Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ladder kopen, maar welke moet ik nu kiezen?

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 9 min
location_on [xx]km
Ladder kopen? Het is weer voorjaar, dus de tijd van buiten leven en klusjes doen komt er weer aan. Niet alleen de professionals moeten weer volop aan de bak, ook de doe-het-zelvers komen weer in beweging. De ramen moeten schoongemaakt worden, het dakbeschot heeft een doekje nodig en soms hier en daar ook nog een likje verf. Om op hoogte aan de klus te gaan heeft u dan ook een betrouwbare ladder nodig, een product die voor lange tijd meegaat. Maar er is zoveel keuze, welke moet u nu daadwerkelijk kiezen?

Ladder online kopen

Een ladder kopen kan tegenwoordig net zo goed online vanuit uw luie stoel, als dat u naar de winkel toe moet rijden. Vooral als u zich ‘s avonds beseft dat er in het weekend mooi weer aan zit te komen waarbij de ladder gebruikt moet gaan worden. Maar waar moet u nu eigenlijk op letten? En welke ladder past het beste bij u? Er zijn namelijk verschillende merken en verschillende uitvoeringen. In deze blog gaan we u wat verder helpen.

Waarop te letten bij de aanschaf van een ladder

Als u een ladder benodigd bent is het verstandig om vooraf over bepaalde zaken na te gaan denken. Welke klussen gaat u bijvoorbeeld uitvoeren en hoe lang duren deze werkzaamheden. Stel dat u een hele dag bezig bent om een zonnepaneel op het dak te plaatsen. Dan is een ladder niet de beste keuze om veilig op hoogte aan het werk te gaan. Dan kunt u beter een steiger huren, of kopen. Hier heeft u veel meer bewegingsruimte en kunt u veilig naar boven klimmen. Vraag uzelf daarom vooraf altijd het volgende af:

  • Welke werkzaamheden wilt u uit gaan voeren?;
  • Zijn deze werkzaamheden langere tijd achter elkaar (paar uur)?;
  • Hoe hoog moet u, dus wat is de werkhoogte?;
  • Welke ruimte heeft u om de klimladder op te bergen?;
  • Welke type bent u benodigd?

Welke type ladders zijn er?

De ladders typen zijn te onderscheiden in: enkele ladders, dubbele ladders, driedubbele ladder, telescoopladders en vouwladders. De enkele ladder betreft het model: ‘what you see is what you get’. Hij is maar op een manier te gebruiken en alleen tegen de gevel neer te zetten. De driedelige en dubbele ladders zijn daarentegen op verschillende manieren in te zetten. Zo kan je deze vaak tegen de gevel en vrijstaand gebruiken. Het vrijstaande gebruik wordt in de volksmond ook wel ‘reformstand’ genoemd. Deze reformladders zijn tegenwoordig een veel gekocht product door zowel de particuliere als professionele klanten. Wanneer we het over een telescoopladder hebben, hebben we het over een klimladder die erg compact is. Het grote voordeel van dit type is dus de compactheid, echter wanneer u een intensieve klus gaat uitvoeren adviseren wij om niet dit type te kiezen (meer voor inspectie -en opmeet werkzaamheden). 

Wat is werkhoogte?

Zodra u op ontdekkingsreis gaat voor de aankoop van een bouwladder zult u niet meer om de termen ‘werkhoogte’ en ‘werkhoogte reformstand’ heen kunnen. Met deze uitdrukking wordt gezegd hoe hoog u kan werken wanneer u de aluminium ladder tegen de gevel aan zet, of vrijstaand gebruikt. Het is vooraf verstandig om na te denken of u bijvoorbeeld een dak moet betreden, of alleen aan de gevel wilt werken. Dit in verband met de hoogte, bij beklimming moet u bijvoorbeeld een oversteek van 1 meter houden (dit is ongeveer 4 sporten). Op deze manier kan u veilig het dak betreden. Wanneer u alleen aan de gevel wilt werken, mag u tot de 4e sport van boven de ladder betreden. Altrex geeft bijvoorbeeld met de ‘red step’ aan hoe hoe hoog dit is, zo blijft u altijd alert.

Wanneer u er niet helemaal uitkomt, is het misschien verstandig om contact op te nemen met de specialisten van laddersenrolsteigers.nl. Zij kunnen u vast en zeker verder helpen onder het mom van: Veiligheid gaat boven alles!

