Rijkswaterstaat en SAAone vervangen verlichting op de A1/A6

In opdracht van Rijkswaterstaat heeft aannemerscombinatie SAAone de afgelopen maanden alle traditionele openbare verlichting van de snelweg A1 en snelweg A6 rondom knooppunt Muiderberg vervangen door ledverlichting. Led geeft niet alleen een prettiger beeld voor de weggebruiker, het is ook onderhoudsvriendelijk, duurzamer en betrouwbaarder dan traditionele verlichting. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

 

SAAone, de aannemerscombinatie die een samenwerkingsverband is van DIF, BBGI en HOCHTIEF PPP Solutions als financiële partijen, is tot en met 2042 verantwoordelijk voor onder meer het onderhoud van dit gedeelte van de snelweg A1 en de snelweg A6.

Duurzaamheidsambities

Binnen de kaders van deze overeenkomst heeft Rijkswaterstaat SAAone ruimte gegeven de traditionele verlichting te vervangen door led. Rijkswaterstaat is tevreden over de uitvoering, die vrijwel zonder hinder voor de weggebruikers heeft plaatsgevonden.

Jeroen Papenhuijzen en Mike ter Hoeven van Rijkswaterstaat lichten dat toe: "Het eindresultaat sluit prima aan bij de duurzaamheidsambities van Rijkswaterstaat en om ervoor te zorgen dat er buiten beter en efficiënter wordt gepresteerd. We zien in de praktijk dat de weggebruikers en de verkeerscentrale voordeel ervaren van het meer aangename lichtbeeld en dat de prestaties beter zijn, dat is positief."

Door: Nationale Bouwgids
Beeld: Rijkswaterstaat