'Het beste voor de woningmarkt is dat er geen paniek ontstaat'

Nieuws van de woningmarkt leidt steeds vaker tot grote krantenkoppen. Nu stijgt de rente en vervolgens staan daar weer de kranten vol mee. Het nieuwe normaal is dat we elkaar de schrik op het lijf jagen. Tenminste zo lijkt het, zo zeg Jeroen Wilhelm van Cribb. Dit meldt ANP Expert Support. 

"Ja, de rente stijgt en nee, de prijzen dalen (nog) niet. De prijsstijging daalt en dat is heel wat anders dan de prijs zelf. Zodra er nieuwe kwartaalcijfers vanuit de NVM komen, worden alle cijfers enorm uitvergroot. Gelukkig blijft de NVM er zelf rustig onder en geeft ze goed duiding", aldus Wilhelm. 

Keep calm and carry on

"De huizenmarkt is geen cryptomarkt. Hoewel de ontwikkelingen wel steeds sneller gaan, moeten we gewoon rustig blijven. Het beste voor de woningmarkt is dat er geen paniek ontstaat. Zoek je een huis, blijf gewoon stug doorzoeken. Blijf rekenen en kijken naar je mogelijkheden. Haak niet af, maar neem de tijd. Er zijn veel marktpartijen actief om te zorgen dat de woningmarkt in beweging blijft. Van nieuwbouw tot technologische oplossingen", besluit de mede-oprichter van Cribb optimistisch.

Door: Nationale Bouwgids