Nationale Bouwgids

NBG Bouwnieuws

Normal_rss_entry-212191

Nederlands spoor loopt sneller vol dan gedacht


Het Nederlandse spoor barst uit zijn voegen. In de eerste helft van 2019 groeide het aantal gereisde treinkilometers met 4,6 procent harder dan gedacht, waardoor de grenzen van de groei van het treinverkeer jaren eerder worden bereikt dan gedacht, zo meldt de NS.

Logo_energiezuinig__bouw__huis__energieneutraal__beng

Informatiebijeenkomst Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis


Werkt u bij een bouwbedrijf of gemeente en wilt u meer weten over de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)? Kom dan op 29 augustus naar de informatiebijeenkomst van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Normal_spoor__rails__trein2

De kop is ervan


In negen dagen en nachten tijd wordt tussen het Amsterdam Rijnkanaal en station Weesp een flink stuk spoor en elf wissels vervangen en drie vernieuwt. Een monsterklus waar ProRail in samenwerking met aannemer Swietelsky in de nacht van 13 op 14 augustus mee is gestart.

Normal_bouwvakker__vrolijk__lachen

Ledenvoordeel: minder mensen in dienst, meer verantwoordelijkheden


ArboNed bestaat 25 jaar. In die tijd nam ze ArboDuo over en is ze actief bezig met gezond en veilig werken in de bouwsector. Ze blikt terug hoe de sector is veranderd maar kijkt ook vooruit. Want waar gezondheid en leefstijl belangrijker zijn geworden, liggen er ook uitdagingen op het gebied van veiligheid en verantwoordelijkheid.

Normal_telefoon__reizen

Op vakantie naar het buitenland met een abonnement van de zaak?


Vakantietijd: even weg van het werk. Relaxen aan het strand, in de bergen of in een bruisende stad. Ga je naar het buitenland en neem je de mobiel van de zaak mee? Zorg dan dat je dat je bij thuiskomst geen torenhoge telefoonrekening vindt. Met deze 4 tips hou je de kosten in de hand.

Normal_weg__straat__tolweg

‘Tolexploitanten lopen miljoenen aan inkomsten mis’


Exploitanten van tolwegen lopen wereldwijd miljoenen aan inkomsten mis door een inefficiënte bedrijfsvoering, het gebruik van verouderde technologieën, onvolledige voertuiggegevens...

Logo_logo_bouwcafe

BouwCafé Ketenaansprakelijkheid 12 september 2019


Hierbij nodigen we u uit voor het BouwCafé Ketenaansprakelijkheid op donderdag 12 september 2019.

Normal_zon__uv

Ledenvoordeel: bescherm je medewerkers tegen het gevaar van UV


Niets beter dan buiten te werken met mooi weer. Maar het brengt ook verschillende risico’s met zich mee. Buitenwerkers hebben namelijk een verhoogde kans op huidkanker stelt het Nederlands centrum voor Beroepsziekten. Bouwvakkers behoren zelfs tot een van de grootste risicogroepen. Maar hoe zorg je er nu voor als bedrijf dat deze risico’s tot ee...

Normal_duurzaamheid__klimaat

Nieuw! Handvat Klimaatadaptatie in bebouwd gebied


Snel inzicht in recente ontwikkelingen en technische maatregelen Het klimaat verandert. Hierdoor nemen wateroverlast, hittestress en funderingsschade toe. Maatregelen in de gebouwde omgeving kunnen de negatieve gevolgen van extremer weer fors beperken. Dit handvat biedt inzicht in overheidsbeleid, ontwikkelingen bij (overheids)opdrachtgevers en ...

Logo_lucht__gezondheid

Ledenvoordeel: goed luchten voor een gezondere werkomgeving


Gezonde lucht is kostbaar. Maar luchtvervuiling ten gevolge van verkeer en industrie maakt gezonde lucht in Nederland helaas ook schaars. Toch zijn wij verder dan dertig à veertig jaar geleden, toen er nog lood in benzine zat en dus ook in de lucht die wij inademden. Maar ook de uitstoot van raffinaderijen en fabrieken was toen, in tegenstelling...

Normal_rss_entry-211662

'Eerste Nederlandse zonne- en windenergiepark'


Nederland krijgt het eerste energiepark dat uit een combinatie van zonnepanelen, windturbines en accu's bestaat. Dat meldde Vattenfall, het moederbedrijf van Nuon, dat het park gaat bouwen op het eiland Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland. Het park wordt naar verwachting volgend jaar in september in gebruik genomen.

Normal_rss_entry-211604

AZ laat ingenieurs instorten dak onderzoeken


Voetbalclub AZ heeft zondag het ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV ingeschakeld om een onafhankelijk onderzoek te doen naar het instorten van een deel van het dak van het AFAS Stadion.

Normal_rss_entry-211644

'Kloof in prijzen huizenmarkt wordt groter'


De kloof op de huizenmarkt tussen de goedkoopste en duurste provincie is flink toegenomen. In de jaren voor de crisis was een woning in de goedkoopste regio zo’n 100.000 euro goedkoper dan in de duurste provincie. Nu is dat verschil ruim 174.000 euro. Dat komt naar voren uit een rapport over de woningmarkt van de Rabobank.

Normal_spoor__rails__trein

Groot-Brittannië stapt uit Interrail


Groot-Brittannië stapt na 47 jaar uit het Europese Interrail en Eurailprogramma. Dit heeft het overkoepelende orgaan van Britse spoorwegen, de RDG, woensdag bekendgemaakt. Het heeft niets met de brexit te maken, aldus de koepelorganisatie die stelt dat de oorzaak een conflict is met de Eurail Group die de uitvoer van het programma beheert, meldd...

Normal_bouw__geld__huis

‘Door verhuurderheffing kunnen woningcorporaties minder bouwen’


Schaf de verhuurderheffing af, en woningcorporaties kunnen weer meer woningen bouwen en verduurzamen. Dat schrijft Johan Conijn, emeritus hoogleraar Woningmarkt aan de UvA en directeur van Finance Ideas, in de Volkskrant.

Normal_rss_entry-211291

Veel schade aan pand na plofkraak in Waalwijk


In Waalwijk is vrijdagmorgen vroeg een pinautomaat opgeblazen. Dat gebeurde aan de Doctor Ringersstraat. De plofkraak heeft veel schade veroorzaakt aan het pand waarin de geldautomaat zat gemonteerd.

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht