Normal_bouw

Als je al een tijdje in je huis woont, wil je weleens wat anders. Bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, een grotere slaapkamer of de tuin ombouwen. Dit kun je uitbesteden, maar je kunt ook zelf aan de slag. Mits je natuurlijk de juiste materialen en gereedschappen tot je beschikking hebt. Gelukkig vind je die tegenwoordig makkelijk online.

Vul je gereedschapskist!

Maak van jezelf een heuse doe-het-zelver en vul je gereedschapskist met de juiste handgereedschappen en hulpmiddelen. Belangrijk basisgereedschap is bijvoorbeeld: een nijptang, hamer, schroevendraaier, boormachine, steeksleutelset, priem, schaar, stanleymes, schuurpapier en een lijmtang. In een gereedschapskist mogen ook een paar werkhandschoenen niet ontbreken. Die beschermen je handen tegen verwondingen en tegen koude temperaturen. Handig als je in de herfst of winter buiten klust.

Tuingereedschap

Ga je buiten aan de slag? Dan mogen de volgende gereedschappen absoluut niet  ontbreken: 
Kettingzaag 
Bladblazer 
Grasschaar
Hakselaar
Hogedrukreiniger 
Snoei- en Heggenschaar

Gereedschap voor binnen

Wil je binnen klussen? Dan mogen de volgende gereedschappen absoluut niet ontbreken:
Slagboormachine plus boortjes
Accuboormachine (of schroevendraaiers)
Schuurmachine en bijpassend schuurpapier
Zaagmachines
Snijmachines
 

Safety first!

Het is ook belangrijk om aan jezelf te denken. Veiligheid staat voorop. Afhankelijk van de klus die je gaat doen is het verstandig om een paar werkhandschoenen, een mondkapje of een helm aan te schaffen. Zodat je ten allen tijde beschermt bent tegen stof en (omvallende) bouwmaterialen. Ook een stofzuiger en ventilator kunnen erg verstandig zijn om schoon en veilig te werken. 

Gereedschap koop je gewoon online

De eindeloze ritjes op en neer naar de bouwmarkt zijn gelukkig voorbij. Op mtools.nl vind je bijvoorbeeld alle soorten gereedschap en accessoires van de beste kwaliteit. Online kun je overal terecht. Van specialistisch gereedschap voor de cv ketel tot aan een simpele hamer of een bouwradio. Ook voor advies over bepaalde gereedschappen hoef je niet meer naar een bouwmarkt. Video’s, blogposts en de chats van de bedrijven waar je online gereedschap kunt kopen, kunnen jou goed helpen met kiezen van het juiste gereedschap.