Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Brabants familiebedrijf Van Wanrooij overgenomen door Heijmans

Door Riemer Siccama
schedule 3 min
Gebouw Heijmans
Heijmans heeft overeenstemming bereikt met Van Wanrooij over de aankoop van het Brabantse familiebedrijf. Met de voorgenomen deal die een waarde heeft van bijna 300 miljoen euro, versterkt het bouwconcern zijn marktpositie in bouw- en vastgoedontwikkeling in Nederland.

Heijmans neemt de projectontwikkelingsactiviteiten, het bouwbedrijf, de timmerfabriek en de bouwmaterialenhandel over van Van Wanrooij. De verhuur van de zakelijke panden en woningen van het familiebedrijf blijven in beheer bij Van Wanrooij.

Van Wanrooij werd in 1969 opgericht door de twee broers Wim en André van Wanrooij en is in ruim vijftig jaar tijd uitgegroeid van een klein aannemersbedrijf tot een familiebedrijf in de woningbouw- en ontwikkelingssector met circa 275 werknemers.

Aandelenuitgifte

Alle medewerkers van Van Wanrooij worden onderdeel van Heijmans met behoud van werkgelegenheid. Ook de huidige driekoppige familiedirectie van Van Wanrooij blijft de komende twee jaar operationeel betrokken bij de bedrijfsactiviteiten om een goede overdracht te waarborgen.

Door de overname stijgt de omzet van Heijmans met ruim 20 procent naar 2,2 miljard euro en verdubbelt de werkvoorraad in vastgoedontwikkeling van circa 15.000 naar 29.000 nieuwbouwwoningen. De overname verhoogt ook de ontwikkelcapaciteit van Heijmans met 1000 à 1500 woningen op jaarbasis naar 3000 à 4000 woningen.

De koopprijs wordt deels betaald door een aandelenuitgifte aan de aandeelhouders van Van Wanrooij. Zij verwerven hierdoor ruim 9 procent van de certificaten van aandelen in Heijmans. Het resterende deel van de koopsom is in contanten. De overname wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 afgerond na goedkeuring van de toezichthouder.

Door: ANP

10 augustus '23 ( 8:08)

Nieuwe strategie en ondergroei zorgen voor positief resultaat Siemens

Het Duitse industriële concern Siemens heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van een sterke groei aan orders. Die was met name terug te zien binnen de mobiliteitsdivisie van het bedrijf, die onder meer een grote bestelling binnenhaalde voor een spoorsysteem in Egypte. Onder de streep bleef nu een nettowinst over, waar een jaar geleden nog een verlies in de boeken ging.

07 juli '23 (14:52)

Omwonenden niet zomaar akkoord met krimpplan Schiphol

Omwonenden van Schiphol gaan niet zomaar akkoord met een nieuw kabinetsvoorstel om het aantal vluchten op de luchthaven omlaag te brengen. Dat is wel nodig, omdat het gerechtshof Amsterdam vrijdag in het hoger beroep heeft bevestigd dat de stem van omwonenden cruciaal is om tot de tijdelijke regeling van maximaal 460.000 vluchten te komen.

05 juli '23 (10:37)

bezuinigen op infrastructuur onverstandig volgens logistieke partijen

Brancheverenigingen in de logistieke sector roepen het kabinet op om niet verder te bezuinigen op de infrastructuur in Nederland. Het kabinet wil hier fors op bezuinigen, maar volgens de Logistieke Alliantie is dat hoogst onverstandig.

03 juli '23 (11:37)

Krimp groter dan verwacht industriesector eurozone

De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is afgelopen maand harder gekrompen dan aanvankelijk werd gedacht door een afzwakkende vraag. Dat komt mede doordat de Europese Centrale Bank (ECB) de rentetarieven in een rap tempo heeft verhoogd om de hoge inflatie te bestrijden. De hogere leenkosten zetten namelijk ook een rem op de economie en drukken de vraag naar goederen.

26 juni '23 (10:23)

Industrie kan schoon worden, maar moet flink verbouwen volgens onderzoek

Het verduurzamen van de Nederlandse industrie is in relatief korte tijd zeker mogelijk, maar dat zal dan wel een behoorlijk andere industrie moeten worden dan de huidige. Dat is de kern van een verkennend onderzoek dat bureau CE Delft heeft gedaan in opdracht van Natuur & Milieu. Minister van Economische Zaken en Klimaat Micky Adriaansens neemt het rapport maandag in ontvangst in Den Haag.

23 juni '23 (12:08)

Flinke daling olieprijzen deze week

De olieprijzen zijn deze week behoorlijk gedaald, mede door opmerkingen van de Amerikaanse centralebankpresident dat de rente in de Verenigde Staten verder kan worden verhoogd om de hoge inflatie aan te pakken. Over de gehele week liggen de prijzen op koers voor een daling van meer dan 4 procent.

21 juni '23 ( 9:23)

LTO stapt op uit landbouwoverleg, supermarkten snappen reden niet

De supermarktbranche snapt weinig van de redenering van boerenorganisatie LTO om uit het landbouwoverleg te stappen. LTO-voorzitter Sjaak van der Tak noemde als pijnpunt onder meer de oneerlijke concurrentie van goedkopere buitenlandse producten in winkels, maar volgens de supermarkten was op dat punt juist al goede overeenstemming.

21 juni '23 ( 8:23)

Rabobank teleurgesteld na mislukte gesprekken landbouwakkoord

De Rabobank is "teleurgesteld" dat de gesprekken over het landbouwakkoord zijn mislukt, zegt een woordvoerster. "Wij vinden het belangrijk dat de Nederlandse landbouw verder verduurzaamt en dat de boeren een goede boterham kunnen blijven verdienen. Daarom hoopten we op een breed gedragen akkoord om dat verdienmodel voor elkaar te krijgen. Dat is nu onduidelijk geworden", aldus de zegsvrouw.

19 juni '23 ( 8:23)

Binnenkort snellere productie verwacht van 737-toestellen

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing bereidt zich voor om de uitlevering van meer 737-toestellen mogelijk te maken. Dat kan weer nu het bedrijf stappen zet om toeleveringsproblemen aan te pakken, zegt de baas van Boeings commerciële tak Stan Deal.