Normal_bouwhelm__bouwen__verbouwen

Er komen dit jaar nog veel meer extra schone machines voor de bouwplaats bij. Staatssecretaris Heijnen trekt hiervoor en voor extra schone vrachtwagens op de weg bijna 34 miljoen euro uit. Dat geldt komt bij de subsidiebudgetten van dit jaar, die op de eerste dag direct op waren omdat ondernemers zoveel goede aanvragen deden. Dit meldt Rijksoverheid. 

Voor de inzet van bouwmachines die schoon draaien, op stroom of waterstof, komt dit jaar 22,2 miljoen extra. Daar was eerst 8,3 miljoen voor uitgetrokken. Het geld gaat naar de aanschaf van nieuwe machines, of ombouw van bestaande machines die nu nog op diesel draaien. Denk daarbij aan graafmachines op rupsbanden, betonmolens, batterijpakketten voor op de bouwplaats en mobiele hijskranen.

Meters maken

Het kabinet vindt het belangrijk om nu meters te maken waar dat kan. Zeker voor bouwmachines geldt dat ze vaak vele jaren meegaan. Dat betekent dat de sector over langere tijd plezier heeft van elke bouwmachine die nu stil en schoon draait op de bouwplaats.

Door: Nationale Bouwgids