Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Strukton levert dynamisch reisinformatiesysteem regio Eindhoven

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Strukton Systems gaat in opdracht van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) een Dynamisch Reis Informatie Systeem (DRIS) leveren in de regio Eindhoven. Het contract omvat naast de levering ook het onderhoud en beheer voor een periode van tien jaar. De levering van het reisinformatiesysteem, inclusief haltesystemen, vindt plaats over een periode van vier jaar. Het SRE koos voor Strukton Systems op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI), waarbij naast de prijs ook de kwaliteit doorslaggevend was.

Hoogwaardig Openbaar Vervoer Eindhoven
In de regio Eindhoven wordt een tweede Hoogwaardig Openbaar Vervoeras (HOV2) aangelegd van Nuenen via Woensel, station Eindhoven en het centrum naar de High Tech Campus Eindhoven. Het gehele traject wordt gefaseerd uitgevoerd en moet medio 2016 gereed zijn. Onderdeel van de hoogwaardige uitstraling van het HOV2-traject is dat alle haltes op het traject worden voorzien van dynamisch reisinformatie. De realisatie hiervan loopt parallel aan de realisatie van de HOV2-infrastructuur en de haltes. Naast de realisatie van DRIS op het HOV2-traject zal Strukton ook de DRIS-displays op het reeds bestaande HOV1-traject (Eindhoven – Veldhoven) vervangen.

Projectomvang
Het project omvat het ontwerp, de levering en het onderhoud van DRIS en DRIS-displays:

Op de haltes die onderdeel uitmaken van HOV2 in Eindhoven en Nuenen
Op de haltes die onderdeel uitmaken van HOV1 in Eindhoven en Veldhoven, ter vervanging van de aanwezige displays
Op de haltes die onderdeel uitmaken van de doorstroomassen in de regio
Op de overige drukke haltes in de regio, voornamelijk ter vervanging van aanwezige afgeschreven DRIS-voorzieningen
De initiële levering omvat 55 displays, die bestaan uit vier types. De opdrachtgever kan er gedurende de uitvoering voor kiezen extra displays te leveren, plaatsen en aan te sluiten op het DRIS-systeem.

DRIS
DRIS staat voor Dynamisch Reis Informatie Systeem. Het DRIS van Strukton Systems biedt de reiziger zowel op het station in Eindhoven en het busstation Woensel en winkelcentrum Woensel als op de haltes en in de bussen actuele reisinformatie over de positie, aankomst- en vertrektijden en perrontoewijzing.

Over de opdrachtgever
Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven is een overheidsinstantie die de belangen behartigt voor 21 gemeenten in de regio Eindhoven. Het houdt zich onder andere bezig met mobiliteitsvraagstukken.

Klik hier voor meer informatie over het project.

© Nationale Bouwgids

 

16 november '23 ( 7:17)

Nog maar de vraag of nieuwe Tweede Kamer oplopende kosten Maaslijn vergoedt

Het is nog onduidelijk of een nieuwe Tweede Kamer na de verkiezingen gehoor gaat geven aan de Limburgse oproep om de oplopende kosten voor de Maaslijn helemaal te vergoeden. De drie partijen die volgens de peilingen op de meeste zetels kunnen rekenen, reageren verdeeld.

18 oktober '23 ( 6:23)

Wereldleiders aanwezig bij infrastructuurproject China

De Chinese president Xi Jinping ontvangt woensdag tientallen wereldleiders op de Belt and Road Initiative (BRI)-top, waarop het tienjarig bestaan wordt gevierd van het BRI. Dat infrastructuurproject is gericht op het versterken van banden met Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen. De Russische president Vladimir Poetin is een van de gasten.

18 oktober '23 ( 6:08)

Kleine bouwbedrijven niet meer in beeld bij infrastructuurprojecten

Kleine en middelgrote bouwbedrijven worden steeds vaker weggeconcurreerd door grote aannemers bij overheidsopdrachten voor infrastructuurprojecten. Dat is mede het gevolg van het stikstofbeleid, waardoor er de komende jaren geen nieuwe projecten voor de aanleg van infrastructuur worden opgestart, staat in een rapport van ABN AMRO.

13 oktober '23 ( 7:53)

Nederlandse bedrijven bijgedragen aan bouw Krimbrug krijgen straffen opgelegd

Zeker vier Nederlandse bedrijven en acht personen uit ons land hebben volgens het Openbaar Ministerie meegeholpen aan de bouw van de Krimbrug tussen Rusland en Oekraïne. Dit is in strijd met internationale sancties en daarom hebben zij straffen gekregen, maakte het OM bekend na eerdere berichtgeving van De Gelderlander. Voor de personen zijn dit taakstraffen van twintig tot zestig uur. De bedrijven hebben in totaal 160.000 euro aan boetes betaald.

05 oktober '23 (14:38)

Discussie infrastructuur Italië na buscrash Venetië

Op het viaduct waar bij Venetië een dodelijk busongeval plaatsvond, was een renovatie gaande. Die werkzaamheden stonden al jaren gepland en begonnen uiteindelijk in september. Een plaatselijke bestuurder zei in de media dat de plek waar 21 mensen de dood vonden nog niet was opgeknapt. Daar zou bovendien een opening van ongeveer twee meter in de vangrails hebben gezeten die nog gedicht moest worden.

10 augustus '23 ( 8:08)

Nieuwe strategie en ondergroei zorgen voor positief resultaat Siemens

Het Duitse industriële concern Siemens heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van een sterke groei aan orders. Die was met name terug te zien binnen de mobiliteitsdivisie van het bedrijf, die onder meer een grote bestelling binnenhaalde voor een spoorsysteem in Egypte. Onder de streep bleef nu een nettowinst over, waar een jaar geleden nog een verlies in de boeken ging.

07 juli '23 (14:52)

Omwonenden niet zomaar akkoord met krimpplan Schiphol

Omwonenden van Schiphol gaan niet zomaar akkoord met een nieuw kabinetsvoorstel om het aantal vluchten op de luchthaven omlaag te brengen. Dat is wel nodig, omdat het gerechtshof Amsterdam vrijdag in het hoger beroep heeft bevestigd dat de stem van omwonenden cruciaal is om tot de tijdelijke regeling van maximaal 460.000 vluchten te komen.

05 juli '23 (10:37)

bezuinigen op infrastructuur onverstandig volgens logistieke partijen

Brancheverenigingen in de logistieke sector roepen het kabinet op om niet verder te bezuinigen op de infrastructuur in Nederland. Het kabinet wil hier fors op bezuinigen, maar volgens de Logistieke Alliantie is dat hoogst onverstandig.

03 juli '23 (11:37)

Krimp groter dan verwacht industriesector eurozone

De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is afgelopen maand harder gekrompen dan aanvankelijk werd gedacht door een afzwakkende vraag. Dat komt mede doordat de Europese Centrale Bank (ECB) de rentetarieven in een rap tempo heeft verhoogd om de hoge inflatie te bestrijden. De hogere leenkosten zetten namelijk ook een rem op de economie en drukken de vraag naar goederen.

26 juni '23 (10:23)

Industrie kan schoon worden, maar moet flink verbouwen volgens onderzoek

Het verduurzamen van de Nederlandse industrie is in relatief korte tijd zeker mogelijk, maar dat zal dan wel een behoorlijk andere industrie moeten worden dan de huidige. Dat is de kern van een verkennend onderzoek dat bureau CE Delft heeft gedaan in opdracht van Natuur & Milieu. Minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens neemt het rapport maandag in ontvangst in Den Haag.