Door: Nationale Zorggids

11 april '24 (12:34)

Meer goedkopere nieuwbouw helpt niet om woningtekort op lange termijn op te lossen

Een grotere aanwas van goedkopere nieuwbouwwoningen helpt niet om het woningtekort op de lange termijn op te lossen. Dat zegt Chris van Zantwijk, vicevoorzitter van de vakgroep wonen van makelaarsorganisatie NVM. Volgens hem moet er juist meer gebouwd worden voor de doorstroming op de woningmarkt en dat betekent ook het bouwen van meer woningen boven de betaalbaarheidsgrens, die nu op 390.000 euro ligt.

11 april '24 (12:21)

Wachtende doorstromers remmen aanbod huizenmarkt

Dat nu minder huizen te koop worden gezet op de krappe woningmarkt, komt mede doordat vier op de vijf doorstromers eerst een huis kopen voordat ze hun woning in de verkoop doen, zegt Lana Gerssen, voorzitter van de NVM-vakgroep Wonen. "Daardoor zijn er minder woningen op de markt en blijft de doorstroming heel erg beperkt", zegt ze.

08 april '24 (10:00)

Aantal te koop staande nieuwbouwhuizen gestegen

Het aantal nieuwbouwhuizen dat te koop blijft staan is gestegen tot een hoogtepunt, meldt ING. Volgens de bank worden minder nieuwbouwwoningen verkocht omdat de overbruggingskosten zijn gestegen. Ook zorgden de dalende prijzen van bestaande huizen van halverwege 2022 tot vorig jaar voor onzekerheid en terughoudendheid bij doorstromers, zegt ING.

08 april '24 ( 9:04)

Stikstof in bouw halveren: TNO ontwikkelt nieuwe methode

TNO heeft een methode ontwikkeld waarmee stikstof-, CO2- en fijnstofemissies bij bouwprojecten op korte termijn fors kunnen verminderen. Dankzij door TNO ontwikkelde software kan voortaan het effect berekend worden van maatregelen die de uitstoot van deze stoffen moeten tegengaan. De onderzoeksorganisatie verwacht dat bedrijven die de rekenmethode toepassen de stikstofuitstoot in de woningbouw binnen enkele jaren kunnen halveren.

08 april '24 ( 8:30)

Grootste Friese gemeenten willen samen 15.000 extra woningen bouwen

De grootste vier Friese gemeenten willen samen zeker 15.000 extra woningen gaan bouwen. Leeuwarden, Heerenveen, Smallingerland (Drachten) en Súdwest-Fryslân (Sneek) willen het Fries Stedelijk Netwerk worden en hebben dat plan aangeboden aan demissionair minister van Binnenlandse Zaken Hugo de Jonge.

20 maart '24 (14:23)

Bouwvakkers willen betere zwaarwerkregeling en komen hiervoor in actie

Bouwvakkers voeren de komende weken op verschillende bouwplaatsen in het land actie voor een betere zwaarwerkregeling, meldt vakbond FNV. Dat is een regeling waarmee mensen eerder kunnen stoppen met werken als ze zwaar werk verrichten.

19 maart '24 ( 9:05)

Plannen voor 265.000 woningen in Zuid-Holland goedgekeurd

De provincie Zuid-Holland heeft plannen goedgekeurd voor de bouw van ongeveer 265.000 woningen. De provincie beoordeelde bijna 3000 ingediende plannen uit de verschillende regio's en keurde daarvan 98 procent goed. Het is de bedoeling dat al die woningen uiterlijk in 2032 zijn gebouwd.

18 maart '24 (11:50)

'Laat woningbouw dit en volgend jaar niet verder stil komen te staan'

De woningbouw moet dit jaar en volgend jaar niet nog verder stil komen te staan. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een brief aan de Tweede Kamer in aanloop naar een debat over het grote woningtekort. De overheid moet nadrukkelijker de regie nemen, vinden de ondernemersorganisaties.

18 maart '24 (10:35)

Dura Vermeer ziet "voldoende kansen" ondanks krimp bouwsector in 2024

Bouwconcern Dura Vermeer voorziet dit jaar "voldoende kansen", hoewel de bouwsector naar verwachting in 2024 voor het eerst in geruime tijd zal krimpen. Mede dankzij de grote hoeveelheid opdrachten die nog moeten worden uitgevoerd ziet de bouwer het jaar met vertrouwen tegemoet, meldt de onderneming in het jaarverslag over 2023.

08 maart '24 (10:32)

Provincie Zuid-Holland remt woningbouw af, terwijl er snel nieuwe huizen moeten komen

De provincie Zuid-Holland remt de woningbouw af, terwijl er juist snel nieuwe huizen gebouwd moeten worden. Die conclusie trekt demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) in een brief aan de provincie.