NBG Utiliteitsbouw nieuws

Logo_rss_entry-142372

BAM wint klus opknapbeurt Afsluitdijk


BUNNIK (ANP) - Een consortium met de bouwer BAM en baggeraar Van Oord mag definitief aan de slag voor het opknappen van de Afsluitdijk. Met de klus is 550 miljoen euro gemoeid. BAM en Van Oord krijgen ieder 46 procent daarvan, de rest is voor de derde partner, adviesbureau Rebel.

Logo_nieuwbouw_woonhuis

‘Ieder ongeluk in de bouw is er één te veel’


Strenge wet- en regelgeving en veilig materiaal en materieel ten spijt, begon het aantal ongelukken in de bouw en infra de laatste jaren weer een stijgende lijn te vertonen. Volgens Koene Talma tonen de Governance Code Veiligheid in de Bouw en de inspanningen van Bouwend Nederland aan dat de sector zich daar niet bij neerlegt. Integendeel: het a...

Logo_bewust_veilig_logo

Extra aandacht veiligheid op ruim 4300 bouwplaatsen tijdens Bewust Veilig


Ruim 58.000 medewerkers in de bouw- en infrasector en de installatiebranche staan vandaag stil bij veilig werken. Bij meer dan 250 bedrijven en op ruim 4300 bouwplaatsen wordt vandaag tijdens de tweede Bewust Veiligdag extra aandacht gegeven aan veiligheid op de werkplek. Staatssecretaris Van Ark (SZW) krijgt samen met de voorzitters van Bouwend...

Logo_rss_entry-142149

130 miljoen euro voor Rotterdam-Zuid


ROTTERDAM (ANP) - Rotterdam-Zuid krijgt 130 miljoen euro van het Rijk. Het geld is bedoeld om op allerlei gebieden de leefbaarheid in dit deel van de stad te verbeteren. Het gaat om wonen, onderwijs, werk, veiligheid en cultuur.

Logo_vondelingenwarmte-aanleg-warmteleiding-vondelingenweg-paul-martens

Havenbedrijf dominante deelnemer Veiligheidsdag Bouwend Nederland


Het Havenbedrijf investeert jaarlijks € 150 tot 200 miljoen in de ontwikkeling van de haven. Veel van deze investeringen hebben betrekking op bouw en onderhoud van de haveninfrastructuur. De projecten strekken zich uit van de herinrichting van het bedrijventerrein Louter Bloemen in Dordrecht tot aan het Amaliaviaduct op de Maasvlakte. 

Logo_bouwend_nederland_logo

Persoonlijk adviesgesprek over onze dienstverlening? Uw collega’s zeggen: JA!


Bij een groot aantal lidbedrijven is er behoefte om in een persoonlijk gesprek de dienstverlening van Bouwend Nederland toegelicht te krijgen, specifiek gericht op het eigen bedrijf. 

Logo_jongeren-snuffelen-aan-de-bouw-in-waddinxveen

Scholieren snuffelen aan de bouw bij SPB Gouwe en Rijnstreek


Hij heeft de blauwe oorbeschermers om zijn nek hangen en knaagt aan een appel. Even 'schaft' de 11-jarige Ton bij het opleidingsbedrijf SPB Gouwe en Rijnstreek in Waddinxveen. Als een van de eerste 650 basisschoolleerlingen snuffelt hij dinsdag aan 'de bouw'. Dat is hard nodig, want de komende jaren zijn er 55.000 vaklieden nodig. 

Logo_bouwend_nederland_logo

Subsidieregelingen Provincie en Rijksoverheid


Als bestuur Afdeling Limburg vinden wij het belangrijk u te informeren over de actuele subsidieregelingen van de provincie en Rijksoverheid. 

Logo_afsluitdijk

BAM en Van Oord versterken Afsluitdijk


Rijkswaterstaat is voornemens de versterking van de 32 kilometer lange Afsluitdijk te gunnen aan Levvel BV. Dit samenwerkingsverband, gevormd door BAM, Van Oord en RebelValley, heeft als laagste ingeschreven op het megaproject dat tussen dit jaar en 2022 moet worden gerealiseerd. 

Logo_gedeputeerde_bert_boerman_en_prorail_directeur_jan_mulder_onthullen_bouwbord

Bouw spoorviaduct in nieuw tracé Zwolle-Ommen van start


Met de onthulling van een bouwbord hebben gedeputeerde Bert Boerman en directeur ProRail Noord-Oost Jan Mulder op vrijdag 23 februari het startschot gegeven voor de bouw van het spoorviaduct in het nieuwe tracé van de N340. Voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, leefbaarheid en doorstroming van het verkeer tussen Zwolle en Ommen wordt ee...

Logo_kennemerlijn

Startschot aanpak stationsomgevingen Kennemerlijn


Gemeenten, de provincie Noord-Holland, ProRail en de NS gaan gezamenlijk aan de slag met stationsomgevingen langs de Kennemerlijn, de spoorlijn tussen Uitgeest en Haarlem. Een greep uit de plannen om de stationsgebieden te verbeteren: nieuwe woningen en meer winkels, horeca en voorzieningen rondom de stations, meer fietsenstallingen, betere Park...

Normal_zonnepanelen

Zonnepark Groene Hoek geopend


Bij de Groene Hoek, gemeente Haarlemmermeer, werd 6 maart het grootste zonnepark van Noord-Holland geopend. Het park kan 9.000 huishoudens van energie voorzien.

Normal_kantoor_verbouwen1

Kantoor verbouwen? 5 tips


Is het huidige kantoor aan een upgrade toe of is het gewoon tijd voor iets anders? Er zijn vele manieren om je kantoor een andere look te geven. Of het nu om een grote of een kleine verbouwing gaat, met deze tips wordt het een stuk gemakkelijker.

Logo_dura_vermeer_ema

Dura Vermeer krijgt opdracht voor realisatie nieuwbouw EMA


Het Rijksvastgoedbedrijf en Dura Vermeer hebben vandaag het contract ondertekend voor de nieuwbouw van het Europees Medicijn Agentschap (EMA) in Amsterdam. Nu de contractondertekening door staatssecretaris Knops (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) een feit is, maakt Dura Vermeer bekend dat zij voor de realisatie van het Design, Build &am...

Logo_rss_entry-141299

Dura Vermeer mag nieuw gebouw EMA bouwen


DEN HAAG (ANP) - Dura Vermeer mag het nieuwe hoofdkantoor van het Europese Geneesmiddelenbureau (EMA) in Amsterdam bouwen. Staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse Zaken) heeft donderdag zijn handtekening onder de bouwopdracht gezet.

Logo_rss_entry-141257

Rijk hakt knoop door over aanleg A16 Rotterdam


DEN HAAG (ANP) - Rijkswaterstaat heeft een consortium van verschillende bedrijven de opdracht toegekend voor de aanleg van de nieuwe snelweg A16 Rotterdam tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein.