Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Onno Hoes stopt als voorzitter van makelaarsvereniging NVM

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 3 min
Onno Hoes stopt als voorzitter van makelaarsvereniging NVM. Het is de eerste en meteen laatste termijn van Hoes, die drie jaar geleden aantrad. Zijn termijn loopt af in augustus, meldt de grootste makelaarsvereniging van het land.

Volgens Hoes is de NVM een nieuwe fase ingegaan en hoort daarbij een nieuwe voorzitter. Hoes blijft aan tot die nieuwe voorzitter is gevonden. De NVM zegt het besluit van Hoes te betreuren, maar te respecteren. Hoes zegt de NVM "vol vertrouwen" achter te laten en terug te kijken op een "dankbare en mooie periode".

Hoes laat in een reactie weten dat "dit een natuurlijk moment" is om op te stappen. "Nog eens drie jaar, dan ben ik 64, ik wil kijken of ik nog andere dingen kan doen. Dit is een mooi moment om te stoppen. De NVM staat er goed voor dus er zijn geen zorgen. En er is zéker geen ruzie", benadrukt hij. Hoes weet nog niet wat hij gaat doen na zijn vertrek.

Nieuwe voorzitter

De vereniging start binnenkort met de zoektocht naar een nieuwe voorzitter. De Nederlandse Coöperatieve Vereniging van Makelaars en Taxateurs werd opgericht opgericht in 1898 en is met ruim 4400 aangesloten leden de grootste organisatie van makelaars, taxateurs en vastgoeddeskundigen van het land.

Hoes, geboren in Leiden, was tussen 2001 en 2010 namens de VVD Gedeputeerde van Noord-Brabant en tussen 2010 en 2015 burgemeester van Maastricht. In 2017 werd Hoes benoemd als waarnemend burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer. Die post liep tot half 2019, waarna hij zijn voorzitterschap bij de NVM begon. Hij is momenteel waarnemend partijvoorzitter van de VVD.

Door: ANP 

05 september '23 ( 8:23)

Ruim vijfde huishoudens op woningmarkt mismatch volgens DNB

Veel woninghuurders zouden liever in een koophuis wonen en er zijn ook Nederlanders met een koophuis die eigenlijk graag zouden huren. Economen van De Nederlandsche Bank (DNB) hebben uitgerekend dat er voor in totaal 1,8 miljoen huishoudens sprake is van een mismatch. Dat is meer dan een vijfde van het totaal aantal huishoudens.

15 augustus '23 (14:24)

Ruim 20.000 studentenkamers in de planning is maar derde van wat nodig is

Voor ruim een derde van het beoogde aantal studentenkamers dat tot 2030 nodig is, zijn plannen en voor het merendeel daarvan zijn ook bouwlocaties. Dat zegt Ardin Mourik, regisseur van het Landelijk Actieplan Studentenhuisvesting. Het actieplan werd vorig jaar opgetuigd om de kamernood tegen te gaan. Deze week zijn veel introductieweken begonnen in universiteitssteden.

15 augustus '23 ( 8:38)

Hoge bouwkosten zorgen voor duurdere verzekering huis

Woonverzekeringen zijn fiks duurder geworden omdat de kosten in de bouw hard oplopen, waarschuwt prijsvergelijker Pricewise. Materialen voor de bouw zijn hard in prijs gestegen en ook de lonen voor bouwlieden gaan omhoog. Dat stuwt ook het totale bedrag dat nodig zou zijn om je huis in dezelfde staat opnieuw op te bouwen, en daarop baseren verzekeraars de premie voor een opstalverzekering.

28 juli '23 ( 8:23)

Meer huizen verkocht door bouwconcern Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft in het eerste deel van dit jaar weer wat meer huizen verkocht. De honderd jaar geleden opgerichte bouwer is dan ook niet al te pessimistisch over zijn vooruitzichten, ondanks de afkoeling van de woningmarkt en problemen in de bouwsector. Heijmans zag zijn orderportefeuille het afgelopen jaar ook wat voller raken.

26 juli '23 ( 9:31)

Het belang van een goede fundering

De fundering van een gebouw is van essentieel belang voor de stabiliteit en duurzaamheid ervan. Het vormt de basis waarop de rest van de constructie rust. Een solide fundering zorgt ervoor dat het gewicht van het gebouw gelijkmatig wordt verdeeld en bestand is tegen de belastingen waaraan het wordt blootgesteld.


24 juli '23 ( 6:08)

Na maanden prijsdaling huizenprijzen weer wat omhoog

De huizenprijzen zijn afgelopen maand weer wat gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kostten koopwoningen in juni 0,2 procent meer dan een maand eerder. De voorgaande vier maanden gingen de prijzen nog telkens omlaag.

20 juli '23 ( 6:08)

Gas en licht 630 euro duurder voor huishoudens

Gas en elektriciteit zijn nog altijd fiks duurder dan een jaar geleden, ondanks de dalende tarieven van leveranciers en compensatiemaatregelen van de overheid. Gemiddeld gaat het om een stijging van 37 procent, waarmee de jaarrekening 630 euro hoger zou uitvallen.

19 juli '23 (14:08)

Krimp bouwsector onaangenaam volgens Bouwend Nederland

De verwachte krimp in de bouw is "behoorlijk wrang in een periode waarin juist groei zou moeten zijn", zegt belangenbehartiger Ruben Heezen van Bouwend Nederland. Hij reageert op een woningrapport van ING waarin staat dat de Nederlandse bouw volgend jaar naar verwachting met 2,5 procent krimpt. Dat is de grootste achteruitgang sinds 2013.

19 juli '23 ( 6:08)

Volgend jaar grootste krimp sinds 2013 in de bouw verwacht

De Nederlandse bouw krimpt volgend jaar naar verwachting met 2,5 procent, de grootste achteruitgang sinds 2013. Dat staat in een rapport van ING over de bouwsector. Volgens de economen staat de bouw onder druk door de hogere rente, dalende huizenprijzen, een tekort aan bouwgrond en de stikstofkwestie.

13 juli '23 ( 9:22)

Explosie zorgt voor beschadiging portiekflat Amsterdam Nieuw-West

Een portiekflat aan de Burgemeester Fockstraat in Amsterdam Nieuw-West is in de nacht van woensdag op donderdag beschadigd geraakt door een explosie. Dit gebeurde rond 01.30 uur. Niemand raakte gewond en er is nog niemand aangehouden.