Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Breed akkoord over nieuwe brug Ringvaart Lisse-Lisserbroek

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
Breed akkoord over nieuwe brug Ringvaart Lisse-Lisserbroek
Onlangs heeft de ondertekening van de realisatieovereenkomst plaatsgevonden bij het gemeentehuis in Hoofddorp. De nieuw te realiseren brug, die Lisse en Lisserbroek met elkaar verbindt, gaat er komen. Dit meldt de provincie Zuid-Holland.  

De provincies Zuid- en Noord-Holland willen de regionale bereikbaarheid vergroten. De brug is een belangrijke schakel in de Hoogwaardige Openbaar Vervoerverbinding (HOV) tussen Noordwijk en Schiphol.

De afgelopen jaren is samen met partners al hard gewerkt aan maatregelen voor een betere HOV-verbinding tussen Noordwijk en Schiphol. Met het tekenen van de overeenkomst is een weer belangrijke stap gezet voor de realisatie van de nieuwe brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek, ter hoogte van de Sportlaan en de IJs- en skeelerclub.

Betrouwbaardere route

De route via de nieuwe brug is betrouwbaarder en sneller dan de huidige route via de Elsbroekerbrug. Ook is de brug belangrijk voor de geplande nieuwe woonwijk in Lisserbroek. De busverbinding die over de brug loopt, verbindt de inwoners van Lisserbroek met de rest van de regio en doordat er op de brug ook ruimte voor de fiets- en voetgangers wordt geboden, kunnen kinderen uit de nieuwe woonwijk veilig bij de school in Lisse komen. De brug is niet toegankelijk voor autoverkeer.

Samenwerking

De huidige buslijn 361 van Noordwijk naar Schiphol wordt in een aantal stappen opgewaardeerd tot een Hoogwaardige Openbaar Vervoerverbinding. Deze HOV-verbinding draagt bij aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de provincie. Voor reizigers betekent het dat de bus vaker, betrouwbaarder en prettiger zal rijden. “De Duin- en Bollenstreek wordt dankzij deze nieuwe infrastructuur nog beter bereikbaar,” schetst Frederik Zevenbergen, gedeputeerde verkeer & vervoer provincie Zuid-Holland. “Op de plaatsen waar de bus stopt, kan je overstappen op fiets of trein. Diverse wegen en kruispunten zijn al aangepast en haltes zijn geplaatst.” De andere deelprojecten zijn volop in voorbereiding en worden de komende jaren uitgevoerd.

De HOV-verbinding Noordwijk – Schiphol is een samenwerking van acht partijen. De provincie Zuid-Holland neemt het voortouw en werkt samen met de provincie Noord-Holland, de gemeenten Noordwijk, Teylingen, Lisse, en Haarlemmermeer, het samenwerkingsverband Holland Rijnland en de Vervoerregio Amsterdam.

Planning

De bouw is naar verwachting gereed in 2025. Ook fietsers en voetgangers kunnen dan van de brug gebruikmaken. Aansluitend vindt de realisatie van het tracé tot aan de N207 plaats. De bussen rijden vanaf 2025 volwaardig op het traject door Voorhout, Sassenheim, Lisse, Nieuw-Vennep en Hoofddorp. Met de bewoners wordt verder gesproken over afwikkelingszaken.

Door: Nationale Bouwgids

08 juni '23 ( 6:53)

Arriva wil dagelijks een trein laten rijden tussen Groningen en Parijs

Arriva wil dagelijks een trein tussen Groningen en Parijs laten rijden. Arriva, de grootste concurrent van de NS op het spoor, heeft bij toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) een aanvraag ingediend om deze treinen vanaf juni 2026 te laten rijden.

07 juni '23 (16:23)

Aanleg stiller asfalt zorgt voor twee weekenden verkeershinder op A10

De A10 Noord bij Amsterdam is het laatste weekend van juni en het eerste weekend van juli dicht vanwege het aanbrengen van stiller asfalt. Weggebruikers worden omgeleid via de rest van de ring en moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

06 juni '23 (16:08)

Vloerenmaker krijgt geen vergoeding voor ingestorte parkeergarage Eindhoven

Bouwbedrijf BAM is niet aansprakelijk voor de geleden schade van een vloerenmaker na het instorten van een parkeergarage bij Eindhoven Airport. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden deed dinsdag uitspraak in het hoger beroep dat BubbleDeck had aangetekend. De vloerenmaker was in eerste aanleg door de rechter in het ongelijk gesteld in zijn claim dat BAM als hoofdaannemer verantwoordelijk zou zijn voor de instorting en daarmee voor de reputatieschade van BubbleDeck.

01 juni '23 (11:53)

Massa ontslagen bij autofabriek Nedcar zo meldt VDL

Bij autofabriek Nedcar in Born verdwijnen per 1 november ruim 1800 banen. De ploegendiensten worden dan teruggebracht van twee naar een, maakte moederbedrijf VDL donderdag bekend.

01 juni '23 ( 8:08)

Reparatie Autobrug Holwert leidt nog niet tot goed functioneren

De autobrug in de haven van het Friese Holwert kan ondanks een reparatie nog niet op de normale manier worden gebruikt. In de nacht van woensdag op donderdag is getest of de brug weer veilig werkte, maar volgens Rijkswaterstaat is daarbij gebleken dat de veiligheidssensoren van de autobrug nog niet betrouwbaar genoeg zijn afgesteld. De kraan die als noodoplossing was neergezet om de brug te bedienen, blijft daarom ook donderdag nog staan.

31 mei '23 (12:22)

Donderdag autobrug Holwert hopelijk weer in gebruik

Rijkswaterstaat hoopt dat de autobrug in de haven van het Friese Holwert donderdagochtend vroeg weer op de normale wijze kan worden gebruikt. De reparatie van de brug is inmiddels afgerond, maar er moet nog wel worden gecheckt of alles goed en veilig werkt, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

30 mei '23 (17:53)

Eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba niet goed voorbereid op mogelijke rampen

Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zijn nog steeds onvoldoende voorbereid op rampen, terwijl de kans op een noodsituatie als een vernietigende orkaan hier groot is. In 2017 werd Caribisch Nederland geraakt door de orkanen Irma, Jose en Maria. De crisisorganisatie hield stand, maar had veel beter gekund, concludeerde de inspectie daarna. Een dinsdag gepubliceerd rapport laat zien dat lang niet alle aanbevelingen die toen zijn gedaan, zijn opgevolgd.

29 mei '23 (13:53)

Groene energie nieuw focuspunt van grootste olieconcern India

Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

19 mei '23 (20:23)

Noord-Brabant moet bouw van het slot halen volgens werkgevers

Haal Brabant van het slot. Deze dringende oproep doet werkgeversorganisatie VNO-NCW Brabant-Zeeland vrijdag in een brief aan de Brabantse formateur Pieter Verhoeve. De bouwstop werkt volgens de werkgevers averechts. Door nieuwbouw toe te staan, zorg je juist voor verduurzaming, aldus de werkgeversorganisatie.

16 mei '23 ( 8:09)

KLM wil snellere verbouwing op Schiphol

Schiphol moet sneller verbouwen om nieuwe problemen met drukte te voorkomen. Dat zegt Maarten Stienen, operationeel directeur van KLM, in een interview met Het Parool.