Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Bouwonderneming Ballast Nedam kijkt naar mogelijke overnames

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Bouwonderneming Ballast Nedam wil de komende jaren flink groeien. De onderneming wil die ontwikkeling niet alleen bereiken op eigen kracht, maar mikt ook duidelijk op overnames. Daarbij voelt het bedrijf zich gesteund door de veranderende marktomstandigheden, zo meldt het in een toelichting op de jaarcijfers over 2020.,

Naast Nederlandse overnames kijkt Ballast Nedam, dat in Turkse handen is, ook nadrukkelijk naar de internationale markt. Volgens het bedrijf zal het de positieve trend van de verwachte economische groei volgen.

Het jaar 2020 bestempelt bestuursvoorzitter Cenk Düzyol als buitengewoon, verwijzend ook naar de impact van de coronacrisis. Evengoed wist het bedrijf bijna al zijn projecten operationeel te houden, waardoor de impact van de crisis beperkt bleef. De eerder ontvangen loonsteun via de NOW-regeling zal volledig worden teruggestort. Ballast Nedam vroeg de steun aan het begin van de crisis uit voorzorg aan vanwege de vele onzekerheden.

Bouw- en infra activiteiten

Ballast Nedam sloot 2020 af met een omzet van bijna 948 miljoen euro, waar dat een jaar eerder 874 miljoen euro was. De nettowinst steeg van 21,8 miljoen naar 31,1 miljoen euro. De winstgroei is volgens het bedrijf vooral te danken aan de bouw- en infra activiteiten. Verder is het eigen vermogen van Ballast Nedam meer dan verdubbeld tot 167,4 miljoen euro. Het orderboek zit met 1,4 miljard euro aan opdrachten iets minder vol dan een jaar eerder.

Ballast Nedam werkt in Nederland aan een aantal prestigieuze projecten. Zo is de bouwer betrokken bij de aanleg van de Blankenburgtunnel die de A20 en A15 ten westen van Rotterdam met elkaar verbindt. Verder bouwt het bedrijf mee aan de The CoolTower in Rotterdam, een 154 meter hoge toren met daarin 280 appartementen.

Door: ANP

22 maart '24 (14:20)

Bouwplaats brug Lochem blijft voorlopig gesloten na fataal ongeluk

Het bouwterrein van de Nettelhorsterbrug in Lochem blijft voorlopig afgesloten. De Arbeidsinspectie doet nog steeds onderzoek naar de oorzaak van het ongeval bij de bouw van de brug eind februari, waarbij twee mensen omkwamen. Over de toedracht is nog niets bekend en ook is nog onduidelijk "wanneer de Arbeidsinspectie het bouwterrein vrijgeeft", schrijft de provincie Gelderland.

22 maart '24 (12:33)

Gesloten Beneluxtunnel zal tot flinke verkeershinder leiden

Weggebruikers die komend weekend in en rond Rotterdam willen rijden, moeten rekening houden met vertragingen en omleidingen. Rijkswaterstaat werkt aan de Beneluxtunnel op de ring van Rotterdam, waardoor deze in de richting van Bergen op Zoom is afgesloten. Het advies aan automobilisten is dan ook om de wegen in de stad te mijden.

17 maart '24 (11:00)

Infrastructuurprojecten mogelijk door 140 miljoen euro steun van overheid

De Tweede Kamer heeft donderdag met zo'n 140 miljoen euro geschoven om drie infrastructuurprojecten mogelijk te maken. Een meerderheid steunde zoals verwacht drie aanpassingen aan de begroting van het Mobiliteitsfonds.

19 februari '24 ( 9:08)

Kaagbaan op Schiphol negen weken niet gebruikt vanwege onderhoud

De Kaagbaan op Schiphol gaat vanaf maandag negen weken dicht voor onderhoud. De start- en landingsbaan krijgt in die periode onder andere een nieuwe asfaltlaag en de verlichting wordt vervangen. Gedurende de klus kan de overlast voor omwonenden toenemen, waarschuwde Schiphol eerder deze maand.

24 januari '24 (19:33)

'Onwaarschijnlijk dat voorgenomen krimp Schiphol per november wordt ingezet'

Het is "onwaarschijnlijk" dat de voorgenomen krimp van Schiphol per november wordt ingezet, schat demissionair minister Mark Harbers (Infrastructuur) in. Het was de bedoeling dat in november het aantal vluchten zou dalen naar 452.500 per jaar, om zo overlast voor omwonenden te verminderen. Maar de Europese Commissie moet nog verder kijken naar de krimpplannen van het kabinet. Het is nog niet bekend wanneer een besluit van de commissie nu verwacht wordt.

16 november '23 ( 7:17)

Nog maar de vraag of nieuwe Tweede Kamer oplopende kosten Maaslijn vergoedt

Het is nog onduidelijk of een nieuwe Tweede Kamer na de verkiezingen gehoor gaat geven aan de Limburgse oproep om de oplopende kosten voor de Maaslijn helemaal te vergoeden. De drie partijen die volgens de peilingen op de meeste zetels kunnen rekenen, reageren verdeeld.

18 oktober '23 ( 6:23)

Wereldleiders aanwezig bij infrastructuurproject China

De Chinese president Xi Jinping ontvangt woensdag tientallen wereldleiders op de Belt and Road Initiative (BRI)-top, waarop het tienjarig bestaan wordt gevierd van het BRI. Dat infrastructuurproject is gericht op het versterken van banden met Aziatische, Afrikaanse en Latijns-Amerikaanse landen. De Russische president Vladimir Poetin is een van de gasten.

18 oktober '23 ( 6:08)

Kleine bouwbedrijven niet meer in beeld bij infrastructuurprojecten

Kleine en middelgrote bouwbedrijven worden steeds vaker weggeconcurreerd door grote aannemers bij overheidsopdrachten voor infrastructuurprojecten. Dat is mede het gevolg van het stikstofbeleid, waardoor er de komende jaren geen nieuwe projecten voor de aanleg van infrastructuur worden opgestart, staat in een rapport van ABN AMRO.

13 oktober '23 ( 7:53)

Nederlandse bedrijven bijgedragen aan bouw Krimbrug krijgen straffen opgelegd

Zeker vier Nederlandse bedrijven en acht personen uit ons land hebben volgens het Openbaar Ministerie meegeholpen aan de bouw van de Krimbrug tussen Rusland en Oekraïne. Dit is in strijd met internationale sancties en daarom hebben zij straffen gekregen, maakte het OM bekend na eerdere berichtgeving van De Gelderlander. Voor de personen zijn dit taakstraffen van twintig tot zestig uur. De bedrijven hebben in totaal 160.000 euro aan boetes betaald.

05 oktober '23 (14:38)

Discussie infrastructuur Italië na buscrash Venetië

Op het viaduct waar bij Venetië een dodelijk busongeval plaatsvond, was een renovatie gaande. Die werkzaamheden stonden al jaren gepland en begonnen uiteindelijk in september. Een plaatselijke bestuurder zei in de media dat de plek waar 21 mensen de dood vonden nog niet was opgeknapt. Daar zou bovendien een opening van ongeveer twee meter in de vangrails hebben gezeten die nog gedicht moest worden.