NBG Bouwnieuws

Normal_rss_entry-188630

Aanleg ov-lijn moet van rechter toch naar BAM


ProRail moet de opdracht voor de aanleg van een buslijn tussen Hilversum en Huizen alsnog aan bouwbedrijf BAM geven. De spoorbeheerder gunde de klus na een openbare aanbesteding aan een bouwcombinatie met VolkerWessels. BAM ging in hoger beroep en het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden oordeelde dat de beslissing op basis van een verkeerde beoordelin...

Normal_rss_entry-188638

Netten aan Sint-Jan wegens afbrekend steen


De gemeente Den Bosch laat deze week netten ophangen aan de toren van de Sint-Jan, omdat natuursteen losbreekt en dreigt te vallen. De gemeente heeft dat besloten nadat afgelopen weekend een stuk steen naar beneden kwam en op het dak van de kathedraal terechtkwam.

Normal_rss_entry-188540

Van Nieuwenhuizen: Schiphol zal doorgroeien


Hoewel er weerstand is van omwonenden en milieuorganisaties blijft minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) volledig achter het plan staan om Schiphol na 2020 te laten doorgroeien. Ze zegt in een interview in de Volkskrant dat de luchthaven anders de concurrentiestrijd verliest met andere luchtvaartknooppunten in Europa.

Normal_beng

BENG brengt branches bijeen


Het was een bijzondere bijeenkomst die de afdeling Het Gooi dinsdag 12 februari organiseerde. Naast bouwcollega’s uit Noord-West-Utrecht waren ook de installateurs uitgenodigd om te horen over BENG.

Normal_rss_entry-188543

Gemeente sorteert puin van verwoeste huizen


In een overdekte, beveiligde loods in Den Haag wordt maandag begonnen met het sorteren van puin en restanten van drie woningen die vorige maand werden verwoest door een gasexplosie in de Jan van der Heijdenstraat. In de loods ligt de inhoud van maar liefst elf containers opgeslagen.

Normal_bouwvakker

Kennissessies pensioen regio Zuid


25% van de werknemers in de bouwsector is 55 jaar of ouder. Het werk is lichamelijk zwaar. Doorwerken tot de AOW-leeftijd is dus niet altijd haalbaar. Als de inzetbaarheid verandert, is het belangrijk om duidelijkheid te krijgen in de gevolgen daarvan. Zetten u en uw werknemer de financiële gevolgen op een rij? Kijk dan ook eens welke oplossinge...

Logo_logo_bouwend_nederland

Verkiezingsbijeenkomst Limburg - Bouwen is een keuze!


Op donderdag 14 maart organiseert Bouwend Nederland afdeling Limburg de Verkiezingsbijeenkomst: "Bouwen is een keuze" in het Ainsi Theater in Maastricht. Samen bouwen aan een sterke provincie! Dat is de opgave voor de nieuwe statenleden die het verschil na 20 maart gaan maken. Graag geven we in deze bijeenkomst de huidige situatie en uitdagingen...

Normal_duurzaam__zonnepanelen2

Woningcorporaties: ‘Sneller meer sociale huurwoningen verduurzamen’


Het geld dat woningcorporaties betalen aan de verhuurderheffing kunnen ze gebruiken om hun huurwoningen te verduurzamen. Dan verminderen ze CO2-uitstoot en helpen ze tegelijkertijd huurders aan een lagere energierekening. Dat aanbod doen Urgenda en ruim 150 corporatiebestuurders aan het kabinet-Rutte. 

Normal_geld__stapel__munten

APG verstrekt eerste lening aan woningcorporatie via online leenplatform


Woningcorporaties kunnen sinds kort geld lenen via het nieuwe online platform LIST Amsterdam. De eerste door WSW geborgde lening is langs deze weg verstrekt aan woningcorporatie de Alliantie. Zij leent 20 miljoen euro van pensioenuitvoerder APG.

Normal_tool-2222458_960_720

Innovatiewedstrijd Tiny housing


Winnaar van de Innovatiewedstrijd Tiny housing is klas V4 van het Mondial College uit Nijmegen geworden. Het team, bestaande uit Britt, Stef, Klaas en Noah, wint hiermee 1.000,- euro ter besteding aan een vervolgopleiding.

Normal_bouw__bouvakkers

Bouw zet serieuze stappen met R&D


Breng vakmensen samen en er ontstaan goede, innovatieve ideeën. Om dit proces te bevorderen is het Bouw en Techniek Innovatiecentrum (BTIC) in het leven geroepen. Het BTIC brengt expertise samen, maakt financiering mogelijk en bespoedigt innovatie in bouw en infra. Research en development (R&D) zijn hierbij sleutelwoorden.

Normal_woningsbouw__geld

Woningcorporaties: nieuwbouw huurwoningen in gevaar


Door stijgende bouwkosten en gebrek aan locaties kunnen woningcorporaties minder nieuwe woningen bouwen, blijkt uit een enquête onder woningcorporaties. Deze belemmeringen in combinatie met de steeds hogere belastingen voor corporaties brengen hun ambitie om de nieuwbouwproductie op te schroeven naar 34.000 sociale huurwoningen per jaar in gevaa...

Normal_duurzaam__zonnepanelen

BNR Bouwmeesters: meerwaarde van duurzaamheid


Het energiezuinig maken van hun woning wordt door eigenaren vaak gezien als een extra kostenpost. Bouwmeesters ging in de uitzending van 11 februari in gesprek met twee bankiers die verduurzaming van vastgoed juist als toegevoegde waarde zien. 

Logo_180805

Vermeulen Bouwbedrijf trots op Sociale Innovatieprijs FNV Bouwen & Wonen


Eind vorig jaar werd Vermeulen Bouwbedrijf uit Rijen winnaar van de Sociale Innovatieprijs 2018 van FNV Bouwen & Wonen. De prijs, bestaande uit een trofee en een bedrag van 10.000 euro, werd uitgereikt door FNV-voorzitter Han Busker aan de directeur van het bedrijf. In de innovatieve manier van werken biedt Vermeulen een prachtig voorbeeld v...

Normal_rss_entry-188120

'Bouw sociale huurwoningen steeds moeilijker'


Door stijgende bouwkosten en gebrek aan locaties kunnen woningcorporaties minder nieuwe woningen bouwen. Dat meldt branchevereniging Aedes na een enquête onder 171 woningcorporaties.

Normal_bouw__groen__duurzaam

COLUMN / De Startmotor slaat aan


Er staan in Nederland meer dan 7 miljoen woningen, dik twee miljoen van een woningcorporatie. Corporaties zijn al jaren bezig met verduurzaming. Lang voordat er sprake was van een Klimaatakkoord hadden we daar al afspraken over. Het Klimaatakkoord vraagt om versnelling. Daarover hebben we het afgelopen jaar veel gesproken aan de Klimaattafel Geb...