Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Breed akkoord over nieuwe brug Ringvaart Lisse-Lisserbroek

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Breed akkoord over nieuwe brug Ringvaart Lisse-Lisserbroek
Onlangs heeft de ondertekening van de realisatieovereenkomst plaatsgevonden bij het gemeentehuis in Hoofddorp. De nieuw te realiseren brug, die Lisse en Lisserbroek met elkaar verbindt, gaat er komen. Dit meldt de provincie Zuid-Holland.  

De provincies Zuid- en Noord-Holland willen de regionale bereikbaarheid vergroten. De brug is een belangrijke schakel in de Hoogwaardige Openbaar Vervoerverbinding (HOV) tussen Noordwijk en Schiphol.

De afgelopen jaren is samen met partners al hard gewerkt aan maatregelen voor een betere HOV-verbinding tussen Noordwijk en Schiphol. Met het tekenen van de overeenkomst is een weer belangrijke stap gezet voor de realisatie van de nieuwe brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek, ter hoogte van de Sportlaan en de IJs- en skeelerclub.

Betrouwbaardere route

De route via de nieuwe brug is betrouwbaarder en sneller dan de huidige route via de Elsbroekerbrug. Ook is de brug belangrijk voor de geplande nieuwe woonwijk in Lisserbroek. De busverbinding die over de brug loopt, verbindt de inwoners van Lisserbroek met de rest van de regio en doordat er op de brug ook ruimte voor de fiets- en voetgangers wordt geboden, kunnen kinderen uit de nieuwe woonwijk veilig bij de school in Lisse komen. De brug is niet toegankelijk voor autoverkeer.

Samenwerking

De huidige buslijn 361 van Noordwijk naar Schiphol wordt in een aantal stappen opgewaardeerd tot een Hoogwaardige Openbaar Vervoerverbinding. Deze HOV-verbinding draagt bij aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de provincie. Voor reizigers betekent het dat de bus vaker, betrouwbaarder en prettiger zal rijden. “De Duin- en Bollenstreek wordt dankzij deze nieuwe infrastructuur nog beter bereikbaar,” schetst Frederik Zevenbergen, gedeputeerde verkeer & vervoer provincie Zuid-Holland. “Op de plaatsen waar de bus stopt, kan je overstappen op fiets of trein. Diverse wegen en kruispunten zijn al aangepast en haltes zijn geplaatst.” De andere deelprojecten zijn volop in voorbereiding en worden de komende jaren uitgevoerd.

De HOV-verbinding Noordwijk – Schiphol is een samenwerking van acht partijen. De provincie Zuid-Holland neemt het voortouw en werkt samen met de provincie Noord-Holland, de gemeenten Noordwijk, Teylingen, Lisse, en Haarlemmermeer, het samenwerkingsverband Holland Rijnland en de Vervoerregio Amsterdam.

Planning

De bouw is naar verwachting gereed in 2025. Ook fietsers en voetgangers kunnen dan van de brug gebruikmaken. Aansluitend vindt de realisatie van het tracé tot aan de N207 plaats. De bussen rijden vanaf 2025 volwaardig op het traject door Voorhout, Sassenheim, Lisse, Nieuw-Vennep en Hoofddorp. Met de bewoners wordt verder gesproken over afwikkelingszaken.

Door: Nationale Bouwgids

23 mei '24 (12:48)

E-pier op Schiphol per 2030 aardgasvrij; BAM met werkzaamheden gestart

Bouwconcern BAM is begonnen met werkzaamheden om de E-pier op Schiphol helemaal aardgasvrij te maken. De E-pier gebruikt per jaar gemiddeld 290.000 kubieke meter aan aardgas. Dat moet in 2030 zijn teruggebracht naar nul.

22 maart '24 (14:20)

Bouwplaats brug Lochem blijft voorlopig gesloten na fataal ongeluk

Het bouwterrein van de Nettelhorsterbrug in Lochem blijft voorlopig afgesloten. De Arbeidsinspectie doet nog steeds onderzoek naar de oorzaak van het ongeval bij de bouw van de brug eind februari, waarbij twee mensen omkwamen. Over de toedracht is nog niets bekend en ook is nog onduidelijk "wanneer de Arbeidsinspectie het bouwterrein vrijgeeft", schrijft de provincie Gelderland.

