NBG Bouwnieuws

Normal_rss_entry-145940

Meer faillissementen in maart


DEN HAAG (ANP) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is gestegen. In maart werden er 34 bedrijven meer failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In februari daalde het aantal faillissementen nog met 42.

Normal_rss_entry-145984

Raad van State: simpelere regels eigen woning


DEN HAAG (ANP) - De belastingregels voor de eigen woning moeten voorspelbaar zijn en zo eenvoudig mogelijk. Dat is van groot belang voor het maatschappelijk draagvlak. Dat vindt de Raad van State, die geplande wetten toetst en regering en parlement adviseert.

Logo_harry_de_vries_woudsend

'Het noorden heeft nu ook de stijgende lijn te pakken'


“Allround blijven en waar het kan de samenwerking zoeken. Dat heb ik altijd van mijn vader meegekregen en het heeft ons de crisis door geholpen.” Harry de Vries is de vierde generatie aan het roer van Bouwbedrijf De Vries uit Woudsend. Vakmanschap en vertrouwen vormen nu al honderd jaar de basis van het bedrijf. De Vries viert het jubileum feest...

Logo_rss_entry-145686

'Huizenprijzen stijgen sneller dan verwacht'


AMSTERDAM (ANP) - De huizenprijzen stijgen dit jaar sneller dan eerder werd gedacht. Het Economisch Bureau van ABN AMRO voorspelt dat huizen in 2018 gemiddeld 8 procent duurder worden ten opzichte van vorig jaar. Aanvankelijk hielden kenners van de bank rekening met een stijging van 6 procent.

Logo_rss_entry-145514

DHL bouwt groot sorteercentrum in Zaltbommel


UTRECHT (ANP) - Pakketbezorger DHL Parcel gaat op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel een groot nieuw sorteercentrum bouwen. Dat bevestigt het bedrijf, nadat er vorige week al berichten waren rondgegaan over de komst van dit volgens DHL grootste sorteercentrum voor e-commerce in Nederland.

Logo_bouwend_nederland_logo

Tik op de vingers voor gemeente Heerlen


Met de gemeente Heerlen hebben we op aanbestedingsgebied een rijke historie. Inzake de bouw van een Brede Maatschappelijke voorziening in Hoensbroek Zuid heeft Bouwend Nederland in goed overleg met de betrokkenen een klacht ingediend vanwege het niet in concurrentie aanbesteden van dit project. 

Logo_rss_entry-145524

'Stijgende prijzen zitten bouwers dwars'


VOORBURG (ANP) - Aannemers komen steeds vaker in de problemen door de stijgende prijzen van bouwmaterialen en personeel. Dat constateert branchevereniging voor ontwikkelaars en bouwondernemers NVB. Veel bouwbedrijven tekenden al jaren geleden in voor projecten, maar zitten met de toen afgesproken prijs te dicht op of zelfs onder de kostprijs.

Normal_rss_entry-145140

Particulieren verbruiken minder elektriciteit


DEN HAAG (ANP) - Het gebruik van elektriciteit in woningen is de afgelopen jaren afgenomen. Volgens nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek was het verbruik per bewoner in 2016 4,5 procent lager dan in 2012.

Normal_achterhoek

Resultaten Achterhoeks woonwensen- en leefbaarheidsonderzoek


Het is nog steeds goed wonen in de Achterhoek. De meeste inwoners geven een rapportcijfer dat boven het landelijk gemiddelde ligt. Voor hun eigen woning geven de bewoners zelfs een volle 8.

Normal_rss_entry-145008

Recordaantal miljoenenwoningen


DELFT (ANP) - Het aantal koopwoningen van meer dan een miljoen euro is het afgelopen jaar gestegen tot een recordniveau van 42.300. Dat is 35 procent meer dan een jaar eerder, zo becijferde databedrijf voor de vastgoedmarkt Calcasa.

Normal_rss_entry-144906

Rutte: geld voor Groningen zolang als nodig


LOPPERSUM (ANP) - ,,Zolang het nodig is, is er geld voor Groningen.'' Dat zei premier Mark Rutte woensdag tijdens een werkbezoek aan de provincie Groningen. Hij sprak er onder meer over het herstel van aardbevingsschade. Het betrof een al langer geleden afgesproken bezoek, dat losstaat van het kabinetsbesluit om in 2030 de gaswinning in Groninge...

Loonsverhoging van 4,4% bij cao bouw en infra aangeboden


Tijdens de onderhandelingen over een nieuwe cao voor de bouw- en infrasector hebben de werkgevers gisteren – 3 april 2018 – voorgesteld de lonen te verhogen met 4,4% bij een cao met een looptijd van 21 maanden.

Logo_nieuwe_waterweg_siebe_swart_free_of_copyright

Minister start verdieping Nieuwe Waterweg


Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Ronald Paul (COO Havenbedrijf Rotterdam) hebben vanmorgen – maandag 26 maart – het officiële startsein gegeven voor de verdieping van de Nieuwe Waterweg en de Botlek. Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat ook zeeschepen ...

Logo_rss_entry-144347

'Hypotheekrente dit jaar licht omhoog'


CAPELLE A/D IJSSEL (ANP) - De hypotheekrente voor een rentevaste periode van tien jaar of langer gaat in de loop van dit jaar waarschijnlijk weer licht omhoog. Dat voorspelt hypotheekadviesketen De Hypotheker.

Logo_rss_entry-144172

'Rabobank zette bouwer Midreth klem'


ARNHEM (ANP) - Rabobank heeft als huisbank van bouwbedrijf Midreth in strijd met zijn bancaire zorgplicht gehandeld. Het gerechtshof in Arnhem heeft dat in hoger beroep bepaald. Bovendien ging de bank te ver toen hij ,,excessieve vergoedingen'' vroeg voor noodkredieten.

Logo_bouwend_nederland_logo

Jouw innovatie in praktijk uitproberen bij de politie? Meld je voor 1 mei aan!


De politie wilt de komende tien jaar meer dan 800.000 vierkante meter huisvesting op een innovatieve manier bouwen en verbouwen. Zij zoekt daarvoor met steun van Bouwend Nederland, De Bouwagenda en De Bouwcampus een directe dialoog met de markt via een innovatie challenge. De beste 3 inzendingen gaan in gesprek met de politie over het uitprobere...