Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Toekomstplannen A7/N33-regio krijgen steeds meer vorm

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Toekomstplannen A7/N33-regio krijgen steeds meer vorm
De ideeën voor toekomstige ontwikkelingen in het gebied rondom de A7/N33 zijn verder uitgewerkt. Dit is gedaan op basis van de reacties die de gemeenten Midden-Groningen, Oldambt en Veendam en de provincie Groningen ontvingen. Het plan beschrijft hoe de A7/N33-regio zich tot 2040 het best verder kan ontwikkelen, meldt de provincie Groningen. 

Naar aanleiding van de gesprekking met de omgeving is het oorspronkelijke plan op een aantal punten aangepast en aangevuld.

Uitbreiding bedrijventerreinen

Er wordt onderzoek gedaan naar uitbreidingsmogelijkheden voor bedrijventerreinen. In plaats van de uitbreiding van bedrijventerrein Rengers bij Kolham wordt er gekeken naar uitbreidingsmogelijkheden voor bedrijventerreinen rond Hoogezand-Sappemeer. Ook worden de mogelijkheden voor bedrijventerreinen bij rioolwaterzuiveringsinstallatie bij Scheemda onderzocht. In de Eekerpolder komt verder onderzoek naar mogelijkheden voor bedrijven die een kavel vragen van meer dan 20 hectare. De Tussenklappenpolder en Scheemda/Westerlee zijn hiervoor niet meer in beeld.

Landbouwprovincie

De provincie Groningen is en blijft een landbouwprovincie. Er zal daarom gekeken worden naar mogelijkheden voor de landbouw. Het advies van de omgeving is om meer te investeren in zon-op-dak en multifunctioneel ruimtegebruik, in plaats van het aanleggen van zonneparken op vruchtbare landbouwgronden. Dit punt wordt meegenomen in de regionale energiestrategie.

Duurzaamheid, wonen en toerisme

Inwoners hebben aangegeven dat duurzaamheid, wonen en toerisme belangrijke thema's zijn. Daarom wordt er gekeken naar de ontwikkeling van duurzame industrie/energie knooppunten, zal er ook in de kleinere kernen gezocht worden naar mogelijkheden voor woningbouw en gaat er meer aandacht uit naar recreatie en toerisme in de regio.  

Door: Nationale Bouwgids

22 maart '24 (14:20)

Bouwplaats brug Lochem blijft voorlopig gesloten na fataal ongeluk

Het bouwterrein van de Nettelhorsterbrug in Lochem blijft voorlopig afgesloten. De Arbeidsinspectie doet nog steeds onderzoek naar de oorzaak van het ongeval bij de bouw van de brug eind februari, waarbij twee mensen omkwamen. Over de toedracht is nog niets bekend en ook is nog onduidelijk "wanneer de Arbeidsinspectie het bouwterrein vrijgeeft", schrijft de provincie Gelderland.

22 maart '24 (12:33)

Gesloten Beneluxtunnel zal tot flinke verkeershinder leiden

Weggebruikers die komend weekend in en rond Rotterdam willen rijden, moeten rekening houden met vertragingen en omleidingen. Rijkswaterstaat werkt aan de Beneluxtunnel op de ring van Rotterdam, waardoor deze in de richting van Bergen op Zoom is afgesloten. Het advies aan automobilisten is dan ook om de wegen in de stad te mijden.

17 maart '24 (11:00)

Infrastructuurprojecten mogelijk door 140 miljoen euro steun van overheid

De Tweede Kamer heeft donderdag met zo'n 140 miljoen euro geschoven om drie infrastructuurprojecten mogelijk te maken. Een meerderheid steunde zoals verwacht drie aanpassingen aan de begroting van het Mobiliteitsfonds.

19 februari '24 ( 9:08)

Kaagbaan op Schiphol negen weken niet gebruikt vanwege onderhoud

De Kaagbaan op Schiphol gaat vanaf maandag negen weken dicht voor onderhoud. De start- en landingsbaan krijgt in die periode onder andere een nieuwe asfaltlaag en de verlichting wordt vervangen. Gedurende de klus kan de overlast voor omwonenden toenemen, waarschuwde Schiphol eerder deze maand.

24 januari '24 (19:33)

'Onwaarschijnlijk dat voorgenomen krimp Schiphol per november wordt ingezet'

Het is "onwaarschijnlijk" dat de voorgenomen krimp van Schiphol per november wordt ingezet, schat demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) in. Het was de bedoeling dat in november het aantal vluchten zou dalen naar 452.500 per jaar, om zo overlast voor omwonenden te verminderen. Maar de Europese Commissie moet nog verder kijken naar de krimpplannen van het kabinet. Het is nog niet bekend wanneer een besluit van de commissie nu verwacht wordt.

16 november '23 ( 7:17)

Nog maar de vraag of nieuwe Tweede Kamer oplopende kosten Maaslijn vergoedt

Het is nog onduidelijk of een nieuwe Tweede Kamer na de verkiezingen gehoor gaat geven aan de Limburgse oproep om de oplopende kosten voor de Maaslijn helemaal te vergoeden. De drie partijen die volgens de peilingen op de meeste zetels kunnen rekenen, reageren verdeeld.

18 oktober '23 ( 6:23)

Wereldleiders aanwezig bij infrastructuurproject China

De Chinese president Xi Jinping ontvangt woensdag tientallen wereldleiders op de Belt and Road Initiative (BRI)-top, waarop het tienjarig bestaan wordt gevierd van het BRI. Dat infrastructuurproject is gericht op het versterken van banden met Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen. De Russische president Vladimir Poetin is een van de gasten.

18 oktober '23 ( 6:08)

Kleine bouwbedrijven niet meer in beeld bij infrastructuurprojecten

Kleine en middelgrote bouwbedrijven worden steeds vaker weggeconcurreerd door grote aannemers bij overheidsopdrachten voor infrastructuurprojecten. Dat is mede het gevolg van het stikstofbeleid, waardoor er de komende jaren geen nieuwe projecten voor de aanleg van infrastructuur worden opgestart, staat in een rapport van ABN AMRO.

13 oktober '23 ( 7:53)

Nederlandse bedrijven bijgedragen aan bouw Krimbrug krijgen straffen opgelegd

Zeker vier Nederlandse bedrijven en acht personen uit ons land hebben volgens het Openbaar Ministerie meegeholpen aan de bouw van de Krimbrug tussen Rusland en Oekraïne. Dit is in strijd met internationale sancties en daarom hebben zij straffen gekregen, maakte het OM bekend na eerdere berichtgeving van De Gelderlander. Voor de personen zijn dit taakstraffen van twintig tot zestig uur. De bedrijven hebben in totaal 160.000 euro aan boetes betaald.

05 oktober '23 (14:38)

Discussie infrastructuur Italië na buscrash Venetië

Op het viaduct waar bij Venetië een dodelijk busongeval plaatsvond, was een renovatie gaande. Die werkzaamheden stonden al jaren gepland en begonnen uiteindelijk in september. Een plaatselijke bestuurder zei in de media dat de plek waar 21 mensen de dood vonden nog niet was opgeknapt. Daar zou bovendien een opening van ongeveer twee meter in de vangrails hebben gezeten die nog gedicht moest worden.