NBG Bouwnieuws

Logo_rss_entry-158868

Amsterdam vraagt hulp VN om woningmarkt


AMSTERDAM (ANP) - Amsterdam roept samen met zeven andere wereldsteden de hulp in van de Verenigde Naties om de problemen rond de woningmarkt te verhelpen.

Normal_slijtlaag-brug-weg-him

Sneller back on track met slijtlagen


Na eerdere werkzaamheden aan de Dorrebrug over het Twentekanaal, kwam in mei dit jaar aan het licht dat de nieuwe slijtlaag op het brugdek niet voldeed en vervangen moest worden. Het wegverkeer over deze brug, eigendom van Rijkswaterstaat, was maar liefst vijf dagen gestremd. Zonde van de tijd en middelen. Zeker met de nijpende tekorten aan gesc...

Logo_rss_entry-158782

Bol.com verdubbelt distributiecentrum Waalwijk


WAALWIJK - Internetwinkel Bol.com verdubbelt zijn distributiecentrum in Waalwijk. Als de uitbreiding klaar is, meet het gebouw 100.000 vierkante meter. De vergroting levert volgens het bedrijf ten minste honderd nieuwe banen op. Het huidige complex werd pas in september vorig jaar in gebruik genomen.

Logo_paal_s_poor_bevestigen

Vanaf maandag 9 dagen geen treinverkeer tussen Eindhoven en Roermond


Aanstaande maandag starten de werkzaamheden tussen Eindhoven en Roermond voor het in werking stellen van de nieuwe treinbeveiliging. Ook worden er delen van het spoor vernieuwd rondom Weert. Tot en met dinsdag 24 juli rijden er geen treinen maar NS-bussen. 

Logo_rss_entry-158336

Kosten nieuwe Kuip stijgen naar 444 miljoen


ROTTERDAM (ANP) - De totale kosten van het nieuwe stadion voor Feyenoord in Rotterdam zijn met 22 miljoen gestegen naar 444 miljoen euro. De bouw van het nieuwe onderkomen van Feyenoord zelf is niet duurder geworden. Dat is nog steeds begroot op 365 miljoen euro, zo bevestigt Feyenoord City na berichtgeving hierover op de website Stadion op Zuid...

Logo_rss_entry-158311

Oververhitte woningmarkt laat zich voelen


AMSTERDAM (ANP) - De woningmarkt raakt steeds meer oververhit, omdat er in grote delen van Nederland sprake is van een tekort aan te koop staande huizen. Makelaars lopen daardoor tegen allerlei nieuwe praktijken aan.

Logo_rss_entry-158305

50 miljoen extra voor aanpak onveilige overweg


UTRECHT (ANP) - Het kabinet trekt 50 miljoen euro extra uit voor het beveiligen van gevaarlijke spoorwegovergangen. Ook sommige onbewaakte overwegen die maar toegang geven tot een of twee huizen komen in het vervolg in aanmerking, schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer.

Logo_aedes_logo

Akkoord: geplande nieuwbouw zo mogelijk zonder aardgas


Bouwers, netbeheerders, energiebedrijven, woningcorporaties, milieuorganisaties, makelaars en overheden gaan bekijken of ze geplande en lopende bouwprojecten alsnog zoveel mogelijk aardgasvrij kunnen maken. Dat spraken ze af in het Akkoord Nieuwbouw Aardgasvrij, dat ontstond aan de Klimaattafel Gebouwde omgeving. 

Logo_bouwend_nederland_logo

Bouwend Nederland, Google en daar{om} bundelen krachten: Werk dat bij jou past!


Door het opstellen van gerichte online campagnes komen er opdrachten binnen die het beste bij jou passen. En dat zorgt voor succesvolle en interessante business! 

Logo_rss_entry-157863

'Veel Nederlanders zien brood in zonnepaneel'


AMSTERDAM (ANP) - Ruim een derde van de Nederlanders is bereid zonnepanelen te kopen als die investering binnen tien jaar is terugverdiend. Het animo wordt nog groter als het aankoopbedrag zich sneller uitbetaalt, meldt het Economisch Bureau van ING op basis van een peiling onder tienduizenden Nederlanders.

Logo_dag_van_de_bouw_logo

Goed voorbeeld doet volgen #3 - Laat je persoonlijke kant zien tijdens Dag van de Bouw


Op 1 juni vond De Dag van de Bouw plaats; volgens Evert Janssen van Janssen Bouwen & Ontwikkelen een “unieke” kans om aan de gemeenschap de “persoon” achter het bouwbedrijf te laten zien.

Logo_rss_entry-157354

Huizenprijzen gaan harder dan gedacht omhoog


AMSTERDAM (ANP) - De huizenprijzen gaan de komende jaren harder omhoog dan eerder verwacht. Dat stelt het Economisch Bureau van ABN AMRO. Oorzaak daarvoor is de rente die waarschijnlijk langer laag blijft.

Logo_rss_entry-157240

Honderden balkons Groningen afgesloten


GRONINGEN (ANP) - Honderden mensen in Groningen kunnen voorlopig niet op hun balkon zitten. De balkons van 312 appartementen zijn afgesloten. Dat is gebeurd nadat één balkon aan de Westindischekade woensdagochtend vroeg was losgekomen van de gevel. Het is nog niet bekend hoe dat kon gebeuren.

Logo_rss_entry-157199

Bouwers onderuit op Damrak


AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Op het Damrak werden de bouwers BAM en VolkerWessels van de hand gedaan na nieuwe miljoenenafschrijvingen op de bouw van de zeesluis in IJmuiden.

Logo_rss_entry-157088

Bedrag voor versterking Groningen na de zomer


DEN HAAG (ANP) - De overheid, de regio en woningcorporaties gaan samen extra geld uittrekken voor de versterking van bijna 1600 huizen in Groningen. Het gaat deels om huizen die onlangs officieel als 'veilig' zijn bestempeld, maar waarvan eerder aanpassingen zijn beloofd. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) hoopt na de zomer met een bedrag ...

Logo_hessenweg_viaduct

Liggers gelegd bij viaduct Hessenweg Zwolle


We sleepten en hesen dit weekend met grote spullen: betonnen liggers voor een gloednieuw viaduct. We bouwen het viaduct vlakbij Zwolle in de N340 naar Ommen, óver het spoor Zwolle-Meppel.