Nationale Bouwgids

NBG Bouwnieuws

Normal_efteling

ALV+Bijeenkomst met Frans Goenee als spreker!


Beste leden, Maandag 9 september organiseer ik samen met het bestuur een ALV en ledenbijeenkomst, waar het thema Sociale Innovatie centraal staat. Op een inspirerende locatie, welke wij binnenkort bekend zullen maken, neemt Frans Goenee, Inspiratiemanager bij de Efteling, jullie mee in het denken van concept naar idee en hoe uw medewerkers dit i...

Normal_energiebesparing__duurzaam

Oplopend tekort arbeidsmarkt blokkeert energietransitie


Het probleem van personeelstekort overstijgt individuele bedrijven

Normal_metro

Uitval werknemers ondergrondse infrastructuur


 Intensivering van het beleid voor duurzame inzetbaarheid nodig  

Normal_rss_entry-209035

'Code rood' bij ProRail wegens verwachte hitte


Bij spoorwegbeheerder ProRail geldt met het oog op de verwachte hittegolf deze week 'code rood'. Deze code wordt van kracht wanneer er kans is op extra verstoringen op het spoor als gevolg van bijvoorbeeld extreme temperaturen. Zo gaat ProRail gaat deze week extra verkeersleiders en storingsploegen inzetten om storingen snel op te lossen.

Logo_bouwend_nederland_logo

ALV+Bijeenkomst met Frans Goenee als spreker!


Beste leden, Maandag 9 september organiseer ik samen met het bestuur een ALV en ledenbijeenkomst, waar het thema Sociale Innovatie centraal staat. Op een inspirerende locatie, welke wij binnenkort bekend zullen maken, neemt Frans Goenee, Inspiratiemanager bij de Efteling, jullie mee in het denken van concept naar idee en hoe uw medewerkers dit i...

Normal_aardappelen

Veertig miljoen euro voor wonen en landbouw


Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft maandag namens zes ministeries de ‘Regio Deal Achterhoek’ aangeboden aan de Tweede Kamer. Het Rijk en de regio investeren gezamenlijk veertig miljoen euro, waarbij de aanpak van leegstand en het realiseren van kringlooplandbouw de belangrijkste onderdelen zijn.

Normal_rss_entry-208677

Cultuur en media bijna zo belangrijk als bouw


De bijdrage van cultuur en media aan de Nederlandse economie is iets kleiner dan die van de bouwnijverheid, maar ruim tweemaal zo groot als die van landbouw, bosbouw en visserij. Dat zegt het CBS op basis van cijfers van 2015.

Normal_rss_entry-208716

'Verleng looptijd aflossingsvrije hypotheek'


Veel oudere huiseigenaren met een bescheiden pensioen dreigen hun huis te moeten verkopen. Dat komt omdat banken de lening voor hun aflossingsvrije hypotheek niet willen verlengen. Daarvoor waarschuwt Vereniging Eigen Huis.

Normal_rss_entry-208669

Eigen huis vaker uit zicht middeninkomens


Het kopen van een eigen huis blijft voor steeds meer middeninkomens een droom. Omdat de lonen amper stijgen, lasten toenemen en de woningprijzen naar recordhoogtes stijgen, is een eigen huis voor mensen met een normaal inkomen vaker onbereikbaar.

Normal_stekker

Ledenvoordeel: per 1 september gaat de stekker uit ISDN. Stap nu over naar VoIP!


Per 1 september 2019 gaat de stekker uit ISDN. Een kwart van de ondernemingen belt op dit moment nog via deze verouderde techniek. Maakt uw bedrijf er nog gebruik van? Geen paniek. Er is nog voldoende tijd om de overstap te regelen.

Normal_sleutels

Dag van het huren 2019 #trotsophuren


Op zaterdag 12 oktober bundelen we onze krachten tijdens De Dag van het Huren 2019. Door de hashtag #trotsophuren tonen we de (goede) dingen die we doen en de dingen waar we trots op zijn aan een breder publiek. Dit draagt bij aan onze zichtbaarheid en het positieve beeld over de sector. Doet jouw corporatie ook (weer) mee? Lees verder hoe je me...

Normal_rss_entry-208513

Grote brand bij papierrecycling Staphorst


Bij een papierrecyclingbedrijf in Staphorst woedt een grote uitslaande brand. De brandweer is met meerdere eenheden uit de regio uitgerukt om het vuur te bestrijden.

Normal_bouw__huis

Oplevering "Eigen Hendrik" bij ROC Mondriaan


Op woensdag 10 juli vond de oplevering van de ’Eigen Hendrik’ bij ROC Mondriaan in Den Haag plaats. Studenten van de School voor Bouw en Infra en van de School voor Metaal, Elektro- & Installatietechniek bouwden vanaf september 2018 op ware grootte een woning na uit het nieuwbouwproject Haagse Hendrik van Haag Wonen in Laakkwartier. Heembouw...

Normal_bouw__bouwvakker

Masterclass zorgt voor veel interesse in Bouwteam


Op 11 juli jongstleden, volgden 25 ambtenaren van de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Leiden, Alphen aan den Rijn en Katwijk een masterclass Bouwteams. Op initiatief van Bouwend Nederland en CROW werden praktijkvoorbeelden besproken, vragen beantwoord en misvattingen weggenomen.

Normal_rss_entry-208436

Ring Utrecht mag niet worden verbreed


De ring rond Utrecht mag voorlopig niet worden verbreed. Het ministerie van Infrastructuur had daar toestemming voor gegeven, maar de Raad van State heeft dat besluit woensdag teruggedraaid. De minister moet opnieuw naar de plannen voor de A27 en de A12 kijken.

Normal_rss_entry-208382

Kleinste huurprijsstijging sinds 2015


AMSTERDAM (ANP) - De huurprijzen in de vrije sector zijn in het afgelopen kwartaal met slechts 3,1 procent toegenomen. Dat is de laagste gemiddelde prijsstijging sinds het tweede kwartaal van 2015, meldt woningplatform Pararius.

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht