NBG Bouwnieuws

Logo_clustervergadering_bouwend_nederland_22-3-2018

Fouten maken en er openlijk voor uitkomen, daar wordt iederéén wijzer van


120 leden waren er 22 maart naar de clustervergadering in Maarssen gekomen. Ze kregen te horen dat ze vooral fouten moeten maken. 

Logo_beatrixsluis_nieuwegein_ombouw

Beatrixsluis zet deuren open voor binnenvaart


De binnenvaart neemt toe. Niet alleen de hoeveelheid schepen, maar ook de grootte ervan. De Prinses Beatrixsluis bij Nieuwegein dreigde een serieus nautisch knelpunt te worden. Met de aanleg van een extra kolk en het renoveren van de bestaande twee sluizen wordt het tij gekeerd. Dit project gaat op de Dag van de Bouw open 

Logo_rss_entry-143327

'Kwart huizen in 2030 van aardgas af'


DEN HAAG (ANP) - Diederik Samsom heeft van het kabinet de opdracht gekregen er mede voor te zorgen om in 2030 twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af te halen. Dat zegt hij in een interview met dagblad Trouw.

Logo_dashboard_met_routeplanner_smartphone

N205: Eerste slimme weg in Nederland klaar voor Talking Traffic


Tijdens een live demonstratie laat de Noord-Hollandse gedeputeerde Elisabeth Post vandaag zien dat de N205 klaar is voor Talking Traffic. In Talking Traffic zitten nieuwe diensten die weggebruikers voorzien van real time reisinformatie.

Logo_fietsers_3

Provincie Noord-Holland werkt aan veiligere fietspaden


De provincie Noord-Holland investeert 23 miljoen euro om de belangrijkste knelpunten in het Noord-Hollandse fietsnetwerk op te lossen.

Logo_marc_van_bommel_02_lichaam

De toekomst in de bouw is duurzaam!


“Duurzaamheid is wat ook ons in de bouwsector continu bezighoudt. Dat is best een uitdaging” vertelt Marc van Bommel, directeur bij Nieman Raadgevende Ingenieurs, in zijn blog over ‘Duurzaam bouwen’ en de toekomst van de bouwsector. 

Logo_rss_entry-142993

Huizenprijzen stijgen hardst sinds 2001


DEN HAAG (ANP) - De prijzen voor koophuizen zijn sinds september 2001 niet zo hard gestegen als in februari. Huizen waren vorige maand gemiddeld 9,5 procent duurder dan in dezelfde periode vorig jaar, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Logo_rss_entry-143000

Nieuw plein aan IJzijde Amsterdam CS


AMSTERDAM (ANP) - Aan de IJzijde van het Centraal Station in Amsterdam wordt een langgerekt plein aangelegd. Daaronder komt een fietsenstalling met plaats voor 4000 fietsen, die in de plaats komt van het fietsplatform en de fietspont.

Logo_bouwend_nederland_logo

Tweede Kamer neemt Uitvoeringswet AVG aan


Op 13 maart stemde de Tweede Kamer over het wetsvoorstel en de ingediende amendementen en moties. Het wetsvoorstel van de Uitvoeringswet is hierbij aangenomen. De AVG vervangt de Europese richtlijn bescherming persoonsgegevens. In Nederland was deze richtlijn geïmplementeerd in de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). 

Logo_rss_entry-142888

Rotterdamse woontorens gaan Lee Towers heten


ROTTERDAM - "Jullie hebben Trump Towers. Wij hebben Lee Towers", zei Arjen Lubach vorig jaar gekscherend in zijn video over president Trump. Zo'n gebouw hadden we toen niet, maar nu wel. Twee voormalige kantoortorens aan het Rotterdamse Marconiplein zijn de Lee Towers gedoopt. De kantoorruimtes worden verbouwd tot 860 nieuwe woningen.

Logo_vlakglas_kringloop1

Glas, een product van de oerelementen zand en vuur. Je komt het overal tegen.


Laten we eens kijken waar je glas tegenkomt nadat je ’s morgens bent opgestaan. Je doet de gordijnen open. Het zonlicht komt door het raam naar binnen. Buiten waait het en is het koud, maar achter het raam merk je daar niets van. Binnen is het behaaglijk warm. De beslissing om het dak met glaswol te isoleren blijkt een goede investering te zijn ...

Logo_rss_entry-142733

60 schademeldingen bij nieuw loket Groningen


GRONINGEN (ANP) - Het nieuwe schadeloket voor het melden van schade door gaswinning in Groningen, de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen, heeft op de eerste dag van openstelling tot nu toe al zestig nieuwe schademeldingen ontvangen, meldt een woordvoerder. Het loket werd maandagochtend om 08.00 uur geopend.

Logo_rss_entry-142673

Huizenverkoop 2-onder-1-kap fors gedaald


APELDOORN (ANP) - Huizenkopers waren in februari een stuk minder actief dan in dezelfde maand een jaar eerder. Met name de verkoop van 2-onder-1-kap woningen daalde flink.

Logo_rss_entry-142372

BAM wint klus opknapbeurt Afsluitdijk


BUNNIK (ANP) - Een consortium met de bouwer BAM en baggeraar Van Oord mag definitief aan de slag voor het opknappen van de Afsluitdijk. Met de klus is 550 miljoen euro gemoeid. BAM en Van Oord krijgen ieder 46 procent daarvan, de rest is voor de derde partner, adviesbureau Rebel.

Logo_nieuwbouw_woonhuis

‘Ieder ongeluk in de bouw is er één te veel’


Strenge wet- en regelgeving en veilig materiaal en materieel ten spijt, begon het aantal ongelukken in de bouw en infra de laatste jaren weer een stijgende lijn te vertonen. Volgens Koene Talma tonen de Governance Code Veiligheid in de Bouw en de inspanningen van Bouwend Nederland aan dat de sector zich daar niet bij neerlegt. Integendeel: het a...

Logo_bewust_veilig_logo

Extra aandacht veiligheid op ruim 4300 bouwplaatsen tijdens Bewust Veilig


Ruim 58.000 medewerkers in de bouw- en infrasector en de installatiebranche staan vandaag stil bij veilig werken. Bij meer dan 250 bedrijven en op ruim 4300 bouwplaatsen wordt vandaag tijdens de tweede Bewust Veiligdag extra aandacht gegeven aan veiligheid op de werkplek. Staatssecretaris Van Ark (SZW) krijgt samen met de voorzitters van Bouwend...