Fietsers die over heropende Papendrechtsebrug fietsen krijgen applaus

Vrijdagmiddag 22 april 2022 ging om 17.00 uur het fietspad op de Papendrechtsebrug weer permanent open na een fikse opknapbeurt van bijna 3 maanden. De betrokken wethouders en vertegenwoordigers van de fietsersbond, Zuid-Holland Bereikbaar en Rijkswaterstaat bedankten de fietsers afgelopen weekend met een applaus en kleine attentie voor hun geduld. Dit meldt Rijkswaterstaat. 

Met een gratis veerpont probeerden de partijen de vertraging voor (brom)fietsers zo beperkt mogelijk te houden. Gemiddeld werden wekelijks 5.000 overtochten gemaakt door scholieren, forenzen, maar ook recreanten. De pont voer vanaf 06.15 uur tot 18.00 uur en was vooral gericht op scholieren en forenzen overdag. Niet alle (brom)fietsen namen de pont. Zo waren forenzen in continudiensten en avondsporters aangewezen op de bestaande alternatieven zoals omfietsen en het openbaar vervoer.

Grote onderhoudsklus 

“Er zit weer een grote onderhoudsklus op die veel impact had op onze inwoners. Vooral voor scholieren en woon-werkfietsers. Gelukkig bood de tijdelijke pont een goed alternatief. Al realiseer ik me ook dat het niet voor iedereen een oplossing was. Ik ben daarom blij dat alles zo voorspoedig is verlopen en dat vooral de fietsers die in de vroege ochtend of avond de brug nodig hebben een week eerder dan gepland de brug weer kunnen gebruiken”, aldus wethouder Rik van der Linden van de gemeente Dordrecht.

Werkzaamheden aan de brug

Aannemer Hollandia Services verving in opdracht van Rijkswaterstaat de oude houten balken van het fietspad voor nieuwe balken en bracht een nieuwe verflaag aan op de stalen oplegpunten die vrijkwamen bij het verwijderen van de oude balken. De nieuwe houten balken zijn tenslotte voorzien van een rode deklaag. Het werk was een week eerder gereed dan gepland.

Door: Nationale Bouwgids