Nationale Bouwgids

NBG Bouwnieuws

Normal_rss_entry-221169

'BAM past zzp-contracten aan'


Bouwbedrijf BAM heeft toegezegd de contracten die het zzp’ers voorlegt onder de loep te nemen. Dat meldt vakbond Zelfstandigen Bouw, die kritiek had geuit op enkele contractbepalingen.

Normal_rss_entry-221230

'Nederlander worstelt meer met vaste lasten'


Ongeveer negen op de tien Nederlanders worstelt dit jaar meer met het betalen van de maandelijkse vaste lasten. Bij de meesten komt dat door de stijging in de vaste uitgaven, bij de rest is een lager inkomen de oorzaak. Dat komt naar voren uit een rondvraag in opdracht van prijsvergelijker Pricewise.nl onder duizend mensen.

Normal_rss_entry-221211

Centrale bank grijpt in op woningmarkt


De Nederlandsche Bank (DNB) grijpt in op de woningmarkt. Banken moeten straks meer kapitaal aanhouden voor hun hypotheekportefeuilles. Door deze maatregel zullen de banken beter in staat zijn om de gevolgen van een eventuele huizenprijscorrectie op te vangen, zegt de toezichthouder.

Normal_rss_entry-221194

'Prijs energielabel A geschat op 22.000 euro'


Huizenbezitters die hun woning energiezuinig willen maken, gaan ervan uit duizenden euro's kwijt te zijn voor aanpassingen. Om het energielabel A te krijgen, rekenen huiseigenaren gemiddeld op een kostenpost van 22.000 euro. Dat meldden economen van ABN AMRO na onderzoek.

Normal_rss_entry-221175

Werkzaamheden circuit Zandvoort voor rechter


HAARLEM (ANP) - De rechtbank in Haarlem behandelt dinsdag voor het eerst bezwaren van diverse natuur- en milieuorganisaties tegen werkzaamheden rond het circuit van Zandvoort. De organisaties eisen in een kort geding dat graafwerkzaamheden rond het circuit worden stilgelegd, omdat de benodigde natuurvergunning nog niet is afgegeven.

Normal_rss_entry-221192

'Ondernemers verwachten brexituitstel'


UTRECHT (ANP) - Vier op de tien Nederlandse ondernemers rekenen erop dat de brexit opnieuw wordt uitgesteld. Dat meldt de Kamer van Koophandel op basis van een rondvraag bij een kleine 250 ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk. De Britse premier Boris Johnson heeft tot 31 oktober de tijd om om een brexitdeal te sluiten met Brussel.

Normal_rss_entry-221151

Drie provincies komen boze boeren tegemoet


Een aantal provincies heeft het stikstofbeleid nog voor de invoering ervan weer losgelaten onder druk van demonstrerende boeren maandag. In Drenthe en Overijssel ging het provinciebestuur in op de eisen van de demonstrerende boeren. De provincie Gelderland gaat samen met de boeren nieuwe stikstofregels opstellen. Het protest in Groningen liep ko...

Normal_thermometer__hitte__warmte

Mis het niet: tot 30 oktober vroegboekkorting op uw weercertificaat


De weerverletdekking van CelsiusPro biedt u de mogelijkheid u in te dekken tegen de financiële gevolgen van (langdurige) ongunstige weersomstandigheden. Wees er snel bij en profiteer tot 30 oktober van 5% vroegboekkorting.

Normal_energiebesparing__duurzaam

Wijkentour: innovatie in de energietransitie


Kennis en ontwikkelingen op het gebied van aardgasvrije wijken onder de aandacht te brengen, daar gaat het om tijdens de wijkentour warmtetransitie. Platform31 en Aedes organiseren de wijkentour voor professionals uit de corporatie- en bouwsector in samenwerking met andere partners van de Vernieuwingsagenda (Bouwend Nederland, Techniek NL, Stroo...

Logo_circulair__duurzaam__recycling

Symposium 'Circulariteit én winstgevendheid: Nederland als gamechanger in de bouw'


Op 25 november vindt een symposium plaats voor de gehele bouwkolom. Dit wordt georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, Leadax – het nieuwe lood, OostNL, VNO-NCW, Circles, Cirkelstad en ING.

Normal_rss_entry-221047

'Rekenregels pensioenfondsen moeten anders'


De druk op het kabinet om te voorkomen dat pensioenfondsen binnenkort massaal kortingen moeten doorvoeren, neemt toe. In een brief aan alle fractievoorzitters van de Tweede Kamer hekelen veertig prominenten de rekenregels waardoor de fondsen in de problemen verkeren. Dat moet anders, zo luidt hun oproep.

Normal_rss_entry-220815

Bewoners Brummen weer naar huis na brand


Bij een grote brand in het centrum van het Gelderse Brummen zijn een bakker, een filiaal van Blokker en appartementen beschadigd geraakt. Het vuur ontstond bij de bakkerij en sloeg over naar de woningen erboven en de naastgelegen winkelpanden.

Normal_maxime_verhagen

Officieel startschot BouwLab R&Do door Maxime Verhagen


Op woensdag 30 oktober gaat het BouwLab R&Do officieel van start bij de 3D Makers Zone in Haarlem. BouwLab R&Do is een innovatie- en experimenteerplek waar allerlei partijen uit de bouwwereld samenkomen voor het versnellen van innovaties binnen de bouw. Een onafhankelijke proeftuin met Research & vooral Doing als credo.

Normal_corporatie__bedrijf

Denk mee over het werken in de corporatie van de toekomst


Hoe ziet het werk van een corporatie in 2025 eruit? Welke veranderingen verwachten we en wat betekent dat voor medewerkers? Deze vragen staan centraal in het onderzoek: Werken in de corporatie van de toekomst. Aedes is dit onderzoek onlangs gestart met ondersteuning van Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) en onderzoeksbureau Dagera...

Normal_rss_entry-220674

Afsluitdijk weer open na spoedreparatie


De Afsluitdijk (A7) is vrijdagochtend om 06.00 uur volgens plan weer opengesteld voor het verkeer. De dijk was vanaf 20.00 uur donderdagavond in beide richtingen afgesloten voor een spoedreparatie.

Normal_rss_entry-220575

Huizen duurder waar beleggers actief zijn


In buurten waar veel beleggers actief zijn op de woningmarkt, liggen de prijzen van huizen gemiddeld hoger dan in buurten waar dat niet zo is. Maar daarmee is nog geen prijsopdrijvend effect aangetoond, meldt minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken).

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht