NBG Bouwnieuws

Logo_rss_entry-101004

Concertgebouw zucht onder techno


AMSTERDAM - Een technofeest in het Concertgebouw in Amsterdam is in de nacht van donderdag op vrijdag voortijdig afgebroken. Het plafond boven het podium werd ,,onstabiel" en daarom vond organisator Audio Obscura het beter om het feest te beëindigen, zo staat te lezen op de Facebookpagina.

Logo_rss_entry-101027

Amsterdam krijgt nieuwe studio voor filmsound


AMSTERDAM - Het Nederlandse geluidsbedrijf Warnier Posta opent dit najaar in Amsterdam een nieuwe grote geluidsstudio voor films. Met het openen van het nieuwe gebouw hoopt Peter Warnier, de Nederlandse autoriteit op het gebied van filmgeluid, het aantrekkelijker te maken voor grote buitenlandse filmproducties om de geluidsnabewerking in Nederla...

Logo_aedes_logo

Openbaar Belang: veiligheid huurder voorop bij aanpak onveilige balkons


Toen 150 balkons van enkele jaren 50 flats in Zwolle op 11 mei 2017 niet aan de veiligheidsnorm bleken te voldoen, was het bij woningcorporatie Openbaar Belang alle hens aan dek. ‘We moesten zo snel mogelijk handelen. Veiligheid voor alles’, blikt directeur-bestuurder Rob van Beek terug. 

Logo_provincie_overijssel_logo

Overijssel start gezamenlijke aanpak woningbouw


De provincie, de SER en bouwers hebben vrijdag 19 mei jl. tijdens een bijeenkomst in Deventer afstemming gezocht met betrekking tot de woningbouw. Op initiatief van de provincie nemen ze met elkaar de marktontwikkeling in Overijssel onder de loep. Daarnaast gaat de provincie elk halfjaar een bijeenkomst organiseren, met input van alle betrokken ...

Logo_ron_wullems_4_

Ron Wullems toegetreden tot algemeen bestuur


Bouwend Nederland heet Ron Wullems, directeur van Wegenbouwmij. Elshout B.V., van harte welkom in het algemeen bestuur. Hij heeft al redelijk wat bestuurlijke ervaring opgedaan, zoals bijvoorbeeld in het bestuur van het Zuid-Brabants Infraoverleg en in het bestuur van het Infraplatform Brabant in Regio Zuid. In het algemeen bestuur van Bouwend N...

Logo_rss_entry-100103

Nederland telt fors meer makelaars


DEN HAAG (ANP) - Het aantal makelaars in Nederland is sinds 2010 met 10 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag publiceerde. Begin dit jaar telde Nederland ruim 9000 makelaars. Dat is het hoogste aantal in zeven jaar tijd.

Logo_rss_entry-100118

Prijzen bestaande koopwoningen fors omhoog


DEN HAAG (ANP) - De prijzen van bestaande koopwoningen in Nederland zijn in april met 7,4 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat is de grootste prijsstijging sinds maart 2002, aldus cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Logo_rss_entry-100130

Grootbanken verliezen marktaandeel hypotheken


UTRECHT (ANP) - Nederlanders kiezen bij de keuze voor een hypotheekaanbieder weer relatief minder vaak voor de zogeheten grootbanken. Volgens cijfers van IG&H Consulting hebben de grote spelers zoals Rabobank en ING in het eerste kwartaal van het jaar voor het eerst in een jaar weer aan marktaandeel verloren.

Logo_rss_entry-100144

Brussel: Nederlanders hebben te hoge schuld


BRUSSEL (ANP) - Nederland voldoet ,,in grote lijnen” aan het in de EU afgesproken economische beleid, maar er blijft het een en ander schorten. Zo moet de regering meer doen om de doorstroming van tijdelijk naar vast werk op de arbeidsmarkt te stimuleren. Ook is het ,,van essentieel belang om de zeer hoge schuld van de huishoudens aan te pakken”.

Normal_ce00310ff7951ce12b5fa3b68b1c0c7b_normal

Bouw biedt 40.000 nieuwe vakmensen werkgarantie


De bouw staat te springen om jonge vakmensen. “De komende vijf jaar willen we graag dat 40.000 jongeren kiezen voor de bouw. Elk jaar dus 8.000”, overziet Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, aan de vooravond van de 12e Dag van de Bouw. “De vooruitzichten zijn uitstekend: de economie draait op volle toeren, er is een groeiende vraa...

Logo_rss_entry-99614

Tekort aan bouwvakkers neemt toe


AMSTERDAM (ANP) - Het tekort aan personeel in de bouw neemt flink toe. Vooral aan timmerlieden, metselaars en installatiemonteurs is een schreeuwend gebrek. Ook liggen er veel kansen voor voorbereidend bouwpersoneel, zoals werkvoorbereiders en uitvoerders, zo meldt uitkeringsinstantie UWV vrijdag.

Logo_720x480

Grootste stijging investeringen in ruim een jaar


In maart was het volume van de investeringen in materiële vaste activa 12,3 procent groter dan in maart 2016, meldt het CBS. De stijging is een stuk groter dan in februari. In maart groeiden de investeringen in woningen opnieuw aanzienlijk. Verder is er meer in personenauto’s, machines en infrastructuur geïnvesteerd. 

Logo_desir_e_uitzetter

De woningmarkt heeft dringend behoefte aan een ‘airco’


Op een hete woensdag 17 mei belandde ik in een verhitte paneldiscussie over een verhitte markt: de woningmarkt. Deze keer vond die in Utrecht plaats, maar in Amsterdam, Haarlem, Nijmegen, Groningen of welke (middel)grote stad ook, de zorgen zijn overal hetzelfde. De woningmarkt draait op volle toeren en er is simpelweg niet genoeg aanbod. Marktp...

Logo_bouwend_nederland_logo

Regio innovatiedag 17 mei geannuleerd


Met grote spijt willen we u langs deze weg informeren dat wij genoodzaakt zijn de Regionale Innovatiedag Randstad Noord op 17 mei a.s. bij Taets te Zaandam, te annuleren. 

Logo_dag_van_de_bouw__logo_

Landelijke opening Dag van de Bouw op Kanaleneiland


In Utrecht wordt Kanaleneiland nieuw leven ingeblazen. Heijmans renoveert er een aantal van de portiekflats, bouwt nieuwe appartementen én geeft een exemplaar van de Heijmans One aan de VVE’s. Op zaterdag 20 mei wordt daarom de 12e Dag van de Bouw er geopend, door de Utrechtse wethouder Paulus Jansen en de voorzitters van Bouwend Nederland, Aann...

Logo_rss_entry-98904

AFM waarschuwt tegen Florijn Duurzaam Wonen


AMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten voor de handelspraktijken van Florijn Duurzaam Wonen. Volgens de AFM zijn er vermoedens dat Florijn onjuiste informatie verstrekt over de besteding van zijn gelden. Er is overigens nog geen overtreding vastgesteld.