Nationale Bouwgids

NBG Bouwnieuws

Normal_rss_entry-238952

Al meer dan 500 schademeldingen over storm Dennis bij Interpolis


Verzekeraar Interpolis heeft tot dusver 500 meldingen van schade binnengekregen, nadat de zuidwesterstorm Dennis over het land was geraasd. Vorige week waren er rond hetzelfde tijdstip bij de verzekeraar ongeveer 600 schademeldingen binnengekomen vanwege storm Ciara.

Normal_rss_entry-238936

PFAS zorgt nog steeds voor grote problemen in de bouwsector


De PFAS-problemen in de bouwsector zijn nog steeds niet voorbij. Volgens brancheorganisatie Bouwend Nederland kampen veel bedrijven nog altijd met hinder en extra kosten bij het verplaatsen van grond. Daarnaast loopt het aantal nieuwe infraprojecten enorm terug en veroorzaakt het uitblijven van een norm voor gebruik van grond bij oppervlaktewate...

Normal_rss_entry-238921

Topman Van Wingerden vertrekt bij bouwer BAM


Topman Rob van Wingerden van bouwer BAM vertrekt aan het einde van zijn huidige termijn, medio april. Volgens de bouwer is in "goed overleg" besloten dat de topman niet zal worden voorgedragen voor een nieuwe termijn. De raad van commissarissen is gestart met het zoeken naar een opvolger.

Normal_rss_entry-238375

Kamer wil uitleg over misrekening kosten verduurzamen woning


Voor- en tegenstanders van de verduurzaming van woningen in de Tweede Kamer zijn onaangenaam verrast door de fouten die zouden zijn gemaakt bij de berekening van de kosten. PVV en PvdA willen dat de verantwoordelijke minister Stientje van Veldhoven (Milieu en Wonen) naar de Kamer komt om tekst en uitleg te verschaffen.

Normal_rss_entry-238332

Economie groei: meeste investeringen in woningen


De economie groeide in 2019 opnieuw minder hard dan in het jaar ervoor. Met 1,7 procent was de groei van het bruto binnenlands product (bbp) de laagste sinds 2014, toen de economie met 1,4 procent groeide. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In 2018 was de economische groei 2,6 procent, in 2017 2,9 procent.

Normal_rss_entry-238066

Huizenprijzen het duurst in de gemeente Bloemendaal


Bloemendaal was in 2019 de duurste Nederlandse gemeente om een huis te kopen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bedroeg de gemiddelde verkoopprijs er vorig jaar 832.000 euro.

Normal_rss_entry-237973

Vastgoedsector: te weinig vrijesectorhuurwoningen tot 1000 euro


Er is een tekort aan vrijesectorhuurwoningen tot 1000 euro per maand, concluderen de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en Vastgoedmanagement Nederland (VGM NL) in een marktreportage. Vooral de grote steden hebben last van die tekorten. Ondanks de krapte in de markt vlakten prijsstijgingen volgens de onderzoekers afgelopen jaar opnieuw af.

Normal_rss_entry-237985

ACM wil opheldering KPN over glasvezel


De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil opheldering van KPN over vermeende pogingen om concurrenten in de glasvezelaanleg te dwarsbomen. De ACM doet dat naar aanleiding van berichtgeving door Trouw. KPN ontkent concurrentiebederf.

Normal_rotterdam_ahoy__logo_

Hotel gebouwd naast Rotterdam Ahoy


Op het terrein van Rotterdam Ahoy komt een hotel met 250 kamers. Ahoy, de gemeente Rotterdam en de bouwcombinatie Heijmans/Ballast Nedam tekenden daarvoor recent een contract met vastgoedontwikkelaar Foruminvest. Eind 2022 moet het hotel klaar zijn. Dit meldt Ahoy Rotterdam

Normal_rss_entry-237770

Interpolis: meer dan 2100 meldingen van schade, vooral aan woningen


Verzekeraar Interpolis heeft tot dusver meer dan 2100 meldingen van schade binnengekregen, nadat de storm Ciara over het land was geraasd. De verzekeraar denkt dat de echte piek van schademeldingen nu wel voorbij is, maar verwacht de komende dagen nog wel meer mensen die door de storm van zondag schade hebben opgelopen.

Normal_rss_entry-237892

Losliggende zonnepanelen bij flats Krimpen aan den IJssel


Van twee flats aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel dreigden maandagavond de zonnepanelen van het dak te vallen door de harde wind. Hulpdiensten waren massaal uitgerukt. Tegen 23.00 uur waren alle problemen verholpen.

Normal_rss_entry-237835

Europese Commissie akkoord met overname Eneco door Mitsubishi


De Europese Commissie heeft de overname van energiebedrijf Eneco door het Japanse Mitsubishi goedgekeurd, meldt het dagelijks EU-bestuur. Volgens de commissie levert de voorgenomen overname geen concurrentieproblemen op.

Normal_rss_entry-237488

Zeker 165 gemeenten weten niets over lood in waterleidingen


Zeker 165 gemeenten weten niet of er binnen de eigen grenzen gebouwen staan met loden drinkwaterleidingen. Dat meldt de NOS op basis van een enquête onder 217 gemeenten.

Normal_rss_entry-237696

Al meer dan 600 meldingen van stormschade bij verzekeraar Interpolis


Verzekeraar Interpolis heeft het zondag druk met schademeldingen door de zuidwesterstorm Ciara. Tot ongeveer 21.30 uur had het bedrijf zeshonderd meldingen binnen van stormschade, vooral over woonhuizen. De verzekeraar verwacht dat het aantal schademeldingen zondagavond en maandag nog zal stijgen. "Het is alle hens aan dek op dit moment", aldus ...

Normal_rss_entry-237505

Woonminister: uitspraak over huisbazen kwam verkeerd over


Minister Stientje van Veldhoven (Wonen) zegt dat haar uitspraak over de gespannen huizenmarkt niet klonk zoals ze bedoelde. Ze schreef vorige week aan de Tweede Kamer dat ze van verhuurders verwacht "dat ze niet maximaal willen profiteren" van het grote woningentekort in grote steden. 

Normal_rss_entry-237341

Leidingen met lood gevonden bij zes schoolgebouwen Utrecht


De gemeente Utrecht heeft in zes schoolgebouwen van voor 1960 verhoogde concentraties lood in het water gevonden. Bij een school zijn er waarschijnlijk loden leidingen aanwezig en van de andere scholen wordt dit nog nader onderzocht. Het zware metaal kan een gezondheidsrisico vormen voor jonge kinderen.

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht