Nationale Bouwgids

NBG Bouwnieuws

Normal_rss_entry-212840

Meer hypotheken met NHG afgesloten


Het aantal nieuwe hypotheken dat met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is afgesloten zit weer in de lift. In het tweede kwartaal werden er meer afgesloten dan een jaar eerder. In de voorgaande kwartalen was nog sprake van een daling

Normal_checklist2

Bouwend Nederland publiceert Handreiking "Betere communicatie bij aanbestedingen"


Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft het initiatief Beter Aanbesteden in het leven geroepen om de kwaliteit van aanbestedingen te verbeteren. Medewerkers en leden van Bouwend Nederland hebben actief deelgenomen aan de regionale gesprekstafels, waar aanbestedende diensten en het bedrijfsleven met elkaar in overleg gingen over de ...

Normal_manager__leidinggevende__ceo

Carrièrenieuws: Matthieu van Olffen nieuwe bestuurder Wierden en Borgen


Personeelswisselingen op directie- en managementniveau in de corporatiebranche. Heeft u informatie of suggesties voor deze pagina? Mail ze naar aedesmedia@aedes.nl.

Normal_rss_entry-212794

Huizenprijzen stijgen weer iets harder


Bestaande koopwoningen waren in juli 7 procent duurder dan in juli 2018. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van gegevens van het Kadaster. De prijsstijging is iets groter dan in de voorgaande maand.

Normal_stikstofkringloop

PAS – Nieuwsupdate


Sinds de uitspraak van de Raad van State een streep zette door het Programma Aanpak Stikstof op 19 mei jl. is er een hoop gebeurd. In ons nieuwbericht van 9 juli was het standpunt van Bouwend Nederland te lezen. Voorop staat dat Bouwend Nederland de regering vraagt zo snel mogelijk duidelijkheid te bieden over wat de gevolgen van deze uitspraak ...

Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Oproep: goede voorbeelden prestatieafspraken gezocht


Aedes verzorgt samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in september Kennisbijeenkomsten over Prestatieafspraken. Wij zijn daarvoor nog op zoek naar goede voorbeelden van prestatieafspraken.

Normal_rss_entry-212629

Helft Nederland heeft slimme meter


Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een slimme energiemeter. Het gaat om ongeveer 4 miljoen huishoudens, stelt onderzoeksbureau Multiscope in zijn Smart Home Monitor. Een half miljoen huishoudens weigerden de slimme meter, die via internet de standen doorgeeft aan het energiebedrijf.

Normal_rss_entry-212416

Maastunnel maandag open na grondige renovatie


Na een renovatie die iets meer dan twee jaar heeft geduurd is de Rotterdamse Maastunnel vanaf maandag weer in beide richtingen open voor gemotoriseerd verkeer. Precies om 06.00 uur rijdt een historische bus van openbaarvervoerbedrijf RET als eerste door de gerenoveerde tunnel.

Normal_rss_entry-212191

Nederlands spoor loopt sneller vol dan gedacht


Het Nederlandse spoor barst uit zijn voegen. In de eerste helft van 2019 groeide het aantal gereisde treinkilometers met 4,6 procent harder dan gedacht, waardoor de grenzen van de groei van het treinverkeer jaren eerder worden bereikt dan gedacht, zo meldt de NS.

Logo_energiezuinig__bouw__huis__energieneutraal__beng

Informatiebijeenkomst Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis


Werkt u bij een bouwbedrijf of gemeente en wilt u meer weten over de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)? Kom dan op 29 augustus naar de informatiebijeenkomst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Normal_spoor__rails__trein2

De kop is ervan


In negen dagen en nachten tijd wordt tussen het Amsterdam Rijnkanaal en station Weesp een flink stuk spoor en elf wissels vervangen en drie vernieuwt. Een monsterklus waar ProRail in samenwerking met aannemer Swietelsky in de nacht van 13 op 14 augustus mee is gestart.

Normal_bouwvakker__vrolijk__lachen

Ledenvoordeel: minder mensen in dienst, meer verantwoordelijkheden


ArboNed bestaat 25 jaar. In die tijd nam ze ArboDuo over en is ze actief bezig met gezond en veilig werken in de bouwsector. Ze blikt terug hoe de sector is veranderd maar kijkt ook vooruit. Want waar gezondheid en leefstijl belangrijker zijn geworden, liggen er ook uitdagingen op het gebied van veiligheid en verantwoordelijkheid.

Normal_telefoon__reizen

Op vakantie naar het buitenland met een abonnement van de zaak?


Vakantietijd: even weg van het werk. Relaxen aan het strand, in de bergen of in een bruisende stad. Ga je naar het buitenland en neem je de mobiel van de zaak mee? Zorg dan dat je dat je bij thuiskomst geen torenhoge telefoonrekening vindt. Met deze 4 tips hou je de kosten in de hand.

Normal_weg__straat__tolweg

‘Tolexploitanten lopen miljoenen aan inkomsten mis’


Exploitanten van tolwegen lopen wereldwijd miljoenen aan inkomsten mis door een inefficiënte bedrijfsvoering, het gebruik van verouderde technologieën, onvolledige voertuiggegevens...

Logo_logo_bouwcafe

BouwCafé Ketenaansprakelijkheid 12 september 2019


Hierbij nodigen we u uit voor het BouwCafé Ketenaansprakelijkheid op donderdag 12 september 2019.

Normal_zon__uv

Ledenvoordeel: bescherm je medewerkers tegen het gevaar van UV


Niets beter dan buiten te werken met mooi weer. Maar het brengt ook verschillende risico’s met zich mee. Buitenwerkers hebben namelijk een verhoogde kans op huidkanker stelt het Nederlands centrum voor Beroepsziekten. Bouwvakkers behoren zelfs tot een van de grootste risicogroepen. Maar hoe zorg je er nu voor als bedrijf dat deze risico’s tot ee...

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht