Normal_sindy-sussengut-yo5m9vczbcm-unsplash

In Amsterdam worden in de Koningin Wilhelminabuurt, die zich vlak bij station Lelylaan bevindt, bestaande gebouwen gerenoveerd of gesloopt. Er komen nieuwe woningen, kantoren en horeca bij en de omringende openbare ruimte wordt opnieuw ingericht. Voor de openbare ruimte tussen het Koningin Wilhelminaplein en de Schipluidenlaan, rondom het nieuwe OKU House en Berghaus, is er nu een definitief ontwerp. Dat meldt de gemeente Amsterdam.

Er worden onder andere goed bereikbare trappen, pleinen en doorgangen gebouwd. Ook komt er een nieuwe brug voor voetgangers en fietsers die het Koningin Wilhelminaplein verbindt met de Schipluidenlaan. Om de brug voor voetgangers en fietsers te kunnen maken, moeten drie bomen worden gekapt. Inwoners kunnen momenteel nog bezwaar maken tegen de voorgenomen kap.

Bouw brug

De bouw van de nieuwe brug start volgens de huidige planning in de tweede helft van 2023. De inrichting van de rest van de openbare ruimte volgt in de tweede helft van 2024, wanneer het Berghaus en OKU House klaar zijn.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres