NBG Infra nieuws

Logo_paal_s_poor_bevestigen

Vanaf maandag 9 dagen geen treinverkeer tussen Eindhoven en Roermond


Aanstaande maandag starten de werkzaamheden tussen Eindhoven en Roermond voor het in werking stellen van de nieuwe treinbeveiliging. Ook worden er delen van het spoor vernieuwd rondom Weert. Tot en met dinsdag 24 juli rijden er geen treinen maar NS-bussen. 

Logo_rss_entry-158305

50 miljoen extra voor aanpak onveilige overweg


UTRECHT (ANP) - Het kabinet trekt 50 miljoen euro extra uit voor het beveiligen van gevaarlijke spoorwegovergangen. Ook sommige onbewaakte overwegen die maar toegang geven tot een of twee huizen komen in het vervolg in aanmerking, schrijft staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) aan de Tweede Kamer.

Logo_aedes_logo

Akkoord: geplande nieuwbouw zo mogelijk zonder aardgas


Bouwers, netbeheerders, energiebedrijven, woningcorporaties, milieuorganisaties, makelaars en overheden gaan bekijken of ze geplande en lopende bouwprojecten alsnog zoveel mogelijk aardgasvrij kunnen maken. Dat spraken ze af in het Akkoord Nieuwbouw Aardgasvrij, dat ontstond aan de Klimaattafel Gebouwde omgeving. 

Logo_bouwend_nederland_logo

Bouwend Nederland, Google en daar{om} bundelen krachten: Werk dat bij jou past!


Door het opstellen van gerichte online campagnes komen er opdrachten binnen die het beste bij jou passen. En dat zorgt voor succesvolle en interessante business! 

Logo_rss_entry-157863

'Veel Nederlanders zien brood in zonnepaneel'


AMSTERDAM (ANP) - Ruim een derde van de Nederlanders is bereid zonnepanelen te kopen als die investering binnen tien jaar is terugverdiend. Het animo wordt nog groter als het aankoopbedrag zich sneller uitbetaalt, meldt het Economisch Bureau van ING op basis van een peiling onder tienduizenden Nederlanders.

Logo_dag_van_de_bouw_logo

Goed voorbeeld doet volgen #3 - Laat je persoonlijke kant zien tijdens Dag van de Bouw


Op 1 juni vond De Dag van de Bouw plaats; volgens Evert Janssen van Janssen Bouwen & Ontwikkelen een “unieke” kans om aan de gemeenschap de “persoon” achter het bouwbedrijf te laten zien.

Logo_rss_entry-157199

Bouwers onderuit op Damrak


AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Op het Damrak werden de bouwers BAM en VolkerWessels van de hand gedaan na nieuwe miljoenenafschrijvingen op de bouw van de zeesluis in IJmuiden.

Logo_rss_entry-157088

Bedrag voor versterking Groningen na de zomer


DEN HAAG (ANP) - De overheid, de regio en woningcorporaties gaan samen extra geld uittrekken voor de versterking van bijna 1600 huizen in Groningen. Het gaat deels om huizen die onlangs officieel als 'veilig' zijn bestempeld, maar waarvan eerder aanpassingen zijn beloofd. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) hoopt na de zomer met een bedrag ...

Logo_hessenweg_viaduct

Liggers gelegd bij viaduct Hessenweg Zwolle


We sleepten en hesen dit weekend met grote spullen: betonnen liggers voor een gloednieuw viaduct. We bouwen het viaduct vlakbij Zwolle in de N340 naar Ommen, óver het spoor Zwolle-Meppel.

Logo_kooi-security-logo

Kooi Security vindt in Bencis de ideale partner voor realisatie verdere Europese groei


Kooi Security uit Drachten kondigt vandaag aan dat de onafhankelijke investeringsmaatschappij Bencis toetreedt als grootaandeelhouder. 

Logo_bouwend_nederland_logo

Samen voorop bij verduurzaming


Bouwbedrijven en woningcorporaties, we weten elkaar al meer dan een eeuw vanzelfsprekend te vinden. Niet alleen voor nieuwbouw, maar tegenwoordig ook voor het verduurzamen van onze woningvoorraad. Langjarige overeenkomsten zorgen ervoor dat we een bestendige werkrelatie hebben. Dat kan ook leiden tot achterover leunen, opdrachten komen toch wel ...

Logo_rss_entry-156239

Heijmans krijgt klus uitbreiding A1


APELDOORN (ANP) - Heijmans mag aan de slag met het opknappen van de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. Dat meldt Rijkswaterstaat. De klus, die in april al voorlopig aan het bouwbedrijf was gegund, levert 127,3 miljoen euro op.

Logo_bouwend_nederland_logo

Werken voor de overheid moet aantrekkelijker worden


Begin juni zijn er meerdere moties aangenomen die het meedoen aan Aanbestedingen aantrekkelijker moeten maken. Die moties vinden hun oorsprong in het rondetafelgesprek over aanbesteden, waaraan Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen een stevige, inhoudelijke bijdrage heeft geleverd. Met succes, zo blijkt. 

Logo_ring-groningen

Deel zuidelijke ringweg Groningen in de zomer vijf weken afgesloten


GRONINGEN - Van 20 juli tot en met 24 augustus 2018 is de zuidelijke ringweg (A7/N7) vanuit Drachten in de richting Hoogezand tussen het Julianaplein en de Europaweg afgesloten. Aannemer Combinatie Herepoort (CHP) gaat in deze 

Logo_sligro

Sligro bouwt nieuw distributiecentrum op A1 Bedrijvenpark Deventer


DEVENTER - Sligro, marktleider in de bevoorrading van horeca en horeca gerelateerde bedrijven, koopt voor zijn nieuwe distributiecentrum een kavel van ruim 4,8 ha op A1 Bedrijvenpark Deventer. Het duurzame gebouw wordt het centrale 

Logo_floris_wordt_koninklijk

Lidorganisatie Floris ontvangt predicaat Koninklijk


Lidorganisatie Floris heeft onlangs het predicaat Koninklijk ontvangen. Reden voor het Noordhollands Dagblad voor een mooie terugblik op het bedrijf door de jaren heen. "Ze zijn nog maar met twaalf of veertien mensen, échte Florissen. Dat waren er in vroegere tijden aanzienlijk meer; wel 22 nazaten, neven en nichten. Die hadden geen status apart...