Nationale Bouwgids

NBG Infra nieuws

Normal_rss_entry-295769

'Dip in huizenbouw geeft bouwonderneming financieel lucht'


Een dip in de huizenbouw geeft bouwondernemingen de komende jaren financieel lucht. Door dalende bouwkosten worden de marges in de bouw de komende jaren beter, voorspelt ABN AMRO in een nieuw rapport over de bouw voor de komende jaren.

Normal_rss_entry-295593

CDA en GroenLinks: steden hebben meer groen nodig


Steden moeten meer groen hebben, vinden het CDA en GroenLinks. Het komt het welzijn van bewoners ten goede en de steden zijn zo beter bestand tegen hitte en wateroverlast, denken de partijen. Laura Bromet (GroenLinks) en Maurits von Martels (CDA) overhandigen donderdag een initiatiefnota met die strekking aan demissionair Landbouwminister Carola...

Normal_1614006002

Strukton helpt mee om Antwerpse ring compleet te maken


Bouwbedrijf Strukton werkt mee aan de werkzaamheden om de Antwerpse ringweg sluitend en volledig rond te maken. De Nederlandse onderneming heeft een contract getekend voor het afzinken van de nieuwe tunnel onder de rivier de Schelde. Dit zal naar verwachting in 2024 gebeuren.

Normal_rss_entry-295406

Productie groene stroom flink toegenomen


Steeds meer elektriciteit wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vorig jaar werd in Nederland ongeveer 40 procent meer groene elektriciteit opgewekt dan een jaar eerder. Dat kwam vooral doordat er meer energie kwam van zonnepanelen, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers.

Normal_1613645101

CNV beducht voor grote ingrepen bij BAM


Vakbond CNV is beducht voor ingrepen bij bouwonderneming BAM. Dat bedrijf deed samen met zijn jaarcijfers ook een nieuwe strategie uit de doeken. Een van de pijlers daarvan is het verbeteren van de winstgevendheid. CNV vreest voor de werkgelegenheid.

Normal_rss_entry-294562

Bouwer BAM sluit 2020 af met verlies van 122 miljoen euro


Bouwonderneming BAM heeft coronajaar 2020 afgesloten met een verlies van 122 miljoen euro. Het bedrijf boekte weer rode cijfers bij probleemdivisie BAM International. Daar kwam de min uit op 110 miljoen euro. BAM maakte eerder al bekend afscheid te nemen van het onderdeel, dat met forse tegenvallers op ongewone projecten kampt.

Normal_1613092503

Nederlandse kiezers: 29 procent verkiest meer bouwen boven meer natuur


Nederlandse kiezers zijn verdeeld over de vraag wat natuurvriendelijke landbouw mag kosten. Als dit inhoudt dat de veestapel moet worden ingekrompen en de voedselproductie vermindert, vindt 39 procent van de mensen die meededen aan een peiling in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WWF) het een goed idee. Bijna een kwart (23 procent) is tegen ...

Normal_1613548802

Vopak breidt flink uit in Rotterdamse haven


Het grote tankopslagbedrijf Vopak gaat zestien nieuwe opslagtanks bouwen in de Rotterdamse haven. Daarin moeten afvalgrondstoffen worden opgeslagen voor de productie van biobrandstoffen als biodiesel. Zo wil Vopak inspelen op de toenemende vraag naar schonere brandstoffen in Europa.

Normal_rss_entry-294032

Staatsbosbeheer: gebruik menggranulaat is 'lastig'


Het gebruik van menggranulaat om natuurpaden te verharden is "lastig." Gebruik van het bouwpuin heeft voordelen, maar het belangrijke nadeel is dat er plastic in zit. Staatsbosbeheer doet er alles aan om te voorkomen dat plastic van paden daadwerkelijk in de natuur terechtkomt. De natuurbeheerder zal nog scherpere afspraken met aannemers gaan ma...

Normal_rss_entry-293621

Bouwer Heijmans groeit ondanks coronacrisis


Bouwbedrijf Heijmans heeft afgelopen jaar zowel de omzet als de winst opgevoerd, ondanks de coronacrisis. De onderneming had wel tijdelijk last van ziekteverzuim bij personeel en slechtere beschikbaarheid van materialen en personeel uit het buitenland door de pandemie.

Normal_rss_entry-293272

Stukje beton valt van parkeergarage Eindhoven Airport


De parkeergarage P1 bij Eindhoven Airport is woensdagochtend afgesloten nadat er een stukje beton omlaag was gekomen. Ook de inpandige McDonald's is uit voorzorg afgesloten, zei een woordvoerder van het vliegveld. Het gaat om dezelfde parkeergarage waarvan in 2017 een deel van de vloer instortte.

Normal_rss_entry-292443

Afsluitdijk van vrijdag op zaterdag dicht voor reparatie


Vanwege een reparatie van vorstschade is de Afsluitdijk (in de A7) vanaf vrijdagavond 21.00 uur een nacht dicht. Om 09.00 uur zaterdagochtend gaat de weg weer open. Weggebruikers moeten omrijden via de snelweg A6 en de Houtribdijk. Rijkswaterstaat waarschuwt het verkeer rekening te houden met een langere reistijd.

Normal_1612345504

Haringvlietsluizen op een kier om rivierwater te spuien


Rijkswaterstaat heeft de Haringvlietsluizen tussen Voorne-Putten en Goeree-Overflakkee op een kier gezet om het hoogwater van de grote rivieren te spuien. Door de kier kan een groot deel van de watermassa die de rivieren vanuit Duitsland aanvoeren wegstromen in zee.

Normal_nieuwe-ledverlichting-snelweg_tcm21-273564

Rijkswaterstaat en SAAone vervangen verlichting op de A1/A6


In opdracht van Rijkswaterstaat heeft aannemerscombinatie SAAone de afgelopen maanden alle traditionele openbare verlichting van de snelweg A1 en snelweg A6 rondom knooppunt Muiderberg vervangen door ledverlichting. Led geeft niet alleen een prettiger beeld voor de weggebruiker, het is ook onderhoudsvriendelijk, duurzamer en betrouwbaarder dan t...

Normal_station-2740165_1920

Amsterdam CS begint eind dit jaar met voorbereiding renovatie


De voorbereiding van de vernieuwing van het Centraal Station van Amsterdam begint eind dit jaar. In het komende decennium worden de sporen en wissels aangepakt en het station gerenoveerd.

Normal_1611652804

Amsterdam trekt miljoenen uit voor projecten tegen extreem weer


De gemeente Amsterdam gaat de komende vier jaar jaarlijks 15 tot 20 miljoen investeren in projecten die de stad beter bestand moeten maken tegen extreem weer. Het geld is onder meer bedoeld voor betere opvang van regenwater, warmte- en koudeopslag en vergroening van openbare ruimtes en gebouwen.

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht