Logo_strukton2

Strukton Systems gaat in opdracht van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) een Dynamisch Reis Informatie Systeem (DRIS) leveren in de regio Eindhoven. Het contract omvat naast de levering ook het onderhoud en beheer voor een periode van tien jaar. De levering van het reisinformatiesysteem, inclusief haltesystemen, vindt plaats over een periode van vier jaar. Het SRE koos voor Strukton Systems op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI), waarbij naast de prijs ook de kwaliteit doorslaggevend was.

Hoogwaardig Openbaar Vervoer Eindhoven
In de regio Eindhoven wordt een tweede Hoogwaardig Openbaar Vervoeras (HOV2) aangelegd van Nuenen via Woensel, station Eindhoven en het centrum naar de High Tech Campus Eindhoven. Het gehele traject wordt gefaseerd uitgevoerd en moet medio 2016 gereed zijn. Onderdeel van de hoogwaardige uitstraling van het HOV2-traject is dat alle haltes op het traject worden voorzien van dynamisch reisinformatie. De realisatie hiervan loopt parallel aan de realisatie van de HOV2-infrastructuur en de haltes. Naast de realisatie van DRIS op het HOV2-traject zal Strukton ook de DRIS-displays op het reeds bestaande HOV1-traject (Eindhoven – Veldhoven) vervangen.

Projectomvang
Het project omvat het ontwerp, de levering en het onderhoud van DRIS en DRIS-displays:

Op de haltes die onderdeel uitmaken van HOV2 in Eindhoven en Nuenen
Op de haltes die onderdeel uitmaken van HOV1 in Eindhoven en Veldhoven, ter vervanging van de aanwezige displays
Op de haltes die onderdeel uitmaken van de doorstroomassen in de regio
Op de overige drukke haltes in de regio, voornamelijk ter vervanging van aanwezige afgeschreven DRIS-voorzieningen
De initiële levering omvat 55 displays, die bestaan uit vier types. De opdrachtgever kan er gedurende de uitvoering voor kiezen extra displays te leveren, plaatsen en aan te sluiten op het DRIS-systeem.

DRIS
DRIS staat voor Dynamisch Reis Informatie Systeem. Het DRIS van Strukton Systems biedt de reiziger zowel op het station in Eindhoven en het busstation Woensel en winkelcentrum Woensel als op de haltes en in de bussen actuele reisinformatie over de positie, aankomst- en vertrektijden en perrontoewijzing.

Over de opdrachtgever
Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven is een overheidsinstantie die de belangen behartigt voor 21 gemeenten in de regio Eindhoven. Het houdt zich onder andere bezig met mobiliteitsvraagstukken.

Klik hier voor meer informatie over het project.

© Nationale Bouwgids