NBG Utiliteitsbouw nieuws

Logo_technetkring_zaanstreek

Technetkring Zaanstreek maakt kennis met instroomcampagne


Ook de Zaanstreek maakt zich druk om het gebrek aan vakbekwaam technisch personeel. In de Technetkring praten bedrijven en onderwijsinstellingen over de aanpak. 

Logo_rss_entry-151660

OM eist miljoenen van voormalig topman Ballast


UTRECHT (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) eist een boete van 200.000 euro en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 24 maanden tegen een voormalig topbestuurder van bouwbedrijf Ballast Nedam. Verder moet hij bijna 12,5 miljoen euro aan persoonlijk voordeel terugbetalen aan de Staat.

Logo_ministerie_economische_zaken_en_klimaat_logo

Innovatiekrediet: voor technische projecten is nog geld beschikbaar!


Vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is aangegeven dat zij per 11 mei 2018 het budget voor klinische ontwikkelingsprojecten met € 10 miljoen verhoogd hebben naar € 30 miljoen. Het budget voor technische ontwikkelingsprojecten blijft ongewijzigd vastgesteld op € 40 miljoen. 

Logo_bouwend_nederland_logo

Hoe kunt u papieren persoonsgegevens optimaal beschermen?


In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het van belang dat u persoonsgegevens goed beschermd. Dat geldt niet enkel voor digitale persoonsgegevens, maar ook voor papieren gegevens. Papieren bestanden dienen veilig bewaard te worden en wanneer ze niet meer nodig zijn, veilig verwijderd te worden. 

Logo_how-encryption-works-wikimedia_blockchain

Blockchain en crypto in contactgroep Financiën


Blockchain Technologie is ‘hot’ sinds de komst van de bitcoin. In de workshop van 6 juni aanstaande legt Lykle de Vries uit hoe een Blockchain werkt en laat hij zien waarom het technologie is die de wereld radicaal kan veranderen. 

Logo_rss_entry-151398

Woonagenda moet 75.000 huizen per jaar leveren


DEN HAAG (ANP) - De komende zes jaar moeten er jaarlijks gemiddeld 75.000 woningen in Nederland worden gebouwd, aldus minister Kajsa Ollongren (Wonen). Om te zorgen dat er meer en sneller gebouwd wordt heeft ze woensdag de Nationale Woonagenda met gemeenten, provincies, marktpartijen en corporaties gesloten.

Logo_bouwend_nederland_logo

Bouw moet serieus werk maken van zij-instroom


Wil de bouw het nijpende tekort aan personeel indammen, dan moet er serieus werk worden gemaakt van het opleiden van zij-instromers. Daarvoor zou het ook goed zijn als er niet per regio maar landelijke uniforme spelregels komen voor de inzet van werklozen en statushouders. Bovendien moet er meer een appel worden gedaan op ouders opdat jongeren w...

Logo_roestige_oude_deurslot

4.8 miljoen voor restauratie rijksmonumenten


In 2018 is ruim 4.8 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten in Noord-Holland.

Logo_marken_dijk

Dijk rond Marken wordt veiliger en aantrekkelijker


Op en rond de omringdijk van Marken wordt het zwemstrand, de aanlegstranden en het straatmeubilair opgeknapt. Ook wordt het aantal wandelroutes uitgebreid en komt er extra natuur. Dit gebeurt tegelijkertijd met de dijkversterking. Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland, gemeente Waterland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben da...

Logo_kooi_security

Kooi Security opent kantoor in Frankrijk


De partner voor 24/7 mobiele bouwplaatsbeveiliging Kooi Security opent deze zomer haar eerste kantoor in Frankrijk.

Logo_busbrug_zwolle_op_hoogte_3

Timelapse: uitpakken busbrug Zwolle


Zwolle krijgt een nieuwe overgang over het spoor: ProRail bouwt een gigantische busbrug. De grote stalen delen zijn vanaf januari aangevoerd en aan elkaar gelast. Hoe komt de brug eruit te zien? Zie hier de timelapse! 

Logo_rss_entry-150439

Herstel zet door bij bouwer Heijmans


ROSMALEN (ANP) - Heijmans heeft naar eigen zeggen een positieve start van het jaar gekend. Het bouwconcern kampte de afgelopen jaren nog met tegenvallers bij projecten, maar inmiddels lijkt de weg naar boven teruggevonden. ,,De aanpassingen die we in het afgelopen jaar hebben doorgevoerd, werpen hun vruchten af'', verklaart topman Ton Hillen in ...

Logo_krim_brug_bij_kerts_15-5-2018

Poetin rijdt over nieuwe brug naar de Krim


MOSKOU (ANP/DPA) - De Russische president Vladimir Poetin heeft voor het eerst over de 19 kilometer lange brug naar de Krim gereden. Hij klom zelf achter het stuur van een vrachtwagen.

Logo_radio_pictogram

Radiospots Je gaat het maken in de bouw & infra


Afgelopen maand is er in het kader van de instroomcampagne 'Je gaat het maken in de bouw & infra' een radiocampagne via Spotify gestart. Met onder anderen bouwvlogger Jorn is een audiospot gemaakt die op Spotify is uitgezonden. In de periode mei en juni wordt de radio-campagne breder uitgerold en zijn de radio-spots landelijk te horen op: Ra...

Logo_rss_entry-150111

Kredietvoorzieningen fors omhoog bij ABN AMRO


AMSTERDAM (ANP) - ABN AMRO moest in het eerste kwartaal relatief veel geld opzij zetten voor slechte leningen. Mede daardoor kwam de winst iets lager uit dan begin vorig jaar. De bank boekte wel vorderingen met het terugbrengen van de kosten.

Logo_bouwend_nederland_logo

UAV: alles wat je weten wilt over algemene voorwaarden in één dag


Of je nu in de woning- of utiliteitsbouw werkt, of in de infrasector, je hebt hoe dan ook te maken met UAV, oftewel: de Uniforme Administratieve Voorwaarden. In de UAV zijn de rechten en plichten voor jou als aannemer of opdrachtnemers tijdens de realisatie van het werk beschreven. Van bestekwijzigingen tot oplevering en aansprakelijkheid bij ge...