Normal_rss_entry-335093

Schiphol gaat op zoek naar een nieuwe aannemer die de nieuwe A-pier op de luchthaven moet afbouwen. De luchthavenexploitant maakte bekend "na intensief overleg" te breken met de huidige aannemer, een combinatie van bouwconcern Ballast Nedam en TAV. Voor het afbouwen van de pier wordt een nieuwe aanbesteding gestart.

De bouw van de pier ging gepaard met hogere kosten en duurde ook langer dan gepland. Schiphol-baas Dick Benschop had eerder al aangegeven "lastige gesprekken" te voeren over de kwestie met de bouwers. De pier had in eerste instantie eind 2019 opgeleverd moeten worden. Hoe groot de vertraging is en hoeveel duurder de bouw al is geworden, zegt Schiphol niet.

Overdracht

Ballast Nedam en TAV zeggen de uitkomst van de onderhandelingen met Schiphol te betreuren. De partijen hebben afgesproken de overdracht van de bouwplaats zo veilig en soepel mogelijk te laten verlopen. Als de aanbestedingsprocedure is afgerond, zal Schiphol in overleg met de aannemers een nieuwe planning maken voor het opleveren van de pier.

Door: ANP