Onderhoud A10

Nu het door de coronacrisis een stuk rustiger is op de wegen, ziet Rijkswaterstaat de kans schoon om gepland onderhoud aan de ringweg A10 Noord bij Amsterdam te vervroegen. Bovendien geeft dat de wegwerkers meer ruimte om te werken volgens de richtlijnen van het RIVM. De weg krijgt onder meer nieuw asfalt en een beter afwateringssysteem.

Tijdens de Hemelvaart- en pinksterperiode (20 - 25 mei en 28 mei - 2 juni) gaat de binnenring tussen knooppunt Coenplein en afrit S114 (IJburg) helemaal dicht, inclusief alle tussenliggende op- en afritten. Het verkeer wordt omgeleid via de A10 West, Zuid en Oost, waarbij de extra reistijd kan oplopen tot een uur. De buitenring van de A10 Noord, in tegengestelde richting, blijft wel open.

In de dagen voor de afsluiting kan het verkeer al hinder hebben van voorbereidende werkzaamheden, waarschuwt Rijkswaterstaat.

Buitenring

Het opknappen van de binnenring gaat verder tussen 3 en 13 juli. Mogelijk wordt het onderhoud aan de buitenring, dat voor begin augustus gepland staat, naar die periode vervroegd.

Naast de A10 Noord is ook de A9 Gaasperdammerweg van 20 tot 25 mei in beide richtingen dicht. Tussen knooppunt Holendrecht en Diemen zijn alle tussenliggende op- en afritten afgesloten.

Door: ANP