NBG Bouwnieuws

Logo_bouwend_nederland_logo

Meer verantwoordelijkheden = meer aansprakelijkheden?


Hoofdonderwerp voor de contactgroep Financiën van 29 maart 2017 is de toenemende verantwoordelijkheid voor bouw- en infrabedrijven en wat dat betekent voor de CAR- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekeringen.

Logo_rss_entry-87937

Stormschade onder de 10 miljoen euro


DEN HAAG (ANP) - De storm van donderdagavond en -nacht heeft voor minder dan 10 miljoen euro schade aangericht. Dat is vrijdag de eerste schatting van het Verbond van Verzekeraars. ,,Het precieze schadebedrag is nog niet bekend, maar het blijft onder de 10 miljoen euro", aldus woordvoerders van het verbond.

Normal_rss_entry-87707

Zware straf voor ex-topman Imtech Duitsland


HAMBURG (ANP) - De voormalige topman van de Duitse tak van installatiebedrijf Imtech is veroordeeld tot drie jaar en elf maanden cel. Klaus Betz werd woensdag door de rechtbank in Hamburg schuldig bevonden aan verduistering van een grote som geld, bevestigde een woordvoerster van de rechtbank.

Houd aandacht voor specifieke risico's


“We proberen onze mensen zoveel mogelijk bewust te maken van de risico’s op de bouwplaats. Dat begint al bij de startwerkoverleggen waar veiligheid standaard op de agenda staat. Omdat risico’s per project kunnen verschillen, geven we extra aandacht aan juist die specifieke risico’s zodat iedereen hier extra op let. Daaraan koppelen we dan altijd...

Normal_rss_entry-87741

Goed jaar voor bouwsector


DEN HAAG (ANP) - Het jaar 2016 is goed geweest voor de bouwsector. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek dat de omzet afgelopen jaar met 6,3 procent is gegroeid ten opzichte van een jaar eerder. Vooral huizen- en kantorenbouwers zagen hun omzet stijgen. Ook voor dit jaar wordt een verdere omzetstijging voorzien.

Logo_zuidas

Realisatie Zuidasdok definitief gegund


De opdracht voor het ontwerp en de realisatie van Zuidasdok is definitief gegund aan ZuidPlus, de combinatie van Fluor, Heijmans en Hochtief. De verbreding en het ondergronds brengen van de A10 Zuid in Amsterdam en de uitbreiding en modernisering van het station Amsterdam Zuid zijn hiermee een stap dichterbij.

Logo_merwedebrug_-_rws_364426

Vervanging Merwedebrug is nog maar stap één


“Raar maar waar: er komt steeds minder geld voor wegen en spoor, terwijl de druk op de hele infrastructuur enorm toeneemt. Prachtig nieuws dat de Merwedebrug wordt vervangen, net als andere bruggen in de A27, maar de infrabudgetten zijn niet op orde. Dat blijkt pijnlijk duidelijk uit de recente Infrastructuurmonitor van het EIB”, zo concludeert ...

Na crisis en kramp samen weer vooruit, kan dat wel?


Een miljoen huishoudens erbij, nog veel meer auto’s op de weg, duizenden bruggen die gerenoveerd moeten worden, zeven miljoen woningen die een veel beter energielabel krijgen. En nog veel meer grote landelijke bouw- en infraopgaven. Als je die vertaalt naar het plaatselijk niveau, dan kom je vanzelf tot honderdduizenden banen. Of niet?

Logo_bouwend_nederland

De fiscale scholingsaftrek moet blijven!


Het kabinet heeft het voornemen om de aftrek voor scholingsuitgaven per 2018 af te schaffen. Dit betekent een bezuiniging van 106 miljoen euro op de scholing van werkenden. Bouwend Nederland is van mening dat het onverstandig is de scholingsaftrek voor werkenden af te schaffen. Wij staan hierin niet alleen. 21 februari jl. hebben Maurice Vlimmen...

Logo_tweede_kamer

Tweede Kamer stemt voor Wet Kwaliteitsborging


De Tweede Kamer heeft gisteren de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) aangenomen. Mocht deze wet ook door de Eerste Kamer komen, dan heeft dat grote gevolgen voor de hele bouwsector.

Bouwen in gemeente Tilburg voortaan natuur inclusief


De gemeente Tilburg is een project gestart om bouw activiteiten beter af te stemmen op flora en fauna. Indien hier in de bouwactiviteiten voorzieningen worden getroffen (gratis beschikbaar gesteld door de gemeente), is er een gebiedsontheffing voor de oude stad. Hierdoor hoeft er geen aanvullend ecologisch onderzoek te worden uitgevoerd en kan m...

Normal_rss_entry-87475

Tweede Kamer verwerpt plan flexibele AOW


DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer heeft dinsdag een plan voor een flexibele AOW afgeschoten. De meeste partijen verwezen het voorstel van onafhankelijk Kamerlid Norbert Klein naar de prullenbak. Zij plaatsten vraagtekens bij de uitvoerbaarheid en de kosten van een flexibele ingangsdatum van de AOW.

Logo_bouwschool_breda

BouwSchool Breda organiseert de regionale VMBO beroepenwedstrijden


16 leerling timmeren en 14 leerling metselen gaan strijden op de regionale VMBO beroepenwedstrijden. Op donderdag 16 en vrijdag 17 maart aanstaande organiseert de BouwSchool Breda in samenwerking met Bouwmensen Zuid-West de regionale VMBO beroepenwedstrijden timmeren en metselen. Maar liefst 16 leerlingen timmeren en 14 leerlingen metselen gaan ...

Logo_bouwend_nederland

Mbo-studenten geven stages en leerbanen een acht


Studenten geven hun stages en leerbanen gemiddeld een 8. Dat blijkt uit de BPV Monitor die SBB vandaag publiceert. Van de praktijkopleiders van erkende leerbedrijven krijgen stages en leerbanen gemiddeld een 7,5. Stagebegeleiders van scholen geven gemiddeld een 7,4. Van alle bevraagde studenten en praktijkopleiders is 90% tevreden over het werk ...

Normal_rss_entry-86981

Huizenmarkt kent sterk begin van het jaar


AMSTERDAM (ANP) - De huizenmarkt kende een sterk begin van het nieuwe jaar. In de maand januari werden volgens het Kadaster 16.555 woningen verkocht. Dat is een stijging met 39 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Normal_rss_entry-86872

D66 verdedigt afbouwen hypotheekaftrek


DEN HAAG (ANP) - D66-leider Alexander Pechtold heeft donderdag verdedigd dat zijn partij de hypotheekrenteaftrek in rap tempo wil afbouwen. In de doorrekeningen van het CPB wordt de maatregel genoemd als nadelig voor de koopkracht.

NBG Bouwvacatures

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht