Nationale Bouwgids

NBG Utiliteitsbouw nieuws

Normal_rss_entry-311589

Onlinesuper Picnic bouwt nieuw distributiecentrum in Ridderkerk


Onlinesupermarkt Picnic gaat een nieuw distributiecentrum in Ridderkerk bouwen. Volgens Picnic zal het geautomatiseerde centrum op het bedrijventerrein Nieuw Reijerwaard werk gaan bieden aan 800 werknemers en begin 2023 in gebruik worden genomen.

Normal_rss_entry-311648

Aanhouding voor bedreiging raadsleden rond zaak Feyenoord City


De politie heeft een man uit Rotterdam aangehouden vanwege het bedreigen van Rotterdamse gemeenteraadsleden. Hij zou ze hebben bedreigd vanwege de plannen rondom de bouw van het nieuwe stadion Feyenoord City. De man is woensdag aangehouden, meldt de politie donderdag.

Normal_rss_entry-311490

Nieuw gezondheidscentrum in voormalig ziekenhuispand Slotervaart


In het oude ziekenhuisgebouw van MC Slotervaart in Amsterdam, dat in 2018 failliet ging, opent donderdag een nieuw gezondheidscentrum. Zo'n vijftien verschillende zorgverleners zoals een huisarts, tandarts, fysiotherapeut, maatschappelijk werker en wijkverpleegkundige hebben hun intrek genomen in het nieuwe Slotervaart Gezondheidscentrum.

Normal_rss_entry-311367

'Sluiting dreigt voor kantoren die niet duurzaam genoeg zijn'


Voor een groot aantal kantoorgebouwen in Nederland dreigt mogelijk sluiting omdat ze niet energiezuinig genoeg zijn. Daarvoor waarschuwt vastgoeddienstverlener Colliers in een rapport. Volgens de regels moeten de kantoren vanaf 2023 namelijk aan bepaalde minimumeisen voldoen. Lukt dat niet, dan kunnen boetes volgen en in het ergste geval een slu...

Normal_rss_entry-311268

Eneco gaat voor 2035 gascentrales sluiten of ombouwen


Eneco wil voor 2035 al zijn grote gasgestookte centrales sluiten of ombouwen. Het energiebedrijf wil tegen die tijd geen CO2 meer uitstoten en volledig klimaatneutraal opereren. Daarmee wordt de bestaande ambitie vervroegd met vijftien jaar.

Normal_rss_entry-310640

Bas Smit gaat nieuwe padelbanen bouwen


Influencer en ondernemer Bas Smit gaat de komende jaren investeren in nieuwe padelbanen. Onder de naam The Padellers wil hij door heel Nederland meerdere nieuwe plekken bouwen waar de nieuwe sport, een mix van tennis en squash, beoefend kan worden. Volgens Smit, die getrouwd is met presentatrice Nicolette van Dam, is padel de snelst groeiende sp...

Normal_rss_entry-310589

Ondernemers willen geen hogere waterschapsbelasting bedrijfspand


Als het aan ondernemers ligt dan krijgen bedrijfspanden geen apart tarief voor de waterschapsbelasting. De vrees bestaat dat een kleine groep ondernemers met substantieel hogere tarieven wordt geconfronteerd, zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland. Ook vinden de ondernemersorganisaties dat een dergelijke grote ingreep in het stelsel thuishoort in een "...

Normal_rss_entry-310483

FNV pleit voor behoud en vergroening Tata Steel IJmuiden


Vakbond FNV wil dat de hoogovens van Tata Steel in IJmuiden behouden blijven, maar ook dat er een grotere verduurzamingsslag plaatsvindt. Om dat te realiseren is de steun van de overheid nodig. Op het Plein voor de Tweede Kamer maakt FNV later op donderdag zijn wensen en bedenkingen duidelijk, ook met het aanbieden van een petitie.

Normal_rss_entry-310481

Industrie draait nog steeds op volle toeren


De Nederlandse industrie draait nog altijd op volle kracht. Daarbij wordt er meer geproduceerd dan voor de coronacrisis. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de sector al een paar maanden terug op het pre-crisis niveau, waarbij ook het vertrouwen van producenten op het hoogste niveau ligt in drie jaar tijd.

Normal_bouw__zon

Na het weekend mogelijk eerste lokaal tropische dag


Maandag is mogelijk de eerste dag dat het tropisch warm wordt in Nederland dit jaar. Volgens Weer.nl kan het in het zuidoosten lokaal 30 graden worden.

Normal_excavator-1174428_1920

Utrechtse gevangenis wordt mix van horeca, wonen en buurtruimtes


De voormalige Utrechtse gevangenis Wolvenplein krijgt een nieuwe bestemming. De monumentale penitentiaire inrichting wordt verbouwd tot woningen, horeca, hotel en buurtruimtes. Ook voorziet het plan in een openbare wandelroute over het terrein en een brug over de singel.

Normal_rss_entry-310094

Ollongren: Nationaal Coördinator Groningen op de goede weg


De Nationaal Coördinator Groningen (NCG) heeft in het eerste jaar dat de organisatie verantwoordelijk is voor de versterkingsoperatie in Groningen laten zien dat hij "op de goede weg" is. Dat schrijft demissionair minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren maandag in een brief aan de Tweede Kamer naar aanleiding van het jaarverslag van de o...

Normal_rss_entry-309772

Winnende ontwerp showwoning Floriade 'voorbeeld voor de toekomst'


Het winnende ontwerp voor het Rijksoverheidspaviljoen voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade in 2022, valt op door de duurzame bouwmethode. Deze is bijna volledig gebaseerd op hernieuwbare materialen. De winnaar, de Noordereng Groep, geeft volgens de selectiecommissie een goed voorbeeld voor hoe huizen in de toekomst gebouwd moeten worde...

Normal_rss_entry-309519

Maxime Verhagen: bestempel de bouw als topsector


Een nieuw kabinet moet de bouw als topsector gaan zien. Daarvoor pleit Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, in een gesprek met het ANP. Volgens de branchevoorman levert juist de bouw- en infrasector een "belangrijke bijdrage" aan het herstel van de economie en werkgelegenheid. Daar is "doortastend beleid" voor nodig, maar ook "fors...

Normal_rss_entry-309467

Brussel wil importheffing op staal en cement vanwege uitstoot


De Europese Unie is van plan om importeurs van staal, cement en aluminium te laten betalen voor de uitstoot van broeikasgassen. Er zou wel een overgangsperiode komen tot 2026, melden bronnen aan persbureau Bloomberg.

Normal_rss_entry-309294

Efteling heeft definitief toestemming voor uitbreiding


 De Efteling heeft definitief toestemming gekregen om uit te breiden. Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. Er zijn geen bezwaren meer van omwonenden en dus mag het attractiepark naar het westen en oosten uitbreiden, om zo in 2030 tot zeven miljoen bezoekers per jaar te ontvangen.

NBG Nieuwspartners

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht