Normal_4470

ROTTERDAM (Novum) - Commissaris van Vestia Susan Baart treedt uiterlijk 1 oktober af. Dat meldt de in de financiële problemen geraakte woningcorporatie op de website.

Baart is sinds april 2010 lid van de raad van commissarissen van Vestia. Volgens Vestia wil ze haar termijn niet vol maken.

Vestia is in de problemen gekomen, doordat voormalig directeur Erik Staal de woningcorporatie via derivaten wilde verzekeren tegen een te hoge rente.

Omdat de rente juist laag stond, moest Vestia extra onderpand storten bij de banken. Hiervoor moest een noodlening van ruim een miljard euro worden afgesloten.

Baart zei eind vorige maand in NRC Handelsblad dat de interne toezichthouders pas in november werden ingelicht over deze financiële problemen, ruim twee maanden nadat een noodlening door Vestia werd aangevraagd.

Het feit dat de informatie zo laat binnenkwam, is een van de redenen dat de commissarissen niet verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het financiële debacle, stelde Baart. "Ik vind dat Staal ons eerder had moeten inlichten. Dat had de zaak een stuk overzichtelijker gemaakt."