NBG Woningbouw nieuws

Logo_rss_entry-158311

Oververhitte woningmarkt laat zich voelen


AMSTERDAM (ANP) - De woningmarkt raakt steeds meer oververhit, omdat er in grote delen van Nederland sprake is van een tekort aan te koop staande huizen. Makelaars lopen daardoor tegen allerlei nieuwe praktijken aan.

Logo_aedes_logo

Akkoord: geplande nieuwbouw zo mogelijk zonder aardgas


Bouwers, netbeheerders, energiebedrijven, woningcorporaties, milieuorganisaties, makelaars en overheden gaan bekijken of ze geplande en lopende bouwprojecten alsnog zoveel mogelijk aardgasvrij kunnen maken. Dat spraken ze af in het Akkoord Nieuwbouw Aardgasvrij, dat ontstond aan de Klimaattafel Gebouwde omgeving. 

Logo_bouwend_nederland_logo

Bouwend Nederland, Google en daar{om} bundelen krachten: Werk dat bij jou past!


Door het opstellen van gerichte online campagnes komen er opdrachten binnen die het beste bij jou passen. En dat zorgt voor succesvolle en interessante business! 

Logo_rss_entry-157863

'Veel Nederlanders zien brood in zonnepaneel'


AMSTERDAM (ANP) - Ruim een derde van de Nederlanders is bereid zonnepanelen te kopen als die investering binnen tien jaar is terugverdiend. Het animo wordt nog groter als het aankoopbedrag zich sneller uitbetaalt, meldt het Economisch Bureau van ING op basis van een peiling onder tienduizenden Nederlanders.

Logo_dag_van_de_bouw_logo

Goed voorbeeld doet volgen #3 - Laat je persoonlijke kant zien tijdens Dag van de Bouw


Op 1 juni vond De Dag van de Bouw plaats; volgens Evert Janssen van Janssen Bouwen & Ontwikkelen een “unieke” kans om aan de gemeenschap de “persoon” achter het bouwbedrijf te laten zien.

Logo_rss_entry-157354

Huizenprijzen gaan harder dan gedacht omhoog


AMSTERDAM (ANP) - De huizenprijzen gaan de komende jaren harder omhoog dan eerder verwacht. Dat stelt het Economisch Bureau van ABN AMRO. Oorzaak daarvoor is de rente die waarschijnlijk langer laag blijft.

Logo_rss_entry-157240

Honderden balkons Groningen afgesloten


GRONINGEN (ANP) - Honderden mensen in Groningen kunnen voorlopig niet op hun balkon zitten. De balkons van 312 appartementen zijn afgesloten. Dat is gebeurd nadat één balkon aan de Westindischekade woensdagochtend vroeg was losgekomen van de gevel. Het is nog niet bekend hoe dat kon gebeuren.

Logo_rss_entry-157199

Bouwers onderuit op Damrak


AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging woensdag licht omlaag. Ook de andere Europese beurzen stonden in het rood. Op het Damrak werden de bouwers BAM en VolkerWessels van de hand gedaan na nieuwe miljoenenafschrijvingen op de bouw van de zeesluis in IJmuiden.

Logo_rss_entry-157088

Bedrag voor versterking Groningen na de zomer


DEN HAAG (ANP) - De overheid, de regio en woningcorporaties gaan samen extra geld uittrekken voor de versterking van bijna 1600 huizen in Groningen. Het gaat deels om huizen die onlangs officieel als 'veilig' zijn bestempeld, maar waarvan eerder aanpassingen zijn beloofd. Minister Eric Wiebes (Economische Zaken) hoopt na de zomer met een bedrag ...

Logo_kooi-security-logo

Kooi Security vindt in Bencis de ideale partner voor realisatie verdere Europese groei


Kooi Security uit Drachten kondigt vandaag aan dat de onafhankelijke investeringsmaatschappij Bencis toetreedt als grootaandeelhouder. 

Logo_bouwend_nederland_logo

Vernieuwde afnameovereenkomst voor NOM-renovaties


De renovatie van huurwoningen tot nul-op-de-meter-woningen (NOM) vraagt om een andere relatie tussen bouwer en woningcorporatie dan gebruikelijk is. Vanuit de behoeftes in de praktijk hebben juristen van leden van Aedes en Bouwend Nederland samen met Stroomversnelling daarom een aangepaste Afnameovereenkomst ontwikkeld. Deze overeenkomst biedt b...

Logo_bouwend_nederland_logo

Samen voorop bij verduurzaming


Bouwbedrijven en woningcorporaties, we weten elkaar al meer dan een eeuw vanzelfsprekend te vinden. Niet alleen voor nieuwbouw, maar tegenwoordig ook voor het verduurzamen van onze woningvoorraad. Langjarige overeenkomsten zorgen ervoor dat we een bestendige werkrelatie hebben. Dat kan ook leiden tot achterover leunen, opdrachten komen toch wel ...

Logo_bouwend_nederland_logo

Werken voor de overheid moet aantrekkelijker worden


Begin juni zijn er meerdere moties aangenomen die het meedoen aan Aanbestedingen aantrekkelijker moeten maken. Die moties vinden hun oorsprong in het rondetafelgesprek over aanbesteden, waaraan Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen een stevige, inhoudelijke bijdrage heeft geleverd. Met succes, zo blijkt. 

Logo_rss_entry-155394

Huizenprijzen hoger dan ooit


DEN HAAG (ANP) - Koopwoningen waren in mei duurder dan ooit. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster stegen de huizenprijzen tot boven de piek van augustus 2008. Dat was tot nu toe het hoogste niveau ooit voor de huizenprijzen.

Logo_rss_entry-155444

Woningcorporaties bezorgd om belastingdruk


DEN HAAG (ANP) - Woningcorporaties maken zich zorgen over de toenemende fiscale druk op huurders met de laagste inkomens. Van de twaalf maanden huur die huurders aan corporaties betalen, gaan er straks vier rechtstreeks naar de schatkist, zo berekende branchevereniging Aedes.

Logo_floris_wordt_koninklijk

Lidorganisatie Floris ontvangt predicaat Koninklijk


Lidorganisatie Floris heeft onlangs het predicaat Koninklijk ontvangen. Reden voor het Noordhollands Dagblad voor een mooie terugblik op het bedrijf door de jaren heen. "Ze zijn nog maar met twaalf of veertien mensen, échte Florissen. Dat waren er in vroegere tijden aanzienlijk meer; wel 22 nazaten, neven en nichten. Die hadden geen status apart...