Normal_huis_bouwen__huis__nieuwbouw

De gemeente Haarlem heeft een overeenkomst getekend met ontwikkelaar OC Spaarne 1 VOF. Dit betekent dat het gebied bij de Slachthuisbuurt aan de kop van de Europaweg in Haarlem de komende jaren flink gaat veranderen. Er komen ruim vijftienhonderd woningen bij, naast nieuwe voorzieningen, plekken om te werken, winkels en groen. In 2023 start de bouw van ruim 240 nieuwe woningen aan de Schipholweg. Dat meldt de gemeente Haarlem.

Verder komt op het plein voor de nieuwbouw aan de Schipholweg een nieuw ov-knooppunt. Dit is nodig om de groei van het openbaar vervoer mogelijk te maken. Zonder dat dit leidt tot meer busvervoer in het centrum van Haarlem en bij het Stationsplein. Ook zijn er plannen om het sportpark aan het Spaarne te vernieuwen en komen er nog meer nieuwe woningen. Dit zijn op loopafstand van het ov-knooppunt straks ruim vijftienhonderd woningen voor starters, studenten en doorstromers.

Goed op gang

Wethouder Floor Roduner: "Het komt nu goed op gang. Als je over vijf jaar hier loopt, ziet het er heel anders uit. Nieuwe gebouwen met een mix van functies. We bouwen veel woningen. Dat is ook nodig, want de vraag naar woningen in Haarlem is groter dan het huidige aanbod. Daardoor verlaten veel Haarlemmers de stad, terwijl ze eigenlijk liever in hun vertrouwde gemeente willen blijven."

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres