Normal_docent_bouwkunde

Een nieuw jaar, een vernieuwd huis. Wist je dat kleine veranderingen in huis voor een totaal andere sfeer en beleving zorgen? Bijvoorbeeld met een mooie nieuwe laminaatvloer of een sfeervolle wand met fotobehang zorg je snel en eenvoudig voor een andere look in huis. 

Fotobehang

Fotobehang kan veel betekenen voor de sfeer in je huis. Ideaal als je eens iets anders wilt. Veel mensen hebben het idee dat met dit behang niet veel meer mogelijk is dan een afbeelding van een herfstig bos of een palmenstrand. Achterhaald! Diverse fabrikanten hebben fotobehang nieuw leven in weten te blazen door ontwerpers de vrije hand te geven. Het fotobehang van Mr. Perswell bijvoorbeeld is door de bijzondere prints een aanwinst voor een woon-of slaapkamer.  Ook bekend zijn de prints van Windmill Avenue. Met hun romantische afbeeldingen en bijpassende teksten geven ze ieder huis een zachtere uitstraling. Ook klassieke behangmerken als Eijffinger en Studio Ditte hebben inmiddels ontwerpen voor fotobehang gemaakt. 

Aanbrengen steeds makkelijker

Tegen het behangen zelf hoef je ook niet op te zien: met het moderne fotobehang is het mogelijk om snel en precies een wand een heel ander uiterlijk te geven. Met name vliesbehang is makkelijk aan te brengen, omdat er niet op het behang zelf maar op de wand moet worden gelijmd. Bovendien is het behang erg sterk waardoor het niet scheurt tijdens het plakken.  

Het plaatje compleet: een nieuwe vloer 

Vaak nodigt zo’n mooie wand uit tot nog meer aanpassingen in huis. Voor je het weet krijgt niet alleen de muur een opknapper, maar zijn ook de vloeren aan de beurt – en misschien daarna wel de gordijnen. Gelukkig kun je het budget in de hand houden door te kiezen voor bijvoorbeeld lamelparket of multiplank. Bekijk bijvoorbeeld eens de houten vloeren bij Laminaatenparket.nl en win advies in over de vloer die het beste past bij jouw huis. En die gordijnen? Die kunnen vast nog wel een jaartje mee. Het is fijn om voor 2019 ook nog woonwensen te houden.