Fietsrondleiding

Rijkswaterstaat en bouwconsortium BAAK organiseren weer fietsrondleidingen langs het werkterrein van de Blankenburgverbinding in Vlaardingen. Deze rondleidingen vinden op zaterdag 1 februari 2020 plaats. Dit meldt Rijkswaterstaat.

De fietsrondleiding van ongeveer tien kilometer brengtdeelnemers langs het werk van de Blankenburgverbinding. Op verschillende plekken stopt de rondleider om uitleg te geven over de werkzaamheden. De eerste stop is het uitkijkpunt bij de Maasdeltatunnel. Ook wordt er een exclusieve stop gemaakt dichtbij de Hollandtunnel.
 

Verschillende tijdstippen

 
Er wordt op drie verschillende momenten gefietst zaterdag: om 10.00 uur, 12.00 uur en 14.00 uur. Wie graag wil deelnemen kan een mail sturen naar het Informatiecentrum Blankenburgverbinding met een voorkeurstijdstip, en krijgt dan per ommegaande te horen of Rijkswaterstaat het verzoek heft kunnen honoreren. Per keer kunnen maximaal vijftien personen meefietsen; vol is vol. Ter plekke zijn er fietsen beschikbaar, maar mensen kunnen natuurlijk ook op hun eigen fiets komen. 
 

Op eigen gelegenheid

 
Wie wil kan ook op eigen gelegenheid fietsen. Bij het uitkijkpunt van de Maasdeltatunnel aan de Maassluissedijk staat een voorlichter klaar om vragen te beantwoorden. Een routekaart is beschikbaar in het informatiecentrum, maar kan ook worden gedownload via de website van de Blankenburgverbinding.
 
Het informatiecentrum van project Blankenburgverbinding aan de Maassluissedijk 199 in Vlaardingen is op zaterdag 1 februari 2020 open tussen 10.00 en 16.00 uur.
 
Door: Nationale Bouwgids