22 maart '24 (12:33)

Gesloten Beneluxtunnel zal tot flinke verkeershinder leiden

Weggebruikers die komend weekend in en rond Rotterdam willen rijden, moeten rekening houden met vertragingen en omleidingen. Rijkswaterstaat werkt aan de Beneluxtunnel op de ring van Rotterdam, waardoor deze in de richting van Bergen op Zoom is afgesloten. Het advies aan automobilisten is dan ook om de wegen in de stad te mijden.

17 maart '24 (11:00)

Infrastructuurprojecten mogelijk door 140 miljoen euro steun van overheid

De Tweede Kamer heeft donderdag met zo'n 140 miljoen euro geschoven om drie infrastructuurprojecten mogelijk te maken. Een meerderheid steunde zoals verwacht drie aanpassingen aan de begroting van het Mobiliteitsfonds.

19 februari '24 ( 9:08)

Kaagbaan op Schiphol negen weken niet gebruikt vanwege onderhoud

De Kaagbaan op Schiphol gaat vanaf maandag negen weken dicht voor onderhoud. De start- en landingsbaan krijgt in die periode onder andere een nieuwe asfaltlaag en de verlichting wordt vervangen. Gedurende de klus kan de overlast voor omwonenden toenemen, waarschuwde Schiphol eerder deze maand.

24 januari '24 (19:33)

'Onwaarschijnlijk dat voorgenomen krimp Schiphol per november wordt ingezet'

Het is "onwaarschijnlijk" dat de voorgenomen krimp van Schiphol per november wordt ingezet, schat demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) in. Het was de bedoeling dat in november het aantal vluchten zou dalen naar 452.500 per jaar, om zo overlast voor omwonenden te verminderen. Maar de Europese Commissie moet nog verder kijken naar de krimpplannen van het kabinet. Het is nog niet bekend wanneer een besluit van de commissie nu verwacht wordt.

16 november '23 ( 7:17)

Nog maar de vraag of nieuwe Tweede Kamer oplopende kosten Maaslijn vergoedt

Het is nog onduidelijk of een nieuwe Tweede Kamer na de verkiezingen gehoor gaat geven aan de Limburgse oproep om de oplopende kosten voor de Maaslijn helemaal te vergoeden. De drie partijen die volgens de peilingen op de meeste zetels kunnen rekenen, reageren verdeeld.

18 oktober '23 ( 6:23)

Wereldleiders aanwezig bij infrastructuurproject China

De Chinese president Xi Jinping ontvangt woensdag tientallen wereldleiders op de Belt and Road Initiative (BRI)-top, waarop het tienjarig bestaan wordt gevierd van het BRI. Dat infrastructuurproject is gericht op het versterken van banden met Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen. De Russische president Vladimir Poetin is een van de gasten.

18 oktober '23 ( 6:08)

Kleine bouwbedrijven niet meer in beeld bij infrastructuurprojecten

Kleine en middelgrote bouwbedrijven worden steeds vaker weggeconcurreerd door grote aannemers bij overheidsopdrachten voor infrastructuurprojecten. Dat is mede het gevolg van het stikstofbeleid, waardoor er de komende jaren geen nieuwe projecten voor de aanleg van infrastructuur worden opgestart, staat in een rapport van ABN AMRO.

13 oktober '23 ( 7:53)

Nederlandse bedrijven bijgedragen aan bouw Krimbrug krijgen straffen opgelegd

Zeker vier Nederlandse bedrijven en acht personen uit ons land hebben volgens het Openbaar Ministerie meegeholpen aan de bouw van de Krimbrug tussen Rusland en Oekraïne. Dit is in strijd met internationale sancties en daarom hebben zij straffen gekregen, maakte het OM bekend na eerdere berichtgeving van De Gelderlander. Voor de personen zijn dit taakstraffen van twintig tot zestig uur. De bedrijven hebben in totaal 160.000 euro aan boetes betaald.