Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rijkswaterstaat plaatst geluidsscherm op de wal langs A50 bij Son en Breugel

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Rijkswaterstaat gaat dit voorjaar de opdracht voor een extra scherm op de geluidswal bij de A50 ter hoogte van Son en Breugel aanbesteden. De uitvoering is gepland in 2015. In juni 2013, waren er drie varianten voorgelegd aan de gemeente en de klankbordgroepen van de wijken Gentiaan en ’t Zand. Na uitgebreid onderzoek en het beschikbaar stellen van budget start Rijkswaterstaat nu met de aanbestedingsprocedure voor dit extra scherm.

Door het plaatsen van een scherm op de reeds aanwezige geluidswal worden eerder gemaakte fouten uit het verleden hersteld. Daarnaast is dit aanvullende geluidsscherm toekomstvast. Het houdt rekening met de nieuwe geluidswetgeving (SWUNG) die sinds 1 juli 2012 van kracht is. Met dit aanvullende scherm op de wal wordt tot het jaar 2025 het geluidsproductieplafond niet overschreden. Feitelijk betekent dit dat er bij ’t Zand een hoger geluidscherm wordt geplaatst dan noodzakelijk voor de herstelmaatregelen. Bij de Gentiaan blijkt dat de herstelmaatregelen alleen al voldoende te zijn om te kunnen voldoen aan de nieuwe geluidswetgeving.

Planning
Rijkswaterstaat is inmiddels begonnen met de voorbereidingen zodat het werk nog dit jaar gegund kan worden. De gekozen aannemer zal dan een definitief ontwerp maken om de noodzakelijke voorzieningen aan te leggen. Uiteraard worden hierbij de gemeente en de omgeving betrokken. Het is de bedoeling dat in 2015 de schop in de grond gaat en dat de werkzaamheden voor het einde van 2015 afgerond zijn.

Wethouder Robert Visser over de maatregelen
'We hebben ons hard gemaakt om de juiste geluidsmaatregelen voor ’t Zand en de Gentiaan te krijgen. Ik ben verheugd dat Rijkswaterstaat door onze aanpak en inspanningen definitief overgaat tot het plaatsen van de geluidschermen. De leefbaarheid in de wijken ’t Zand en de Gentiaan zal hiermee conform onze doelstellingen verbeteren.'

Bron: Rijkswaterstaat.nl

26 juni '24 (11:21)

Test met 'superbatterij' die stroomnet op Schiphol kan ontlasten

Schiphol test de komende maanden een 'superbatterij'. Die grote batterij, die onlangs op de luchthaven is geïnstalleerd, moet een betrouwbare stroomvoorziening bieden voor het opladen van elektrisch grondmaterieel en ontlast tegelijkertijd het stroomnet.

23 mei '24 (12:48)

E-pier op Schiphol per 2030 aardgasvrij; BAM met werkzaamheden gestart

Bouwconcern BAM is begonnen met werkzaamheden om de E-pier op Schiphol helemaal aardgasvrij te maken. De E-pier gebruikt per jaar gemiddeld 290.000 kubieke meter aan aardgas. Dat moet in 2030 zijn teruggebracht naar nul.

22 maart '24 (14:20)

Bouwplaats brug Lochem blijft voorlopig gesloten na fataal ongeluk

Het bouwterrein van de Nettelhorsterbrug in Lochem blijft voorlopig afgesloten. De Arbeidsinspectie doet nog steeds onderzoek naar de oorzaak van het ongeval bij de bouw van de brug eind februari, waarbij twee mensen omkwamen. Over de toedracht is nog niets bekend en ook is nog onduidelijk "wanneer de Arbeidsinspectie het bouwterrein vrijgeeft", schrijft de provincie Gelderland.

22 maart '24 (12:33)

Gesloten Beneluxtunnel zal tot flinke verkeershinder leiden

Weggebruikers die komend weekend in en rond Rotterdam willen rijden, moeten rekening houden met vertragingen en omleidingen. Rijkswaterstaat werkt aan de Beneluxtunnel op de ring van Rotterdam, waardoor deze in de richting van Bergen op Zoom is afgesloten. Het advies aan automobilisten is dan ook om de wegen in de stad te mijden.

17 maart '24 (11:00)

Infrastructuurprojecten mogelijk door 140 miljoen euro steun van overheid

De Tweede Kamer heeft donderdag met zo'n 140 miljoen euro geschoven om drie infrastructuurprojecten mogelijk te maken. Een meerderheid steunde zoals verwacht drie aanpassingen aan de begroting van het Mobiliteitsfonds.

19 februari '24 ( 9:08)

Kaagbaan op Schiphol negen weken niet gebruikt vanwege onderhoud

De Kaagbaan op Schiphol gaat vanaf maandag negen weken dicht voor onderhoud. De start- en landingsbaan krijgt in die periode onder andere een nieuwe asfaltlaag en de verlichting wordt vervangen. Gedurende de klus kan de overlast voor omwonenden toenemen, waarschuwde Schiphol eerder deze maand.

24 januari '24 (19:33)

'Onwaarschijnlijk dat voorgenomen krimp Schiphol per november wordt ingezet'

Het is "onwaarschijnlijk" dat de voorgenomen krimp van Schiphol per november wordt ingezet, schat demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) in. Het was de bedoeling dat in november het aantal vluchten zou dalen naar 452.500 per jaar, om zo overlast voor omwonenden te verminderen. Maar de Europese Commissie moet nog verder kijken naar de krimpplannen van het kabinet. Het is nog niet bekend wanneer een besluit van de commissie nu verwacht wordt.

16 november '23 ( 7:17)

Nog maar de vraag of nieuwe Tweede Kamer oplopende kosten Maaslijn vergoedt

Het is nog onduidelijk of een nieuwe Tweede Kamer na de verkiezingen gehoor gaat geven aan de Limburgse oproep om de oplopende kosten voor de Maaslijn helemaal te vergoeden. De drie partijen die volgens de peilingen op de meeste zetels kunnen rekenen, reageren verdeeld.

18 oktober '23 ( 6:23)

Wereldleiders aanwezig bij infrastructuurproject China

De Chinese president Xi Jinping ontvangt woensdag tientallen wereldleiders op de Belt and Road Initiative (BRI)-top, waarop het tienjarig bestaan wordt gevierd van het BRI. Dat infrastructuurproject is gericht op het versterken van banden met Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen. De Russische president Vladimir Poetin is een van de gasten.

18 oktober '23 ( 6:08)

Kleine bouwbedrijven niet meer in beeld bij infrastructuurprojecten

Kleine en middelgrote bouwbedrijven worden steeds vaker weggeconcurreerd door grote aannemers bij overheidsopdrachten voor infrastructuurprojecten. Dat is mede het gevolg van het stikstofbeleid, waardoor er de komende jaren geen nieuwe projecten voor de aanleg van infrastructuur worden opgestart, staat in een rapport van ABN AMRO.