NBG Bouwnieuws

Logo_technetkring_zaanstreek

Technetkring Zaanstreek maakt kennis met instroomcampagne


Ook de Zaanstreek maakt zich druk om het gebrek aan vakbekwaam technisch personeel. In de Technetkring praten bedrijven en onderwijsinstellingen over de aanpak. 

Logo_rss_entry-151661

Volksbank betaalt misrekende boeterente terug


AMSTERDAM (ANP) - De Volksbank gaat teveel betaalde boeterente terugbetalen. Volgens de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis (VEH) gaat het om klanten die voor 14 juli 2016 hun hypotheek vervroegd hebben afgelost. De Volksbank, die hypotheken verstrekt onder de merknamen SNS, RegioBank en BLG Wonen, gaat klanten zelf benaderen en informer...

Logo_rss_entry-151660

OM eist miljoenen van voormalig topman Ballast


UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) eist een boete van 200.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden tegen een voormalig topbestuurder van bouwbedrijf Ballast Nedam. Verder moet hij bijna 12,5 miljoen euro aan persoonlijk voordeel terugbetalen aan de Staat.

Logo_rss_entry-151657

NN verlaagt hypotheekrente nu ook automatisch


AMSTERDAM (ANP) - Nationale-Nederlanden (NN) gaat de hypotheekrente automatisch verlagen wanneer een klant in aanmerking komt voor een lagere risico-opslag. Daarnaast wordt het aantal tariefklassen uitgebreid en kan de klant ook een lagere rente krijgen bij een hogere spaar- of woningwaarde.

Logo_ministerie_economische_zaken_en_klimaat_logo

Innovatiekrediet: voor technische projecten is nog geld beschikbaar!


Vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is aangegeven dat zij per 11 mei 2018 het budget voor klinische ontwikkelingsprojecten met € 10 miljoen verhoogd hebben naar € 30 miljoen. Het budget voor technische ontwikkelingsprojecten blijft ongewijzigd vastgesteld op € 40 miljoen. 

Logo_bouwend_nederland_logo

Hoe kunt u papieren persoonsgegevens optimaal beschermen?


In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het van belang dat u persoonsgegevens goed beschermd. Dat geldt niet enkel voor digitale persoonsgegevens, maar ook voor papieren gegevens. Papieren bestanden dienen veilig bewaard te worden en wanneer ze niet meer nodig zijn, veilig verwijderd te worden. 

Logo_how-encryption-works-wikimedia_blockchain

Blockchain en crypto in contactgroep Financiën


Blockchain Technologie is ‘hot’ sinds de komst van de bitcoin. In de workshop van 6 juni aanstaande legt Lykle de Vries uit hoe een Blockchain werkt en laat hij zien waarom het technologie is die de wereld radicaal kan veranderen. 

Logo_rss_entry-151398

Woonagenda moet 75.000 huizen per jaar leveren


DEN HAAG (ANP) - De komende zes jaar moeten er jaarlijks gemiddeld 75.000 woningen in Nederland worden gebouwd, aldus minister Kajsa Ollongren (Wonen). Om te zorgen dat er meer en sneller gebouwd wordt heeft ze woensdag de Nationale Woonagenda met gemeenten, provincies, marktpartijen en corporaties gesloten.

Logo_rss_entry-151412

Woningen onbewoonbaar na hoosbui en modder


SCHINNEN (ANP) - In het Limburgse buurtschap Hegge, gemeente Schinnen, zijn drie woningen onbewoonbaar verklaard na de hevige hoosbui dinsdag. Als gevolg van de regenbui, die tien minuten duurde, kwam er volgens wethouder Jeannette Quadvlieg van Schinnen ,,een tsunami van modder vanaf de heuvels richting de bewoonde wereld in Hegge’'.

Logo_rss_entry-151157

Verkoop keukens stijgt


ZEIST (ANP) - Keukenverkopers deden in het eerste kwartaal goede zaken. Zij verkochten in de eerste drie maanden van dit jaar ruim een tiende meer dan in dezelfde periode vorig jaar, meldt de brancheorganisatie voor winkeliers in het non-foodsegment INretail.

Logo_rss_entry-151166

Huizenprijzen stijgen met bijna 9 procent


DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in april bijna 9 procent duurder in vergelijking met een jaar eerder. Dat becijferden het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster. De prijzen zijn ook ietsje harder opgelopen dan een maand eerder.

Logo_bouwend_nederland_logo

Bouw moet serieus werk maken van zij-instroom


Wil de bouw het nijpende tekort aan personeel indammen, dan moet er serieus werk worden gemaakt van het opleiden van zij-instromers. Daarvoor zou het ook goed zijn als er niet per regio maar landelijke uniforme spelregels komen voor de inzet van werklozen en statushouders. Bovendien moet er meer een appel worden gedaan op ouders opdat jongeren w...

Logo_roestige_oude_deurslot

4.8 miljoen voor restauratie rijksmonumenten


In 2018 is ruim 4.8 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten in Noord-Holland.

Logo_marken_dijk

Dijk rond Marken wordt veiliger en aantrekkelijker


Op en rond de omringdijk van Marken wordt het zwemstrand, de aanlegstranden en het straatmeubilair opgeknapt. Ook wordt het aantal wandelroutes uitgebreid en komt er extra natuur. Dit gebeurt tegelijkertijd met de dijkversterking. Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland, gemeente Waterland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben da...

Logo_kooi_security

Kooi Security opent kantoor in Frankrijk


De partner voor 24/7 mobiele bouwplaatsbeveiliging Kooi Security opent deze zomer haar eerste kantoor in Frankrijk.

Logo_busbrug_zwolle_op_hoogte_3

Timelapse: uitpakken busbrug Zwolle


Zwolle krijgt een nieuwe overgang over het spoor: ProRail bouwt een gigantische busbrug. De grote stalen delen zijn vanaf januari aangevoerd en aan elkaar gelast. Hoe komt de brug eruit te zien? Zie hier de timelapse!