Voordelen van kunststof

Veelzijdige kunststoffen inspireren tot innovaties die het leven elke dag beter, gezonder en veiliger maken. Van kunststof worden fietshelmen, kinderzitjes en airbags in auto's gemaakt. Ze zitten in de mobiele telefoons, televisies, computers en andere elektronische apparatuur die het moderne leven mogelijk maken. Ze zitten in de daken, muren, vloeren en isolatie die huizen en gebouwen energiezuinig maken. En plastic in verpakkingen helpt voedsel veilig en vers te houden. Sommige kunststoffen komen in de natuur voor, zoals boomrubber. Er zijn ‘organische’ plastics, die koolstof bevatten, en anorganische plastics, die dat niet doen. Sommige kunststoffen zijn hard, andere zijn zacht en flexibel. Kunststoffen maken veel dingen mogelijk die mensen helemaal niet als plastic herkennen - zoals verf, beschermende coatings en voeringen, kleefstoffen en lijmen.

Toepassingen en voordelen
Vind informatie over de grote verscheidenheid aan kunststoffen die in honderden huishoudelijke en consumentenproducten worden gebruikt.
  • Kunststoffen maken duurzaam, duurzaam en langdurig ontwerp en constructie mogelijk  in huizen, gebouwen en infrastructuur zoals bruggen.
  • In auto-ontwerp hebben kunststoffen bijgedragen aan een groot aantal innovaties op het gebied van veiligheid, prestaties en brandstofefficiëntie.
  • Plastic verpakkingen  helpen bij het beschermen en conserveren van goederen, terwijl het gewicht tijdens het transport wordt verminderd, waardoor brandstof wordt bespaard en de uitstoot van broeikasgassen wordt verminderd.

Lagere impact dan papier

Hoewel papieren producten veel sneller worden afgebroken dan plastic, hebben ze ook een enorme hoeveelheid natuurlijke hulpbronnen nodig om ze te creëren. Er zijn veel bomen en een aanzienlijke hoeveelheid water en energie nodig om papierproducten te produceren, en het productieproces zorgt voor veel afval dat moeilijk te verwijderen is. Hoewel kunststoffen ook hulpbronnen en energie nodig hebben om te worden gemaakt, maken ze dit goed door gemakkelijker te recyclen en een veel langere levensduur te hebben. Daarnaast heb je plastic in verschillende dingen, zoals plastic pallets, plastic zakjes en meer.
 

Energiebesparing

Naast de voertuigconstructie worden kunststoffen ook veelvuldig gebruikt als bouwmateriaal voor zowel commerciële als residentiële gebouwen. Kunststof ramen en andere bouwdelen kunnen UV-stralen filteren om gebouwen in de zomer koel te houden en tegelijkertijd warmte vast te houden om ze warm te houden in de winter. Dit betekent dat het minder geld en energie kost om onze huizen en werkplekken comfortabel te houden, wat elk jaar bijdraagt aan enorme besparingen en een kleinere ecologische voetafdruk. Een container kan ook van plastic zijn, en heeft tevens veel voordelen. Het is bijvoorbeeld goed voor het milieu en maakt de samenleving schoon. Benieuwd wat een container kan doen in jouw omgeving? Container in Rotterdam huren kan veel wonderen verrichten!