Normal_rss_entry-326218

De A12 gaat vanaf maandagavond 21.00 uur tot en met donderdagochtend 7 oktober 05.00 uur richting Den Haag dicht tussen het knooppunt Oudenrijn bij Utrecht en Nieuwerbrug. Reden is groot onderhoud. Aansluitend, tussen Nieuwerbrug en Reeuwijk, zijn in diezelfde periode ook werkzaamheden, maar op dat stukje blijven wel rijstroken open.

Waar nodig komen nieuwe matrixborden en detectielussen, worden reparaties uitgevoerd aan viaducten en defecte verlichting en er wordt gemaaid. Tussen Woerden en Reeuwijk wordt het versleten asfalt vervangen door geluidsreducerend zoab (zeer open asfaltbeton) en worden pechhavens, bermen en vangrails opgehoogd tot de hoogte van het nieuwe wegdek, aldus Rijkswaterstaat.

Ernstige verkeershinder

Rijkswaterstaat voorziet ernstige verkeershinder door de negendaagse afsluiting, met reistijden die kunnen oplopen tot een uur extra. Verkeer van Utrecht naar Den Haag kan omrijden via de A2, A9 en A4, verkeer richting Rotterdam via de A2, A27 en A15.

De transportorganisaties TLN en evofenedex houden hun hart vast voor de gevolgen voor het vrachtverkeer. Ze voorzien omzetverlies doordat ze negen dagen lang moeten omrijden.

Door: ANP