat verstaan wordt onder een ZZP’er en op welke manieren 'veilig' werken (in het belang van zowel de opdrachtgever als opdrachtnemer) met ZZP’ers mogelijk is. 

Normal_73980fb460f916012919cdd01f5c1098_normal

Leegloop- en overwerkuren reduceren


De huidige flexibiliteit op het gebied van arbeidstijden in de CAO Bouw & Infra biedt mogelijkheden om kosten van leegloop en overwerk te reduceren. Veel bedrijven denken dat de grilligheid van hun eigen werkvoorraad en de onvoorspelbaarheid van weersomstandigheden roosteren onmogelijk maakt. Tegelijkertijd realiseren veel bedrijven zich dat...

Logo_rss_entry-68595

Tilburg schrapt kantoren uit Spoorzone


Tilburg brengt het kantorenprogramma in de Spoorzone terug van 208.000 m2 naar 140.000 m2. Het stadsbestuur moet daardoor bijna 20 miljoen euro afboeken op zijn grondexploitatie. 

Logo_bouwend_nederland_logo

Werkvoorraad GWW groeit nauwelijks


De orderportefeuilles van bouwbedrijven blijven goed gevuld. In augustus is de werkvoorraad verder opgelopen. Sinds 2013 stijgt de werkvoorraad vrijwel onafgebroken. Maar dit geldt niet voor alle sectoren, zo blijkt uit de maandelijkse conjunctuurmeting van het EIB. De infrasector heeft wat meer moeite om de weg omhoog te vinden. 

Kantoor Samskip krijgt innovatief glas


Het kantoor van logistiek maritiem dienstverleners Samskip in Rotterdam krijgt speciaal gelaagd glas dat het daglicht doorlaat maar dat infraroodstralen blokkeert.

Nieuw hotel op luchthaven Rotterdam


De eerste paal van het ibis budget Rotterdam The Hague Airport (RTHA) is maandag 17 oktober igeslagen. Het 121 kamers tellende hotel wordt in het najaar 2017 in gebruik genomen. 

NBG Bouwvacatures

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht