NBG Bouwnieuws

Normal_bouwwerkers

Nijpend tekort aan technisch personeel maakt versnelling noodzakelijk


De vraag naar technische vakmensen wordt steeds urgenter. In het laatste kwartaal van 2017 waren er naar schatting van het UWV 13.300 openstaande vacatures voor ICT beroepen en 60.800 voor de technische beroepen. Daarom maakte de partners van het Techniekpact tijdens de Jaarconferentie bekend dat zij op vier thema’s door acties sneller resultate...

Logo_verduurzaming

Verduurzaming op wijkniveau in Drenthe, met Diederik Samsom


Kom op 25 juni 2018 naar de marktsessie Expeditie Energieneutraal, een initiatief van Expeditie Energieneutraal Wonen, Uneto-VNI en Bouwend Nederland. Wij bieden een inspirerende middag met veel interactie. 

Logo_rss_entry-154966

Woningverkopen in mei weer gedaald


DEN HAAG (ANP) - De daling van het aantal woningverkopen zet onverminderd door. Volgens het Kadaster werden in mei 18.237 woningen verkocht, 9 procent minder dan in dezelfde maand vorig jaar. De terugloop van het aantal woningverkopen is sinds begin dit jaar aan de gang door een krimpend aanbod.

Logo_leo_te_bogt_overleden

Afdelingsvoorzitter Leo te Bogt overleden


Het bestuur van de Afdeling Achterhoek is diep geschokt door het plotselinge overlijden van voorzitter Leo te Bogt, directeur van de Klaassen Groep. Als voorzitter van de Afdeling Achterhoek zat hij ook in het bestuur van Bouwend Nederland regio Oost en sinds oktober jl ook in het landelijk bestuur. 

Logo_bouwend_nederland_logo

AVG en CAO houden de P&O-professionals bezig


Drie weken na de invoeringsdatum levert de AVG nog altijd voldoende voor voor discussie, zo bleek 14 juni tijdens het P&O Overleg Noord-Holland-Noord. 

Logo_rss_entry-154397

Huisuitzettingen bij woningcorporaties dalen


DEN HAAG (ANP) - Het aantal huisuitzettingen bij woningbouwcorporaties is vorig jaar opnieuw gedaald. Dat meldt Aedes, de vereniging van woningcorporaties.

Logo_rss_entry-154425

Tunnelbedrijf Elon Musk krijgt miljardenklus


CHICAGO - Het nieuwe tunnelboorbedrijf van miljardair en Tesla-topman Elon Musk komt nu echt van de grond. The Boring Company heeft een voorlopige gunning voor een miljardenklus op zak voor de aanleg van een hogesnelheidsverbinding naar O'Hare International Airport in Chicago, zo meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Logo_rss_entry-154427

Europese deal over duurzame energie


STRAATSBURG (ANP) - In 2030 moet 32 procent van de in de EU opgewekte energie duurzaam zijn. Het gebruik van palmolie voor biobrandstof gaat verdwijnen. Voor huishoudens wordt het makkelijker zelf energie op te wekken.

Logo_bouwend_nederland_logo

Wet voor compensatie transitievergoeding krijgt vorm


Werkgevers kunnen naar verwachting vanaf 1 april 2020 bij het UWV compensatie aanvragen voor de transitievergoeding die zij aan werknemers hebben betaald na langdurige arbeidsongeschiktheid. Voor het ontvangen van de compensatie is het van belang dat de werkgever de juiste gegevens aan UWV verstrekt. Voor reeds betaalde transitievergoedingen gel...

Logo_vrieshuis-aviko-272x153

Vijf opmerkelijke nieuwbouw projecten: Aviko start eindelijk bouw vrieshuis


De logistiek vastgoedmarkt floreert als nooit tevoren. Tal van nieuwbouw projecten zijn op dit moment gaande of zitten nog in de pijplijn. Een nieuwe greep uit de database van Cobouw Bouwberichten.nl met opmerkelijke nieuwbouw projecten van Aviko dat eindelijk start met de bouw van een groot vrieshuis en een wel heel opmerkelijk project: het gro...

Logo_rss_entry-154302

Nederlands baksteenbedrijf naar Oostenrijkers


WENEN (ANP) - De Nederlandse baksteenfabrikant Daas Baksteen komt in handen van het Oostenrijkse Wienerberger. Het Gelderse bedrijf is akkoord over de overname door zijn grotere branchegenoot, maakte Wienerberger bekend zonder vermelding van financiële details.

Logo_rss_entry-154049

Miljoenen extra voor restauratie monumenten


DEN HAAG (ANP) - Cultuurminister Ingrid van Engelshoven trekt dit jaar 34 miljoen euro extra uit voor het restaureren van rijksmonumenten, voor restauratie en groot onderhoud van molens en voor het herstel van mobiele erfgoederen. Dat moet er voor zorgen dat de monumenten behouden blijven, ook voor toekomstige generaties.

Normal_bouwwerker

Extra aandacht voor veilig en gezond werken in week van de RI&E


U bent als werkgever wettelijk verplicht een actuele Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) te hebben. Doel van de RI&E is de arbeidsrisico’s in kaart te brengen om zo de gezondheid en veiligheid van uw bedrijf te bevorderen. Tijdens de Week van de RI&E (11 t/m 15 juni) is hier extra aandacht voor, met als thema: ‘Beperk verzuim ...

Normal_omgevingsfoto_met_straat_en_gebouwen

Innovatie belangrijk punt in uitvoeringsagenda klimaatakkoord gebouwde omgeving


De bouw is ervan overtuigd dat we het klimaatdoel van een CO2-neutrale gebouwde omgeving in 2050 halen. Innovatie en opschaling zijn hierbij de sleutelwoorden! Dat het klimaatakkoord ook de voordeur van de consument nadert, is te lezen op de website van de NOS. De voorstellen die momenteel in de maak zijn, leggen inderdaad de basis voor hoe onze...

Logo_rss_entry-153064

BAM onderuit op Damrak


AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs stond het aandeel van bouwer BAM dinsdag zwaar onder druk na een adviesverlaging. De Europese beursgraadmeters wisten daarentegen de openingsverliezen weg te werken. Beleggers deden het verder rustig aan na het sterke herstel in de afgelopen handelsdagen en keken uit naar de G7-top later deze week.

Logo_verdouw_beurs_8_juni_2018_logo

VerdouwBeurs over Duurzaam innoveren + ondertekening Greendeal bouwlogistiek door Verdouw


Op vrijdag 8 juni vindt de VerdouwBeurs plaats van 15:30 uur tot 20:00 uur. Dit is een spetterend event voor bouw- en aannemerij, georganiseerd door Verdouw Bouwproducten. Het thema van dit event is Duurzaam innoveren. Actueel en boeiend. Wij zijn erbij!