Normal_pexels-bas-geerlings-7052837

Nederland krijgt in totaal bijna 10 miljoen euro vanuit het EU-fonds ‘Connecting Europe Facility’. In de periode 2014-2020 kreeg Nederland hieruit al meer dan 650 miljoen euro voor 96 projecten. Dit meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Binnen de projecten gaat ProRail aan de slag met het accommoderen van 740 meter lange vrachttreinen bij de Waalhaven in Rotterdam, gaat ProRail ook twee spoorwegovergangen vervangen: de ene voor een brug bij Amersfoort en de andere voor een tunnel bij Apeldoorn. Rijkswaterstaat gaat het wegnemen van de laatste knelpunten op de Maasroute in Limburg voorbereiden.

En er gaan vier studies van start: een studie naar de bouw van een binnenvaartterminal in Bergen op Zoom, een studie over de aanleg van walstroom in de haven van Amsterdam, een studie over de aanleg van walstroom in de haven van Rotterdam en een studie over de aanleg van LNG in de haven van Maasbracht.

Naar verwachting kosten deze projecten in totaal circa 350 miljoen euro. Zeer waarschijnlijk zal in de toekomst opnieuw een beroep worden gedaan op de Connecting Europe Facility.

Door: Nationale Bouwgids