Nationale Bouwgids

NBG Infra nieuws

Normal_rss_entry-260049

Schip botst tegen brug Rotterdam en verliest 3 containers, brug gesloten


Een binnenvaartschip is woensdag tegen de Willemsbrug in Rotterdam gevaren. Het schip verloor hierbij drie containers, die in het water terechtkwamen, zei een woordvoerster van de politie. Er zijn volgens haar geen gewonden gevallen.

Normal_rss_entry-259810

BAM treft schikking met stad Keulen om metrodebacle in maart 2009


Bouwbedrijf BAM is tot een schikking gekomen met de stad Keulen vanwege de vele problemen rond de aanleg van een metrolijn in de Duitse stad in maart 2009. Tijdens de aanleg van het Noord/Zuid-metroproject zorgden de werkzaamheden onder meer voor de instorting van het Historisch Stadsarchief. Ook delen van naastgelegen gebouwen raakten beschadig...

Normal_rss_entry-259032

ANWB: pak fietspaden snel aan, of er vallen meer verkeersdoden


DEN HAAG (ANP) - De inrichting van wegen en fietspaden moet snel worden aangepakt. Door de coronacrisis is er geen tijd meer om het rustig aan te doen. "Ik weet 100 procent zeker dat we nog meer slachtoffers krijgen doordat we meer gaan fietsen en de auto pakken omdat we niet meer in het openbaar vervoer durven", zegt ANWB-directeur Frits van Br...

Normal_rss_entry-258792

SATL: 'Topambtenaren verduisterden stukken over Lelystad Airport'


Topambtenaren van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (vroeger Infrastructuur en Milieu) hebben stukken verduisterd die ongunstig uitpakten voor de opening van Lelystad Airport. Ook hebben zij opzettelijk verkeerde gegevens gebruikt, anderen beïnvloed om verklaringen aan te passen en hun gezag misbruikt. Dat zeggen de twintig Samenwe...

Normal_rss_entry-257793

Extra geld voor verbetering veiligheid spoorwegovergangen


Het kabinet trekt 25 miljoen euro extra uit voor verbetering van de veiligheid van spoorwegovergangen. Het grootste deel daarvan, 15 miljoen euro, is bestemd voor het opheffen of beveiligen van onbewaakte overwegen. Dat meldt staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur).

Normal_rss_entry-257658

RIVM ziet nadelen voor infra wanneer meetwijze stikstofuitstoot wordt veranderd


Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) "ziet nadelen" aan het voorstel van de commissie-Hordijk om de stikstofuitstoot van het verkeer op dezelfde manier door te rekenen als de uitstoot van andere sectoren, zoals industrie en landbouw. Tot nog toe bestaat voor berekeningen over de uitstoot van het verkeer een afzonderlijk syste...

Normal_rss_entry-257290

Bouwbedrijven zagen orderboek in april groeien


Bouwbedrijven hebben in april hun orderboek zien groeien. Dat meldt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) in zijn maandelijkse conjunctuurmeting. Gemiddeld hadden bouwbedrijven voor 9,6 maanden werk liggen. In maart was dat nog 9,4 maanden. Tot en met maart nam de hoeveelheid werk bij bedrijven steeds af.

Normal_rss_entry-256657

Advies Remkes: leg halvering stikstofuitstoot wettelijk vast


De stikstofuitstoot in Nederland moet in 2030 zijn gehalveerd en het kabinet moet "serieus werk maken" van natuurherstel. Die doelen mogen geen vrijblijvend streven meer zijn, maar moeten wettelijk worden vastgelegd. Dat stelt het Adviescollege Stikstofproblematiek voor in zijn eindadvies aan het kabinet.

Normal_rss_entry-256513

De bouwvak van 2020: veel zon, droogte en temperaturen van 35 tot 40 graden


Vanwege het coronavirus kiezen deze zomer naar verwachting meer mensen voor een vakantie in eigen land. Volgens weerbureau Weeronline kunnen de thuisblijvers ook in Nederland rekenen op Zuid-Europees weer met hoge temperaturen en flink veel zon.

Normal_rss_entry-256260

EIB: 'Tienduizenden banen in bouwsector bedreigd door crisis'


Door de coronacrisis staan tienduizenden banen in de bouwsector op de tocht. Daarvoor waarschuwt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB), dat in een studie in opdracht van de regering met een reeks voorstellen komt om de crisis door te komen zonder dat de capaciteit van de sector wordt uitgehold.

Normal_rss_entry-256079

Vraag naar mensen in de bouw blijft hoog


Het aantal openstaande vacatures in de horeca, schoonmaak- en administratiesector is afgelopen maand flink afgenomen ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. In branches als de zorg, bouw en ICT blijft de vraag naar mensen juist hoog. Dat blijkt uit een analyse van uitzendconcern Randstad.

Normal_4fac450e-9065-44a6-b361-52426b28037f

De Nationale Bouwgids wenst je goede pinksterdagen!


De redactie van de Nationale Bouwgids zal op Tweede Pinksterdag (maandag 1 juni) gesloten zijn.

Normal_rss_entry-254355

Schade aan spoor en bovenleiding bij Hooghalen na botsing trein en tractor


Spoorbeheerder ProRail verwacht dat het spoor tussen Hoogeveen en Assen vandaag om 16.00 uur weer is gerepareerd en dat er dan weer treinen kunnen rijden.

Normal_rss_entry-253991

Kabinet neemt maatregelen om bouwsector draaiende te houden


Het kabinet neemt een aantal maatregelen om te helpen de bouwsector tijdens de coronacrisis draaiende te houden. Door extra geld vrij te maken, geplande investeringen naar voren te halen en gemeenten te helpen sneller vergunningen te verlenen hoopt minister Kajsa Ollongren (Wonen) de sector aan het werk te houden.

Normal_rss_entry-253904

CBS: bouwbedrijven voeren ondanks coronacrisis omzet flink op


Bouwbedrijven hebben in het afgelopen kwartaal ondanks de coronacrisis hun omzet opgevoerd. Ook werden in de periode meer bouwvergunningen verleend en lag de bouwsom voor nieuwbouw en verbouwingen van woningen fors hoger. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laat dit zien dat de bouwsector in de periode nog geen hinder ondervond ...

Normal_rss_entry-253550

A10 bij Watergraafsmeer nog deels dicht na losraken zijwand viaduct


De A10 bij Amsterdam blijft ter hoogte van Watergraafsmeer richting het zuiden ook maandagavond nog dicht wegens werkzaamheden. Eerder meldde Rijkswaterstaat dat de weg rond 19.00 uur weer vrij zou zijn, maar dat zal niet lukken. De verwachting is nu dat de weg om 22.00 uur weer wordt vrijgegeven, aldus een woordvoerster.

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht