Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

ING steekt geen geld meer in nieuwe pijpleidingen voor olie- en gasvelden

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
ING steekt geen geld meer in nieuwe pijpleidingen voor olie- en gasvelden
ING stopt per direct geen geld meer in nieuwe leningen voor pijpleidingen en andere infrastructuur voor nieuwe olie- en gasvelden. Volgens het hoofd bedrijfsethiek van de bank, Arnaud Cohen Stuart, wil ING zo aanbevelingen volgen van het Internationaal Energie Agentschap (IEA) om geen nieuwe gas- en olievelden meer te ontwikkelen. Dat moet helpen de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graad.

Er lopen nog leningen in de infrastructuur van nieuwe olie- en gasvelden. Na afloop worden die niet verlengd. Momenteel financiert ING de infrastructuur van olie en gas voor ongeveer 14 miljard euro, 10 procent van dit bedrag is voor nieuwe velden.

Verder meldde ING dinsdag minder geld te willen stoppen in de handel van olie en gas vanwege de aanbevelingen van het IEA. In 2030 moet het aantal liters dat ING financiert 19 procent minder zijn dan nu. Ook hier gaat het alleen om nieuwe leningen en zet de bank geen lopende leningen stop. Volgens Cohen Stuart kijkt ING momenteel naar een manier om het doel te kunnen halen. Hij zegt dat de bank nu 24 miljard euro uitleent aan handelsfinanciering, "waarvan een groot deel in olie en gas". Hij kon niet zeggen hoe groot dit deel is.

Fossiele industrie

Vorig jaar maakte ING bekend de zoektocht naar en ontwikkeling van nieuwe olie- en aardgasvelden niet meer te financieren. De bank blijft nog wel geld uitlenen aan de fossiele industrie, vertelt Cohen Stuart.

Actiegroepen voor het milieu Fossielvrij NL en Milieudefensie vinden het nieuwe klimaatbeleid van ING nog ruim onvoldoende. "Met de babystapjes die ING nu zet, komen we er niet. ING blijft nog steeds volop olie- en gasbedrijven financieren. Dit ketent ons vast aan een fossiele toekomst die een leefbare wereld bedreigt," zegt Liset Meddens, oprichtster van Fossielvrij NL. Een dag voor de aandeelhoudersvergadering van de bank, 23 april, voeren de organisaties gezamenlijk actie bij het hoofdkantoor van ING. Extinction Rebellion doet dan ook mee.

Door: ANP

06 juni '23 (16:08)

Vloerenmaker krijgt geen vergoeding voor ingestorte parkeergarage Eindhoven

Bouwbedrijf BAM is niet aansprakelijk voor de geleden schade van een vloerenmaker na het instorten van een parkeergarage bij Eindhoven Airport. Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden deed dinsdag uitspraak in het hoger beroep dat BubbleDeck had aangetekend. De vloerenmaker was in eerste aanleg door de rechter in het ongelijk gesteld in zijn claim dat BAM als hoofdaannemer verantwoordelijk zou zijn voor de instorting en daarmee voor de reputatieschade van BubbleDeck.

01 juni '23 (11:53)

Massa ontslagen bij autofabriek Nedcar zo meldt VDL

Bij autofabriek Nedcar in Born verdwijnen per 1 november ruim 1800 banen. De ploegendiensten worden dan teruggebracht van twee naar een, maakte moederbedrijf VDL donderdag bekend.

01 juni '23 ( 8:08)

Reparatie Autobrug Holwert leidt nog niet tot goed functioneren

De autobrug in de haven van het Friese Holwert kan ondanks een reparatie nog niet op de normale manier worden gebruikt. In de nacht van woensdag op donderdag is getest of de brug weer veilig werkte, maar volgens Rijkswaterstaat is daarbij gebleken dat de veiligheidssensoren van de autobrug nog niet betrouwbaar genoeg zijn afgesteld. De kraan die als noodoplossing was neergezet om de brug te bedienen, blijft daarom ook donderdag nog staan.

31 mei '23 (12:22)

Donderdag autobrug Holwert hopelijk weer in gebruik

Rijkswaterstaat hoopt dat de autobrug in de haven van het Friese Holwert donderdagochtend vroeg weer op de normale wijze kan worden gebruikt. De reparatie van de brug is inmiddels afgerond, maar er moet nog wel worden gecheckt of alles goed en veilig werkt, zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

30 mei '23 (17:53)

Eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba niet goed voorbereid op mogelijke rampen

Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zijn nog steeds onvoldoende voorbereid op rampen, terwijl de kans op een noodsituatie als een vernietigende orkaan hier groot is. In 2017 werd Caribisch Nederland geraakt door de orkanen Irma, Jose en Maria. De crisisorganisatie hield stand, maar had veel beter gekund, concludeerde de inspectie daarna. Een dinsdag gepubliceerd rapport laat zien dat lang niet alle aanbevelingen die toen zijn gedaan, zijn opgevolgd.

29 mei '23 (13:53)

Groene energie nieuw focuspunt van grootste olieconcern India

Het Indiase Oil and Natural Gas Corp (ONGC) wil 1 biljoen roepies (omgerekend ruim 11 miljard euro) investeren in groene energie tegen 2030. Het staatsconcern, dat voorziet in ruim de helft van de vraag naar olie en gas, wil daarmee de "inspanningen voor groene energie opvoeren", aldus ONGC-voorzitter Arun Kumar Singh.

19 mei '23 (20:23)

Noord-Brabant moet bouw van het slot halen volgens werkgevers

Haal Brabant van het slot. Deze dringende oproep doet werkgeversorganisatie VNO-NCW Brabant-Zeeland vrijdag in een brief aan de Brabantse formateur Pieter Verhoeve. De bouwstop werkt volgens de werkgevers averechts. Door nieuwbouw toe te staan, zorg je juist voor verduurzaming, aldus de werkgeversorganisatie.

16 mei '23 ( 8:09)

KLM wil snellere verbouwing op Schiphol

Schiphol moet sneller verbouwen om nieuwe problemen met drukte te voorkomen. Dat zegt Maarten Stienen, operationeel directeur van KLM, in een interview met Het Parool.

08 mei '23 ( 9:01)

Vliegveld Limburg acht weken dicht door baanrenovatie

Maastricht Aachen Airport (MAA) is vanaf maandag acht weken lang gesloten. In die tijd wordt de start- en landingsbaan gerenoveerd. Dat is nodig vanwege slijtage van het asfalt. Daardoor kunnen kleine deeltjes loslaten en schade aan vliegtuigen veroorzaken.

03 mei '23 ( 9:00)

Door tekorten en strenge regelgeving Projecten ProRail onder druk

De uitvoering van een kwart van alle spoorprojecten kan op termijn vertraging oplopen als gevolg van onder meer personeel- en materiaaltekorten. Dat zegt ProRail-topman John Voppen bij de presentatie van het jaarverslag over 2022. Hij spreekt van een "spagaat", omdat ProRail desondanks steeds meer werk moet verzetten om Nederland na 2030 per spoor bereikbaar te houden.