Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Hovenring nog zeker tot en met 27 januari afgesloten

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km

EINDHOVEN - De Hovenring in Eindhoven is nog steeds afgesloten in verband met problemen met de tuidraden van de fietsrontonde.

Ondanks dat de tuien, dankzij de spanbanden, niet meer trillen is er geen duidelijkheid over de mogelijke beschadigingen van verankeringen. En daardoor kan de veiligheid nog steeds niet gegarandeerd worden.

Overleg en onderzoek
Deze week staat in het teken van overleg en probleemanalyse. Zoals al eerder gemeld, vindt op verzoek van de aannemer eind deze week overleg plaats met professor Alberto Zasso uit Italië.

De gemeente heeft daarnaast contact gezocht met deskundigen op het gebied van trillingen in constructies. Het gaat hier om hoogleraar Bert Snijder van de TU/e enprofessor Ton Vrouwenvelder van de TU Delft en TNO.

Aanstaande woensdag is er met deze deskundigen een bespreking gepland om het probleem nader te analyseren. Het onderzoek van de heer Zasso richt zich voornamelijk op de vraag op welke manier de schadelijke trillingen definitief uit de tuien gehaald kunnen worden.

Met de deskundigen van TU/e en TU Delft bekijken we ook hoe we de staat waarin de verankeringenvan de tuikabels verkeren kunnen vaststellen.

Meten en testen
Professor Zasso gaat volgende week zogenaamde accelerometers aanbrengen op de tuien, de pyloon en het brugdek. Deze accelerometers meten de versnellingen van de verschillende onderdelen van de constructie en dus de frequentie van de trillingen.

Hiervoor moeten een aantal tijdelijke spanbanden verwijderd worden zodat de trillingen weer optreden. De bedoeling hiervan is voornamelijk om inzicht te krijgen over de oorzaak van de trillingen.

Nadat de metingen zijn voltooid en de oorzaak is vastgesteld kan een oplossing op maat worden uitgewerkt zodat het probleem definitief wordt verholpen. Ook is er volgende week een verstelbare versie van een dempersysteem beschikbaar zodat het, naar aanleiding van de tests, theoretisch bepaalde dempersysteem meteen kan worden uitgeprobeerd op de Hovenring.

Afsluiting langer
Als gevolg hiervan is de Hovenring in ieder geval nog tot en met vrijdag27 januari afgesloten. Afhankelijk van de noodzakelijke aanpassingen ende beschikbaarheid daarvan wordt eind volgende week ook duidelijk of enhoe lang de Hovenring verder nog afgesloten blijft.

© Nationale Bouwgids

19 februari '24 ( 9:08)

Kaagbaan op Schiphol negen weken niet gebruikt vanwege onderhoud

De Kaagbaan op Schiphol gaat vanaf maandag negen weken dicht voor onderhoud. De start- en landingsbaan krijgt in die periode onder andere een nieuwe asfaltlaag en de verlichting wordt vervangen. Gedurende de klus kan de overlast voor omwonenden toenemen, waarschuwde Schiphol eerder deze maand.

24 januari '24 (19:33)

'Onwaarschijnlijk dat voorgenomen krimp Schiphol per november wordt ingezet'

Het is "onwaarschijnlijk" dat de voorgenomen krimp van Schiphol per november wordt ingezet, schat demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) in. Het was de bedoeling dat in november het aantal vluchten zou dalen naar 452.500 per jaar, om zo overlast voor omwonenden te verminderen. Maar de Europese Commissie moet nog verder kijken naar de krimpplannen van het kabinet. Het is nog niet bekend wanneer een besluit van de commissie nu verwacht wordt.

16 november '23 ( 7:17)

Nog maar de vraag of nieuwe Tweede Kamer oplopende kosten Maaslijn vergoedt

Het is nog onduidelijk of een nieuwe Tweede Kamer na de verkiezingen gehoor gaat geven aan de Limburgse oproep om de oplopende kosten voor de Maaslijn helemaal te vergoeden. De drie partijen die volgens de peilingen op de meeste zetels kunnen rekenen, reageren verdeeld.

18 oktober '23 ( 6:23)

Wereldleiders aanwezig bij infrastructuurproject China

De Chinese president Xi Jinping ontvangt woensdag tientallen wereldleiders op de Belt and Road Initiative (BRI)-top, waarop het tienjarig bestaan wordt gevierd van het BRI. Dat infrastructuurproject is gericht op het versterken van banden met Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen. De Russische president Vladimir Poetin is een van de gasten.

18 oktober '23 ( 6:08)

Kleine bouwbedrijven niet meer in beeld bij infrastructuurprojecten

Kleine en middelgrote bouwbedrijven worden steeds vaker weggeconcurreerd door grote aannemers bij overheidsopdrachten voor infrastructuurprojecten. Dat is mede het gevolg van het stikstofbeleid, waardoor er de komende jaren geen nieuwe projecten voor de aanleg van infrastructuur worden opgestart, staat in een rapport van ABN AMRO.

13 oktober '23 ( 7:53)

Nederlandse bedrijven bijgedragen aan bouw Krimbrug krijgen straffen opgelegd

Zeker vier Nederlandse bedrijven en acht personen uit ons land hebben volgens het Openbaar Ministerie meegeholpen aan de bouw van de Krimbrug tussen Rusland en Oekraïne. Dit is in strijd met internationale sancties en daarom hebben zij straffen gekregen, maakte het OM bekend na eerdere berichtgeving van De Gelderlander. Voor de personen zijn dit taakstraffen van twintig tot zestig uur. De bedrijven hebben in totaal 160.000 euro aan boetes betaald.

05 oktober '23 (14:38)

Discussie infrastructuur Italië na buscrash Venetië

Op het viaduct waar bij Venetië een dodelijk busongeval plaatsvond, was een renovatie gaande. Die werkzaamheden stonden al jaren gepland en begonnen uiteindelijk in september. Een plaatselijke bestuurder zei in de media dat de plek waar 21 mensen de dood vonden nog niet was opgeknapt. Daar zou bovendien een opening van ongeveer twee meter in de vangrails hebben gezeten die nog gedicht moest worden.

10 augustus '23 ( 8:08)

Nieuwe strategie en ondergroei zorgen voor positief resultaat Siemens

Het Duitse industriële concern Siemens heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van een sterke groei aan orders. Die was met name terug te zien binnen de mobiliteitsdivisie van het bedrijf, die onder meer een grote bestelling binnenhaalde voor een spoorsysteem in Egypte. Onder de streep bleef nu een nettowinst over, waar een jaar geleden nog een verlies in de boeken ging.

07 juli '23 (14:52)

Omwonenden niet zomaar akkoord met krimpplan Schiphol

Omwonenden van Schiphol gaan niet zomaar akkoord met een nieuw kabinetsvoorstel om het aantal vluchten op de luchthaven omlaag te brengen. Dat is wel nodig, omdat het gerechtshof Amsterdam vrijdag in het hoger beroep heeft bevestigd dat de stem van omwonenden cruciaal is om tot de tijdelijke regeling van maximaal 460.000 vluchten te komen.

05 juli '23 (10:37)

bezuinigen op infrastructuur onverstandig volgens logistieke partijen

Brancheverenigingen in de logistieke sector roepen het kabinet op om niet verder te bezuinigen op de infrastructuur in Nederland. Het kabinet wil hier fors op bezuinigen, maar volgens de Logistieke Alliantie is dat hoogst onverstandig.