Nationale Bouwgids

NBG Bouwnieuws

Logo_logo_bouwend-nederland

Save the date 19 maart 2020 Regiodag Randstad Zuid


Meld u nu aan! via evenementen@bouwendnederland.nl o.v.v. persoonsnaam en bedrijfsnaam.

Normal_woningsbouw__geld

Update: ‘Corporaties betalen 10 keer meer belasting dan particuliere verhuurders’


Sociale verhuurders betalen tot tien keer meer belasting over een huurwoning vergeleken met particuliere verhuurders. Dat blijkt uit cijfers die staatssecretaris Snel van Financiën bekend heeft gemaakt, na herhaaldelijke kritische vragen van CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt. De brief bevestigt het beeld dat sociale verhuurders extra zwaar aangeslagen...

Normal_rss_entry-226344

Stijging woningwaarde spekt vermogens


Het doorsnee vermogen van Nederlandse huishoudens is in 2018 opnieuw flink gestegen ten opzichte van een jaar eerder. De toename met 10.000 euro naar 38.400 euro kwam vooral door de stijging van de waarde van woningen, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Normal_huis__geld

Korting op verhuurderheffing voor heel Nederland


De heffingskorting voor woningcorporaties die woningen bouwen gaat voor heel Nederland gelden. De coalitiefracties CDA, VVD, D66 en ChristenUnie in de Tweede Kamer hebben met GroenLinks bij de behandeling van het Belastingplan een wijziging ingediend om dit mogelijk te maken. Aedes pleit hier al langer voor.

Normal_rob_jetten

D66’ers Jetten, Verhoeven en Van Eijs bezoeken bouwers op Dag van Ondernemer


Op vrijdag 15 november is het Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB Nederland. Ondernemers door het hele land worden in het zonnetje gezet. D66-fractievoorzitter Rob Jetten gaat op bezoek bij een project van Beens Groep in Utrecht, Kees Verhoeven gaat naar Heilijgers in Amersfoort en net als vorig jaar bezoekt D66-Kamerlid Jessica van Ei...

Normal_rss_entry-225872

Oppositie blijft ontevreden na stikstofdebat


Te weinig en te laat. Of overbodige maatregelen voor een niet bestaand probleem. Over de redenering verschillen oppositiepartijen van mening, maar dat de stikstofmaatregelen niet deugen daar zijn ze het over eens. Dat bleek tijdens een debat over de stikstofcrisis en de stappen die het kabinet woensdag presenteerde. PVV-voorman Geert Wilders zeg...

Normal_rss_entry-225964

Oudste fietstunnel Nederland dicht


De oudste afgezonken fiets- en voetgangerstunnels in Nederland, die van de Rotterdamse Maastunnel, gaan vrijdagochtend dicht. De twee historische tunnels worden ingrijpend gerenoveerd en gerestaureerd. Een speciale veerpont zorgt voor een tijdelijke verbinding tussen de twee rivieroevers.

Normal_rss_entry-226043

'Huidige PFAS-meting geeft onbetrouwbaar beeld'


De meting van de chemische stof PFAS die door de overheid wordt gehanteerd, geeft een onbetrouwbaar en onnauwkeurig beeld. Dat concludeert bureau S&R Milieuadvies in een rapport in opdracht van de Nederlandse Vereniging Van Procesmatige Grondbewerkingsbedrijven, dat in handen is van nieuwszender BNR.

Logo_logo_dag_van_de_ondernemer2

Dag van de Ondernemer óók voor de bouw belangrijk


Juist nu de bouw en infrasector stil staat door stikstof en PFAS, moeten we volgens MKB-Nederland de kracht van het ondernemerschap en het midden en kleinbedrijf eren. “Ondernemers verdienen meer waardering en De dag van de Ondernemer helpt daarbij”, stelt directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland.

Normal_rss_entry-225757

Lee Towers opent de Lee Towers


Zanger Lee Towers heeft de naar hem genoemde Lee Towers in Rotterdam officieel geopend. De twee torens aan het Marconiplein huisvestten voorheen ambtenaren en zijn getransformeerd naar 883 woningen.

Normal_rss_entry-225849

'Huizenprijzen stijgen harder dan gedacht'


De huizenprijzen zijn in de eerste negen maanden van het jaar harder gestegen dan waarop economen bij Rabobank hadden gerekend. Zij wijzen op de dalende hypotheekrente en het groeiende woningtekort als belangrijke oorzaken.

Normal_rss_entry-225859

Bouwers gaan Malieveld herstellen


De bouwers gaan de schade aan het Malieveld herstellen die is ontstaan door hun actie eind oktober. Volgens beheerder Staatsbosbeheer liep het grasveld, dat al was beschadigd door de protesten van de boeren, toen nog meer schade op. De organisator van de actie, Grond in Verzet, heeft met de vaste aannemer van het Malieveld, afgesproken dat deze ...

Normal_rss_entry-225872

Oppositie hekelt rol Rutte in stikstof-dossier


Premier Mark Rutte heeft zich veel te laat in de stikstofdiscussie gemengd en oplossingen voor het probleem bleven te lang uit, vindt de oppositie in de Tweede Kamer. De woede van de partijen richt zich in het debat over de stikstofmaatregelen vooral op de premier.

Normal_bim__architectuur__digitalisering__bouw

Aedes: denk mee over het werken in de corporatie van de toekomst


Werk je bij een woningcorporatie? Doe dan mee met het Aedes-onderzoek Werken in de corporatie van de toekomst? De enquête in de eerste fase van het onderzoek is ingevuld door 63 bestuurders en 803 leidinggevenden en medewerkers. We nodigen je nu uit voor werksessies verspreid over het land. Daar willen we met je nagaan wat de verwachte toekomsti...

Logo_logo_bouwend-nederland

Stikstof en PFAS Maatregelen kabinet kosten te veel tijd


Bouwend Nederland ziet dat het kabinet nu de eerste stappen zet in het stikstofdossier. De vraag die boven de markt blijft hangen is de tijdskwestie. De problemen zijn zeer urgent en er is geen tijd te verliezen. Het pakket maatregelen dat het kabinet nu voorstelt moet immers eerst nog door beide Kamers van het parlement worden aangenomen. Dit l...

Normal_rss_entry-225577

Kabinet ontvouwt eerste stikstofplannen


Het kabinet onthult woensdag welke stikstofmaatregelen het neemt om te zorgen dat snel weer gebouwd kan worden aan nieuwe woningen en infrastructuurprojecten. Veel ingrepen zijn al uitgelekt, een verlaging van de maximumsnelheid overdag naar 100 kilometer per uur springt het meest in het oog.

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht