Nationale Bouwgids

NBG Bouwnieuws

Normal_rss_entry-245461

'Bouwsector wacht hardere klap van corona dan van kredietcrisis'


De Nederlandse bouwsector wacht een hardere klap van de coronacrisis dan die van de kredietcrisis in 2008, waarschuwt branchevereniging Bouwend Nederland. De lobbyorganisatie verwacht een krimp van de sector van meer dan 5 procent, tegenover de 3,7 procent krimp als gevolg van de bankencrisis die twaalf jaar geleden uitbrak.

Normal_rss_entry-245501

Bewoners van 54 flatwoningen in Maassluis geëvacueerd om gaslucht


In Maassluis (Zuid-Holland) zijn donderdagmiddag 54 flatwoningen aan de Van Beethovenlaan ontruimd nadat er een gaslucht werd geroken. Dat meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De geëvacueerde bewoners zijn opgevangen in het nabijgelegen gemeentehuis.

Normal_rss_entry-245441

Verhuisplannen worden uitgesteld vanwege cororna


Door de coronacrisis stellen mensen hun verhuisplannen uit. Dat constateert de Vereniging Eigen Huis (VEH) op basis van een peiling onder bijna 1200 huiseigenaren. Volgens de belangenorganisatie denken veel mensen daarnaast dat de waarde van huizen door de crisis zal gaan dalen. Ook nemen de zorgen over de hypotheeklasten toe.

Normal_rss_entry-245396

Geen huisuitzettingen tijdens coronacrisis


Tijdens de coronacrisis worden mensen niet uit hun huis gezet. Dat hebben minister Stientje van Veldhoven (Wonen), verhuurders- en brancheorganisaties met elkaar afgesproken. Als de afspraak niet wordt nageleefd komt het kabinet alsnog met wetgeving.

Normal_rss_entry-244830

Afsluitdijk vanaf 4 april dag dicht wegens werkzaamheden


De A7 over de Afsluitdijk is van zaterdag 4 april 18.00 uur tot zondag 5 april 16.00 uur in beide richtingen gesloten tussen Den Oever en knooppunt Zurich. Rijkswaterstaat meldt dat dan bij sluizencomplex Den Oever wordt gewerkt aan de ondergrond van het wegdek.

Normal_rss_entry-244842

Vorig jaar bijna 27.000 schademeldingen in Groningen


Vorig jaar werden in totaal 26.798 meldingen gedaan van schade door aardbevingen in de provincie Groningen. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) dat maandag is gepubliceerd. Dat is volgens de organisatie "een enorme stijging" ten opzichte van het jaar daarvoor. Eind 2018 ging het om zo'n 150 ...

Normal_rss_entry-244954

Goedkopehypotheek.nl krijg fikse boetes van AFM


De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft fikse boetes opgelegd aan Goedkopehypotheek.nl en twee betrokken leidinggevenden. Het bedrijf in kwestie was een paar jaar terug actief als hypotheekadviseur en -bemiddelaar. Volgens de toezichthouder ontbrak het bij het bedrijf aan de benodigde integriteitswaarborg.

Normal_rss_entry-244822

Huizenmarkt draait door ondanks corona


Hoewel Nederland al een week zo veel mogelijk binnen moet blijven vanwege de coronapandemie, draait de huizenmarkt gewoon door. Veel potentiële kopers zijn gewoon huizen gaan bezichtigen, laat makelaarsvereniging NVM weten. De Hypotheekshop noteerde een recordaantal hypotheekaanvragen.

Normal_rss_entry-244825

Subsidie voor aardgasvrij maken 55.000 huurhuizen


Het kabinet trekt 200 miljoen euro uit voor het aardgasvrij maken van huurwoningen. Dat is genoeg voor 55.000 huizen, verwacht minister Raymond Knops (Binnenlandse Zaken).

Normal_rss_entry-244754

Aardbeving bij Krewerd met een kracht van 2.3


 In de buurt van Krewerd (Groningen) is zondagavond een aardbeving met een kracht van 2,3 geweest. Het KNMI meldt dat de beving op 3 kilometer diepte was.

Normal_rss_entry-244349

Minder harde stijging huizenprijzen door coronacrisis


De coronacrisis heeft waarschijnlijk ook gevolgen voor de Nederlandse woningmarkt. Volgens economen van de Rabobank ligt het voor de hand dat de huizenprijzen hierdoor minder hard zullen stijgen.

Normal_rss_entry-244333

Hornbach verwacht minder omzet wegens corona


De Duitse doe-het-zelfketen Hornbach verwacht in het lopende boekjaar minder omzet te draaien dan eerder gedacht vanwege het nieuwe coronavirus. In meerdere landen moest de winkelketen zijn vestigingen tijdelijk sluiten vanwege de voorschriften van overheden. In Nederland blijven de vijftien Hornbach-winkels voorlopig nog wel open.

Normal_rss_entry-244171

ABN AMRO komt ook hypotheekhouders tegemoet


ABN AMRO wil ook particulieren tegemoetkomen bij eventuele financiële problemen door de coronacrisis. Mensen met een hypotheek bij ABN AMRO, Florius of Moneyou kunnen een verzoek doen om het betalen van rente en aflossing voor drie maanden op te schorten.

Normal_rss_entry-244146

Een vijfde van alle Nederlanders heeft glasvezelaansluiting


Een op de vijf Nederlanders heeft een glasvezelaansluiting voor telefonie en internet. Dat stelt marktonderzoeker Telecompaper, die eind 2019 tot 1,5 miljoen van die aansluitingen kwam. De groei van glasvezel ging vooral ten koste van koperaansluitingen. Onder meer KPN en T-Mobile zetten in op de uitbreiding van hun glasvezelnetwerk.

Normal_rss_entry-244125

Noodsteun coronacrisis kan zorgen voor hogere hypotheekrente


Het Nederlandse en het Europese noodpakket om de coronacrisis te beteugelen zorgen er onder meer voor dat hypotheekrentes tegen de verwachting in kunnen gaan stijgen. Verschillende hypotheekadviseurs en -dienstverleners verwachten een stijging van de rente op zowel kortlopende als langlopende leningen.

Normal_rss_entry-243955

Mensen gaan meer klussen in en rond het huis, nu ze thuiszitten


Veel Nederlanders grijpen het thuisblijven aan om klussen in en rondom het huis te doen. Bouwmarkten en tuincentra sluiten hun deuren vooralsnog niet en hebben voorzorgsmaatregelen getroffen om de kans op verspreiding van het virus te verkleinen. Praxis en Intratuin melden dat het druk is.

NBG Van onze klanten

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht