Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Doorpakken met werken aan veilige Zuiderdijk

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 9 min
location_on [xx]km

HEERHUGOWAARD - Het werk schuift op naar Hoorn. Onder andere door het weer en verontreiniging heeft het werk aan de dijk tussen Enkhuizen en Hoorn een achterstand opgelopen.

Wij hebben samen met de aannemer versnellingsmaatregelen genomen, waardoor die weer snel ingehaald worden. Hiermee willen we ook tegemoet komen aan het verlangen van de ondertekenaars van een petitie om de dijk ‘terug te geven' aan de gebruikers.

De rest van 2011 is de dijk van Hoorn tot Venhuizen het toneel van grootschalig grondverzet met kranen, dumpers en shovels. Het streven is om de dijk eind 2011 weer aan de wettelijke norm te laten voldoen.

Dan zijn de werkzaamheden nog niet af! Uiterlijk juni 2012 willen we we de laatste asfaltlaag aanbrengen op dijk en fietspad waarna iedereen weer kan genieten van een veilige dijk in een mooie omgeving, aldus Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.

Werken op meer plekken met meer mensen
Met deze versnellingsmaatregelen verwachten we het werk volgens de planning van 2007 af te kunnen ronden. Dat gebeurt door op meer plekken gelijktijdig aan het werk te gaan met meer mensen en meer machines.

Ook tijdens de bouwvak wordt doorgewerkt. Maar weersomstandigheden en verontreinigingen blijven risico's die het werk kunnen verstoren, we hopen op begrip daarvoor. We willen iedereen tijdig informeren over veranderingen in onze werkplanning.

Werk in Hoorn
Het werk dat tot nu toe vooral buiten Hoorn te zien was, schuift op naar Hoorn. Nabij het dierenasiel is de afgelopen weken een sleuf gegraven door de dijk, waar in de komende weken kabels en leidingen veilig door de waterkering worden gelegd.

In september gaan we ook hier  volop aan de slag met het verwijderen van de wegfundering, het aan de noordkant deels afgraven en aan de zuidkant verbreden en ophogen van de dijk.

De sloot langs de Willemsweg wordt verplaatst en met duikers aangesloten op de bestaande afwatering. Bij het tankstation komt een damwand. Nog dit jaar wordt een gedeelte van het fietspad op het dijktalud en de dijkweg aangebracht.

(Fiets-)omleidingen
Op de hele dijk tussen Venhuizen en Hoorn is het dit jaar vanwege het vele werk onmogelijk om te fietsen. Er is een veilige fietsomleiding ingesteld. Deze is met informatieborden aangegeven. We controleren en herstellen de borden wekelijks.

Overlast
De werkzaamheden leveren overlast op en dat is vervelend. We  proberen dat zo veel mogelijk te beperken door het zware verkeer langzaam te laten rijden, met veegwagens de modder te verwijderen en bij droog weer te sproeien tegen stof.

Bereikbaarheid Julianapark
Voor de bewoners van de Venenlaan is een provisorische overgang naar het Julianapark gemaakt over de dijk. Hierdoor kunnen ook de scouting en dierenasiel bereikt worden.

Vanaf augustus zal deze doorgang vanwege het vele werk regelmatig afgesloten moeten worden. Het Julianapark blijft via een doorgang via de Schelphoek bereikbaar voor hulpdiensten.

"Hoorn krijgt haar dijk terug"
Begin juli is via de nieuwssite Hoorngids.nl op dijkbijhoornopen.petities.nl een actie gestart onder de titel "Hoorn wil zijn dijk terug". Vrijwel gelijktijdig konden wij het werk aan de dijk direct ten oosten van Hoorn in volle omvang aanpakken.

Nu de werkzaamheden weer duidelijk zichtbaar zijn, hopen we de ondertekenaars, maar ook alle andere betrokkenen het vertrouwen te geven dat het werk zo snel mogelijk afgerond wordt.

22 maart '24 (14:20)

Bouwplaats brug Lochem blijft voorlopig gesloten na fataal ongeluk

Het bouwterrein van de Nettelhorsterbrug in Lochem blijft voorlopig afgesloten. De Arbeidsinspectie doet nog steeds onderzoek naar de oorzaak van het ongeval bij de bouw van de brug eind februari, waarbij twee mensen omkwamen. Over de toedracht is nog niets bekend en ook is nog onduidelijk "wanneer de Arbeidsinspectie het bouwterrein vrijgeeft", schrijft de provincie Gelderland.

22 maart '24 (12:33)

Gesloten Beneluxtunnel zal tot flinke verkeershinder leiden

Weggebruikers die komend weekend in en rond Rotterdam willen rijden, moeten rekening houden met vertragingen en omleidingen. Rijkswaterstaat werkt aan de Beneluxtunnel op de ring van Rotterdam, waardoor deze in de richting van Bergen op Zoom is afgesloten. Het advies aan automobilisten is dan ook om de wegen in de stad te mijden.

17 maart '24 (11:00)

Infrastructuurprojecten mogelijk door 140 miljoen euro steun van overheid

De Tweede Kamer heeft donderdag met zo'n 140 miljoen euro geschoven om drie infrastructuurprojecten mogelijk te maken. Een meerderheid steunde zoals verwacht drie aanpassingen aan de begroting van het Mobiliteitsfonds.

19 februari '24 ( 9:08)

Kaagbaan op Schiphol negen weken niet gebruikt vanwege onderhoud

De Kaagbaan op Schiphol gaat vanaf maandag negen weken dicht voor onderhoud. De start- en landingsbaan krijgt in die periode onder andere een nieuwe asfaltlaag en de verlichting wordt vervangen. Gedurende de klus kan de overlast voor omwonenden toenemen, waarschuwde Schiphol eerder deze maand.

24 januari '24 (19:33)

'Onwaarschijnlijk dat voorgenomen krimp Schiphol per november wordt ingezet'

Het is "onwaarschijnlijk" dat de voorgenomen krimp van Schiphol per november wordt ingezet, schat demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) in. Het was de bedoeling dat in november het aantal vluchten zou dalen naar 452.500 per jaar, om zo overlast voor omwonenden te verminderen. Maar de Europese Commissie moet nog verder kijken naar de krimpplannen van het kabinet. Het is nog niet bekend wanneer een besluit van de commissie nu verwacht wordt.

16 november '23 ( 7:17)

Nog maar de vraag of nieuwe Tweede Kamer oplopende kosten Maaslijn vergoedt

Het is nog onduidelijk of een nieuwe Tweede Kamer na de verkiezingen gehoor gaat geven aan de Limburgse oproep om de oplopende kosten voor de Maaslijn helemaal te vergoeden. De drie partijen die volgens de peilingen op de meeste zetels kunnen rekenen, reageren verdeeld.

18 oktober '23 ( 6:23)

Wereldleiders aanwezig bij infrastructuurproject China

De Chinese president Xi Jinping ontvangt woensdag tientallen wereldleiders op de Belt and Road Initiative (BRI)-top, waarop het tienjarig bestaan wordt gevierd van het BRI. Dat infrastructuurproject is gericht op het versterken van banden met Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen. De Russische president Vladimir Poetin is een van de gasten.

18 oktober '23 ( 6:08)

Kleine bouwbedrijven niet meer in beeld bij infrastructuurprojecten

Kleine en middelgrote bouwbedrijven worden steeds vaker weggeconcurreerd door grote aannemers bij overheidsopdrachten voor infrastructuurprojecten. Dat is mede het gevolg van het stikstofbeleid, waardoor er de komende jaren geen nieuwe projecten voor de aanleg van infrastructuur worden opgestart, staat in een rapport van ABN AMRO.

13 oktober '23 ( 7:53)

Nederlandse bedrijven bijgedragen aan bouw Krimbrug krijgen straffen opgelegd

Zeker vier Nederlandse bedrijven en acht personen uit ons land hebben volgens het Openbaar Ministerie meegeholpen aan de bouw van de Krimbrug tussen Rusland en Oekraïne. Dit is in strijd met internationale sancties en daarom hebben zij straffen gekregen, maakte het OM bekend na eerdere berichtgeving van De Gelderlander. Voor de personen zijn dit taakstraffen van twintig tot zestig uur. De bedrijven hebben in totaal 160.000 euro aan boetes betaald.

05 oktober '23 (14:38)

Discussie infrastructuur Italië na buscrash Venetië

Op het viaduct waar bij Venetië een dodelijk busongeval plaatsvond, was een renovatie gaande. Die werkzaamheden stonden al jaren gepland en begonnen uiteindelijk in september. Een plaatselijke bestuurder zei in de media dat de plek waar 21 mensen de dood vonden nog niet was opgeknapt. Daar zou bovendien een opening van ongeveer twee meter in de vangrails hebben gezeten die nog gedicht moest worden.