Nationale Bouwgids

NBG Utiliteitsbouw nieuws

Normal_rss_entry-265794

Grote uitslaande brand in wegrestaurant De Lichtmis (Overijssel)


In een wegrestaurant pal aan de A28 bij Zwolle is woensdagmiddag een grote uitslaande brand uitgebroken. Het is nog niet duidelijk of er mensen binnen waren toen de brand uitbrak, meldt een woordvoerder van de veiligheidsregio IJsselland. Voor zover bekend zijn er geen gewonden.

Normal_planetron_dwingeloo__toeristisch_huis__via_persbericht_vitale_vakantieparken_drenthe_

Planetron Dwingeloo wordt omgebouwd tot Toeristisch Huis


Recreatieschap Drenthe, Marketing Drenthe en Vitale Vakantie Parken Drenthe gaan onder één dak wonen. Per 1 januari 2021 wordt een gedeelte van het voormalige Planetron aan de Drift in Dwingeloo ingericht als zogenaamd Toeristisch Huis. Dit meldt Vitale Vakantieparken Drenthe. 

Normal_bescherm_de_kust_brouwerseiland_-_remco_huvermann_-_beeld_via_persbericht_natuurmonumenten

Bouw vakantiewoningen Brouwerseiland onmogelijk volgens natuurorganisaties


Volgens natuurorganisaties is het nieuwe plan voor Brouwerseiland kansloos omdat het in strijd is met de afspraken die zijn gemaakt in de Zeeuwse Kustvisie. In een brief aan de gemeente Schouwen-Duivenland wijzen de organisaties op de afspraken die gemaakt zijn in de – door hen medeondertekende Kustvisie – waarin staat dat nieuwe verblijfsrecrea...

Normal_rss_entry-264986

1,2 miljoen van Kickstart Cultuurfonds voor coronaproof maken 34 theaters


Ruim 1,2 miljoen euro is beschikbaar gesteld om 34 theaters in het land coronaproof te maken. Het is het eerste bedrag dat Kickstart Cultuurfonds, een initiatief van de BankGiro Loterij en een groot aantal private fondsen, in een reeks van twaalf toekenningsrondes heeft bekendgemaakt. Zo krijgt Stichting Luxor Theater Rotterdam ruim 84.000 euro ...

Normal_rss_entry-264638

Netbeheerder Liander: sluit zonneparken aan op 75 procent capaciteit


Het is veel te duur om zonneparken op het elektriciteitsnet aan te sluiten op basis van hun piekvermogen, vindt netbeheerder Liander. De grootste netbeheerder van het land pleit ervoor de regelgeving te veranderen. Wat Liander betreft moeten parken met zonnepanelen voortaan een aansluiting krijgen die niet 100 procent, maar 75 procent van de max...

Normal_vlag_van_der_valk

Begonnen aan bouw Van der Valk Hotel langs A6 bij Lelystad


Langs de A6 bij Lelystad is de bouw van een nieuw filiaal van hotelketen Van der Valk van start gegaan. Het hotel moet in de nabijheid gezelschap krijgen van fastfoodrestaurants Kentucky Fried Chicken en McDonald's en een Gran Casino. Dit meldt Omroep Flevoland.

Normal_informatiebord_bataviastrand__beeld_via_provincie_flevoland_

180.000 kubieke meter zand: Watersportstrand Bataviastrand is af


Met het plaatsen van het informatiebord heeft de provincie Flevoland de laatste hand gelegd aan de inrichting van het watersportstrand Bataviastrand. Gelegen aan de kuststrook bij Lelystad is Bataviastrand ingericht voor liefhebbers van de watersport zoals kanoërs, kitesurfers, windsurfers (plankzeilen) en suppers. Het 400 meter brede strand is ...

Normal_rss_entry-264011

Proef met gekoeld kunstgras in Amsterdam lijkt succesvol


Op snikhete zomerdagen kan kunstgras opwarmen tot boven de 60 graden. De velden dragen daarmee bij aan ongewenste opwarming van de stad. Daarom loopt in Amsterdam sinds het voorjaar een proef met het koelen van kunstgrasvelden door middel van regenwater. Dat wordt opgeslagen onder het veld en koelt door verdamping. De methode lijkt te werken, me...

Normal_sapiens__valley__zuidas_amsterdam__beeld_via_persbericht_naturalis_

Naturalis opent in Amsterdam 'Sapiens', in gebouw van de toekomst


Op de Amsterdamse Zuidas komt in 2021 ‘Sapiens’, een broedplaats waar jongeren uit de wetenschap, overheid, bedrijfsleven en kunsten met elkaar gaan werken aan projecten die tot een beter leven op aarde moeten leiden. Het creatieve centrum zal worden wordt gebruikt als museum, werkplaats en debatcentrum. Dit meldt Naturalis Biodiversity Center.

Normal_drenthe__vakantiehuizen

Tot 100.000 euro subsidie voor wie in Drenthe zijn vakantiepark wil aanpakken


Vitale Vakantieparken Drenthe is begonnen met het Recreatie Excellentie Programma (REX). Het betreft een programma voor ambitieuze ondernemers met de potentie om met hun vakantiepark tot de (inter)nationale top te gaan behoren. Dit meldt de provincie Drenthe.

Normal_tribe_komt_naar_amsterdam

Vastgoedproject Gare du Nord gaat eerste TRIBE-hotel van Nederland huisvesten


Hotelgroep Accor heeft samen met WIN Hotels een franchiseovereenkomst getekend voor de komst van het allereerste TRIBE-hotel naar Nederland. Het komt te staan in Amsterdam-Noord en zal naar verwachting in de zomer van 2021 haar deuren openen. Vlakbij, en rond dezelfde tijd, zullen Accor en WIN Hotels eveneens een nieuw Mercure hotel openen. Dit ...

Normal_rss_entry-262516

Ruim 800 schademeldingen na bevingen Groningen


Na de twee aardbevingen deze week in de provincie Groningen zijn tot nu toe 833 schademeldingen binnengekomen. Dat meldt het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG) vrijdag.

Normal_rss_entry-262195

Baarn akkoord met aanpassing bestemmingsplan Paleis Soestdijk


De gemeenteraad van Baarn heeft een stap gezet naar de herontwikkeling Paleis Soestdijk door woensdagavond in te stemmen met een voorstel om het bestemmingsplan voor het paleis aan te passen.

Normal_rss_entry-262016

Raad Baarn beslist over voorontwerp bestemmingsplan Paleis Soestdijk


De gemeenteraad van Baarn stemt woensdagavond over het voorontwerp bestemmingsplan van Paleis Soestdijk. Als de raad instemt met het voorstel, kan de volgende stap naar de ontwikkeling van het voormalige woon- en werkpaleis van koningin Juliana en prins Bernhard worden gezet. Het lijkt erop dat de fracties akkoord gaan.

Normal_rss_entry-262005

FNV-bestuurder: 'Akkoord over Tata Steel onvoldoende voor herstel vertrouwen'


Dat er onlangs een akkoord is gesloten tussen vakbonden FNV, CNV en De Unie en Tata Steel over regelingen omtrent de ophanden zijnde reorganisatie, betekent niet dat het vertrouwen tussen personeel en de leiding van het bedrijf is hersteld. Dat meldt vakbondsbestuurder Roel Berghuis van FNV in een opiniestuk op Joop.

Normal_rss_entry-262000

Aardbeving met een kracht van 2,7 bij Loppersum


In de provincie Groningen is gistermiddag een aardbeving geweest. Volgens het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI) had de beving een kracht van 2,7. Het epicentrum lag bij Loppersum.

NBG Nieuwspartners

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht