Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Overname Jean Wauters en IPM door Van Leeuwen Buizen Groep

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km

ZWIJNDRECHT - De Van Leeuwen Buizen Groep heeft Jean Wauters-acier speciaux S.A. en het dochterbedrijf I.P.M. Acier S.A.S. overgenomen.

Jean Wauters, gevestigd te Brussel, is een toonaangevende leverancier van stafstaal voor diverse industriële sectoren in België. Het Franse dochterbedrijf I.P.M. heeft vestigingen in Lyon en Parijs en richt zich op de Franse markt.

Het in 1924 opgerichte familiebedrijf Jean Wauters is in België leidend in de distributie van stafstaal. Vanuit een voorraad van ruim 20.000 ton levert Jean Wauters een breed assortiment, grotendeels voor de klant op maat gezaagd.

Kenmerkend voor het bedrijf zijn de sterke servicegerichtheid en korte levertijden. Het Franse dochterbedrijf I.P.M. bedient vanuit twee vestigingen de Franse klanten. De totale onderneming heeft een jaaromzet van ruim  50 miljoen euro. In totaal werken bij beide ondernemingen circa 90 personen.

De strategie van Van Leeuwen is erop gericht door middel van acquisities en autonome groei haar leidende marktpositie in verschillende industriële segmenten verder uit te breiden en te versterken.

Met de overname van Jean Wauters en I.P.M. voegt Van Leeuwen stafstaal toe aan haar assortiment en verbreedt daarmee haar aanbod vooral naar klanten in de metaalverwerkende en metaalverspanende industrie.

Peter Rietberg, voorzitter Raad van Bestuur van de Van Leeuwen Buizen Groep: "Jean Wauters en Van Leeuwen zijn beide familiebedrijven waar dienstverlening op maat en wereldwijde distributie aan klanten in diverse industriële sectoren al jarenlang sleutelbegrippen zijn."

"Met de toevoeging van Jean Wauters en I.P.M. aan het Europese netwerk van de Van Leeuwen Buizen Groep geven we verdere invulling aan onze groeistrategie en breiden we ons aanbod aan diverse marktsegmenten uit. We richten ons daarbij op de gehele Europese markt van machinebouw en hydrauliek. De sterke combinatie van Van Leeuwen's distributienetwerk en Jean Wauters' specialisme op het gebied van stafstaal biedt onze klanten geweldige voordelen."

© Nationale Bouwgids

19 februari '24 ( 9:08)

Kaagbaan op Schiphol negen weken niet gebruikt vanwege onderhoud

De Kaagbaan op Schiphol gaat vanaf maandag negen weken dicht voor onderhoud. De start- en landingsbaan krijgt in die periode onder andere een nieuwe asfaltlaag en de verlichting wordt vervangen. Gedurende de klus kan de overlast voor omwonenden toenemen, waarschuwde Schiphol eerder deze maand.

24 januari '24 (19:33)

'Onwaarschijnlijk dat voorgenomen krimp Schiphol per november wordt ingezet'

Het is "onwaarschijnlijk" dat de voorgenomen krimp van Schiphol per november wordt ingezet, schat demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) in. Het was de bedoeling dat in november het aantal vluchten zou dalen naar 452.500 per jaar, om zo overlast voor omwonenden te verminderen. Maar de Europese Commissie moet nog verder kijken naar de krimpplannen van het kabinet. Het is nog niet bekend wanneer een besluit van de commissie nu verwacht wordt.

16 november '23 ( 7:17)

Nog maar de vraag of nieuwe Tweede Kamer oplopende kosten Maaslijn vergoedt

Het is nog onduidelijk of een nieuwe Tweede Kamer na de verkiezingen gehoor gaat geven aan de Limburgse oproep om de oplopende kosten voor de Maaslijn helemaal te vergoeden. De drie partijen die volgens de peilingen op de meeste zetels kunnen rekenen, reageren verdeeld.

18 oktober '23 ( 6:23)

Wereldleiders aanwezig bij infrastructuurproject China

De Chinese president Xi Jinping ontvangt woensdag tientallen wereldleiders op de Belt and Road Initiative (BRI)-top, waarop het tienjarig bestaan wordt gevierd van het BRI. Dat infrastructuurproject is gericht op het versterken van banden met Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen. De Russische president Vladimir Poetin is een van de gasten.

18 oktober '23 ( 6:08)

Kleine bouwbedrijven niet meer in beeld bij infrastructuurprojecten

Kleine en middelgrote bouwbedrijven worden steeds vaker weggeconcurreerd door grote aannemers bij overheidsopdrachten voor infrastructuurprojecten. Dat is mede het gevolg van het stikstofbeleid, waardoor er de komende jaren geen nieuwe projecten voor de aanleg van infrastructuur worden opgestart, staat in een rapport van ABN AMRO.

13 oktober '23 ( 7:53)

Nederlandse bedrijven bijgedragen aan bouw Krimbrug krijgen straffen opgelegd

Zeker vier Nederlandse bedrijven en acht personen uit ons land hebben volgens het Openbaar Ministerie meegeholpen aan de bouw van de Krimbrug tussen Rusland en Oekraïne. Dit is in strijd met internationale sancties en daarom hebben zij straffen gekregen, maakte het OM bekend na eerdere berichtgeving van De Gelderlander. Voor de personen zijn dit taakstraffen van twintig tot zestig uur. De bedrijven hebben in totaal 160.000 euro aan boetes betaald.

05 oktober '23 (14:38)

Discussie infrastructuur Italië na buscrash Venetië

Op het viaduct waar bij Venetië een dodelijk busongeval plaatsvond, was een renovatie gaande. Die werkzaamheden stonden al jaren gepland en begonnen uiteindelijk in september. Een plaatselijke bestuurder zei in de media dat de plek waar 21 mensen de dood vonden nog niet was opgeknapt. Daar zou bovendien een opening van ongeveer twee meter in de vangrails hebben gezeten die nog gedicht moest worden.

10 augustus '23 ( 8:08)

Nieuwe strategie en ondergroei zorgen voor positief resultaat Siemens

Het Duitse industriële concern Siemens heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van een sterke groei aan orders. Die was met name terug te zien binnen de mobiliteitsdivisie van het bedrijf, die onder meer een grote bestelling binnenhaalde voor een spoorsysteem in Egypte. Onder de streep bleef nu een nettowinst over, waar een jaar geleden nog een verlies in de boeken ging.

07 juli '23 (14:52)

Omwonenden niet zomaar akkoord met krimpplan Schiphol

Omwonenden van Schiphol gaan niet zomaar akkoord met een nieuw kabinetsvoorstel om het aantal vluchten op de luchthaven omlaag te brengen. Dat is wel nodig, omdat het gerechtshof Amsterdam vrijdag in het hoger beroep heeft bevestigd dat de stem van omwonenden cruciaal is om tot de tijdelijke regeling van maximaal 460.000 vluchten te komen.

05 juli '23 (10:37)

bezuinigen op infrastructuur onverstandig volgens logistieke partijen

Brancheverenigingen in de logistieke sector roepen het kabinet op om niet verder te bezuinigen op de infrastructuur in Nederland. Het kabinet wil hier fors op bezuinigen, maar volgens de Logistieke Alliantie is dat hoogst onverstandig.