Opening nieuwe Noordelijke Randweg feestelijk gevierd

Zaterdag 27 augustus 2022 werd in Voorhout de opening van de nieuwe Noordelijke Randweg gevierd. Deze weg verbindt de N444 en de ontsluitingsweg Hooghkamer. Dit meldt spoorwegbeheerder ProRail, die de spooronderdoorgang realiseerde.

Samen met aannemer Heijmans Infra bouwde ProRail de spooronderdoorgang in opdracht van de gemeente Teylingen. Fietsers, voetgangers en autoverkeer kunnen de nieuwe onderdoorgang nu veilig kruisen. Daarnaast wordt de in het centrum gelegen spoorwegovergang Herenstraat hierdoor ontlast.

De spooronderdoorgang was een van de eerste projecten die werd uitgevoerd in een TunnelAlliantie: een intensieve manier van samenwerken tussen gemeente, aannemer en ProRail. De bouw startte in het najaar van 2019 en duurde tot medio 2021.

Over de weg wandelen

Bij de opening kon het publiek eenmalig ongestoord over de weg wandelen, fietsen en skeeleren. Circa 2.500 mensen pakten die kans. De weg werd afgelopen zaterdag officieel geopend door Marlies Volten (wethouder gemeente Teylingen), Frederik Zevenbergen (Gedeputeerde Staten Zuid-Holland), Manuel Quaden (ProRail) en Sander Dekker (Heijmans).

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres