Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Open dag op bouwplaatsen Hogering en kruispunt Ganzenweg-Knardijk

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
Open dag op bouwplaatsen Hogering en kruispunt Ganzenweg-Knardijk
Altijd al eens onder een groot viaduct door willen lopen? De bouw écht van dichtbij bekijken, of vragen willen stellen over asfalteren, liggers hijsen of beton storten? Kom dan op zaterdag 27 augustus naar de bouwplaatsen van de Hogering of het kruispunt Ganzenweg-Knardijk. Dit meldt de provincie Flevoland. 

Tijdens de open dag zijn geïnteresseerden en families van harte welkom op twee bouwlocaties van provincie Flevoland. Er is zaterdag 27 augustus van 10.00 uur tot 14.00 uur van alles te zien en te beleven, voor jong en oud! Beide bouwterreinen zijn geopend van 10.00 tot 14.00 uur. De toegang is gratis.

Activiteiten

Er zijn verschillende activiteiten tijdens de twee open dagen. Werp een blik achter de schermen, teken met stoepkrijt op het nieuwe asfalt en stel al je vragen over het werk aan de medewerkers van de aannemer en de provincie. Breng je fiets of rolschaatsen mee en rij een rondje door de nieuwe tunnelbak. Of ga als een heuse bouwvakker op de foto met een hijskraan of graafmachine. Bezoek de foto-expositie van het werk onder het genot van een drankje of een ijsje.

Bouwterrein Hogering

Er zijn twee ingangen naar het bouwterrein. De eerste ingang is bij de Hollandsedreef (industrieterrein Hollandsekant), de tweede ingang is bij de Herman Gorterweg (Literatuurwijk). Volg de borden naar de ingang. Er is geen plek om een auto te parkeren dus kom lopend of op de fiets.

Bouwterrein kruispunt Ganzenweg – Knardijk

De fiets of de auto kun je parkeren bij Harderhaven 32 (restaurant Huus van Guus). Vanaf daar gaat er een pendelbusje van en naar het bouwterrein. Voor meer informatie bezoek: www.Flevoland.nl/opendagen.

Door: Nationale Bouwgids

01 juni '23 ( 8:08)

Reparatie Autobrug Holwert leidt nog niet tot goed functioneren

De autobrug in de haven van het Friese Holwert kan ondanks een reparatie nog niet op de normale manier worden gebruikt. In de nacht van woensdag op donderdag is getest of de brug weer veilig werkte, maar volgens Rijkswaterstaat is daarbij gebleken dat de veiligheidssensoren van de autobrug nog niet betrouwbaar genoeg zijn afgesteld. De kraan die als noodoplossing was neergezet om de brug te bedienen, blijft daarom ook donderdag nog staan.

31 mei '23 (12:22)

Donderdag autobrug Holwert hopelijk weer in gebruik

Rijkswaterstaat hoopt dat de autobrug in de haven van het Friese Holwert donderdagochtend vroeg weer op de normale wijze kan worden gebruikt. De reparatie van de brug is inmiddels afgerond, maar er moet nog wel worden gecheckt of alles goed en veilig werkt, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

30 mei '23 (17:53)

Eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba niet goed voorbereid op mogelijke rampen

Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zijn nog steeds onvoldoende voorbereid op rampen, terwijl de kans op een noodsituatie als een vernietigende orkaan hier groot is. In 2017 werd Caribisch Nederland geraakt door de orkanen Irma, Jose en Maria. De crisisorganisatie hield stand, maar had veel beter gekund, concludeerde de inspectie daarna. Een dinsdag gepubliceerd rapport laat zien dat lang niet alle aanbevelingen die toen zijn gedaan, zijn opgevolgd.

29 mei '23 (13:53)

Groene energie nieuw focuspunt van grootste olieconcern India

Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

19 mei '23 (20:23)

Noord-Brabant moet bouw van het slot halen volgens werkgevers

Haal Brabant van het slot. Deze dringende oproep doet werkgeversorganisatie VNO-NCW Brabant-Zeeland vrijdag in een brief aan de Brabantse formateur Pieter Verhoeve. De bouwstop werkt volgens de werkgevers averechts. Door nieuwbouw toe te staan, zorg je juist voor verduurzaming, aldus de werkgeversorganisatie.

16 mei '23 ( 8:09)

KLM wil snellere verbouwing op Schiphol

Schiphol moet sneller verbouwen om nieuwe problemen met drukte te voorkomen. Dat zegt Maarten Stienen, operationeel directeur van KLM, in een interview met Het Parool.

08 mei '23 ( 9:01)

Vliegveld Limburg acht weken dicht door baanrenovatie

Maastricht Aachen Airport (MAA) is vanaf maandag acht weken lang gesloten. In die tijd wordt de start- en landingsbaan gerenoveerd. Dat is nodig vanwege slijtage van het asfalt. Daardoor kunnen kleine deeltjes loslaten en schade aan vliegtuigen veroorzaken.

03 mei '23 ( 9:00)

Door tekorten en strenge regelgeving Projecten ProRail onder druk

De uitvoering van een kwart van alle spoorprojecten kan op termijn vertraging oplopen als gevolg van onder meer personeel- en materiaaltekorten. Dat zegt ProRail-topman John Voppen bij de presentatie van het jaarverslag over 2022. Hij spreekt van een "spagaat", omdat ProRail desondanks steeds meer werk moet verzetten om Nederland na 2030 per spoor bereikbaar te houden.

19 april '23 ( 8:43)

Vanwege onderhoud Prins Clausplein twee weekenden dicht

Rijkswaterstaat voert eind april twee weekenden op rij groot onderhoud uit aan het Prins Clausplein. In die weekenden kunnen weggebruikers op de A12 vanuit Utrecht niet naar de A4 richting Rotterdam rijden.

05 april '23 ( 9:28)

Kapot wegdek onderzoek van Friese tunnel duurt veel langer

Het onderzoek naar de oorzaak van het omhoogkomende wegdek in de Friese Prinses Margriettunnel tussen Joure en Sneek gaat veel langer duren dan Rijkswaterstaat eerder verwachtte. Het onderzoek kan tot in het najaar duren, aldus de dienst. Een herstelplan voor de schade hoopt de dienst in de zomer klaar te hebben. Gedacht werd dat dit plan in maart al klaar zou zijn.