Normal_4427

DEN HAAG (Novum) Koninklijke Reesink, dat onder meer machines levert aan de landbouw en industrie en in staal handelt, heeft last van de malaise in de bouw en verkocht minder staal. In de landbouw realiseerde het echter een forse omzetgroei en zijn de vooruitzichten goed. Het bedrijf wil verder groeien en spreekt met overnamekandidaten.

De winst daalde met vijf procent naar 5,6 miljoen euro en de omzet nam met negen procent af naar 173,4 miljoen euro. De omzetdaling is terug te voeren op de samenvoeging van de Fixet-bouwmarkten van Reesink met Multimate en Hubo. Ook de slechte situatie op de bouwmarkt speelt een rol. Daardoor bleef de vraag naar staal beneden de verwachting.

Voor 2012 voorziet het bedrijf kansen om te groeien. Daartoe is Reesink in gesprek met overnamekandidaten. Wat betreft het landbouwsegment is de onderneming het positiefst gestemd. Hier kijkt het voor overnames vooral naar opkomende markten, waar het een gebrek aan goede distributiemodellen constateert. In de industrie is het bedrijf op zoek naar partners in nichemarkten.