Normal_normal_nature-938736_1920

De gemeente Eindhoven noemt het een ‘ruwe diamant in hartje binnenstad’: de locatie waar ooit  Van Der Meulen-Ansems Automobielbedrijven B.V. actief was. In 2009 ging het bedrijf failliet, en sindsdien is de plek, tegenwoordig bekend als het VDMA-terrein, in onbruik. Maar inmiddels zijn de plannen voor herontwikkeling gepresenteerd. Een van de in het oog springende onderdelen hiervan: de aanleg van een bos van 3.500 vierkante meter. Dit meldt Vroege Vogels.

Het plan voor het Brabants Stadsbos komt naar voren in het winnende ontwerp voor herontwikkeling van het VDMA-terrein, dat vorige week werd gewonnen door Being Devolopment. De projectontwikkelaar wil samen met architectenbureau OMA 3.500 vierkante meter bomen realiseren. Hierbij zal het ook echt om een bos gaan, zo benadrukken de ontwerpers, en niet om een parkachtige variant.
 

LUCIFERFABRIEK

 
Het VDMA-terrein ligt op twee minuten lopen van het Centraal Station van Eindhoven. Het gebied omvat in totaal twee hectare, waar onder meer historische panden en een voormalige luciferfabriek zijn terug te vinden. Deze oude gebouwen zullen deels blijven staan. Daarnaast zullen er veel nieuwe woningen en kantoren bijkomen. Volgens het Vastgoedjournaal gaat het hierbij om vijf duurzame gebouwen, waarin 75.000 vierkante meter beschikbaar zal komen voor wonen, werken en recreatie. 
 

KOSTEN ONDUIDELIJK

 
Yasin Torunoglu (wethouder van wonen, wijken, werk en ruimtelijke ontwikkeling) is enthousiast: "Het VDMA-terrein wordt een levendig onderdeel van de binnenstad." Welke kosten gemoeid zijn met het project is nog niet duidelijk. De gemeente Eindhoven en Being werken momenteel aan een definitieve koopovereenkomst. In 2024 moet de herontwikkeling van het VDMA-terrein zijn afgerond.
 
Door: Nationale Horecagids