Bouw Smakkelaarspark loopt weer flinke vertraging op

De bouw van de tweede fase van het Smakkelaarspark zou aanvankelijk deze zomer van start gaan, maar is uitgesteld vanwege stijgende inflatie en de hoge bouw- en energiekosten. Ook is het project aanzienlijk complexer dan gedacht. Er is dus nog geen prijsovereenstemming gemaakt met de aannemer. Als alles uiteindelijk vastligt, start de bouw van het Smakkelaarspark in 2023. Dit meldt de Utrechtse Internet Courant (DUIC). 

Dit is niet de eerste keer dat de bouwplannen voor dit park zijn gewijzigd. De gemeente Utrecht liet begin 2022 weten het park in 2025 te kunnen opleveren. In de eerste plannen stond 2024 als opleverjaar. Begin dit jaar zou de tweede fase van de bouw deze zomer al kunnen beginnen, maar dat is dus ook niet meer het geval. De bouw van de overkapping over het Smakkelaarsveld, waar het park op komt, is al wel afgerond.
Smakkelaarspark

Kantoorgebouw en huur- en koopwoningen

Het plan is om in het Smakkelaarspark twee gebouwen te bouwen waar plek komt voor ongeveer 150 huur- en koopwoningen. Ook moet er een kantoorgebouw komen met op het dak een horecapaviljoen dat niet alleen voor werknemers toegankelijk is. Er komt een parkkelder en ook rijden er bussen en trams onder het gebied door. Een paviljoen in het park geeft bezoekers de kans om rustig te zitten, eten en drinken en kinderen te laten uitrazen.

Door: Nationale Bouwgids / Johanne Levinsky