Nationale Bouwgids

NBG Utiliteitsbouw nieuws

Normal_laptop__blog

Blog Marnix Norder: Doldwaze week in Rotterdam


Het was een doldwaas Rotterdams weekje, met eigenlijk allemaal positieve berichten. Het begon natuurlijk met de uitspraak van de commissie-Dekker in het geschil tussen de gemeente Rotterdam en Woonbron. De gemeente wilde onze vrienden van Woonbron verplichten particuliere woningen te kopen om de verpaupering in Rotterdam-Zuid tegen te gaan. Rott...

Normal_internet__beveiliging__privacy

Gegevensdeling bij samenwerking: wat zijn de regels?


Werkt u als corporatiemedewerker samen met politie, GGZ of gemeente? Pakt u samen overlast aan en voert u overleg over de huisvesting van mensen die extra hulp nodig hebben? In het Handvat Gegevensuitwisseling in het Zorg- en Veiligheidsdomein staat welke privacyregels gelden.

Normal_rss_entry-201458

Aantal schademeldingen beving op bijna 2000


Bij het schadeloket van de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TCMG) zijn tot zondag 17.00 uur een kleine 2000 meldingen van schade binnengekomen na de beving van woensdag. De aardschok, waarvan het epicentrum in Westerwijtwerd lag, had een kracht van 3,4.Zestig van de klachten gingen over een acuut onveilige situatie (AOS). Na onderz...

Normal_business-3152586__340

Bouwend Nederland zet samenwerking met Leiden voort tijdens GBIO


Tijdens het GBIO met de gemeente Leiden op 16 mei jongstleden, werd onder andere gesproken over het afwegingskader Duurzaamheid en circulair inkopen.

Logo_geslaagd__certificaat__diploma

Diploma-uitreiking Van Hall Larenstein


Opleiding Coördinator Grondwatertechniek 

Logo_logo_bouwend_nederland

BNL special Ledenvoordelen #1 verschenen!


De BNL special Ledenvoordelen is weer verschenen. In deze editie hebben we gekozen om de focus te leggen op de ervaringen van onze leden met de diensten van onze voordeelpartners, maar ook onze eigen dienstverlening zoals de BNL Academy en Social Support. Want dat is namelijk waar het allemaal om draait: optimale service en voordelen aanbieden d...

Logo_logo_dag_van_de_bouw

Zie op 15 juni zelf hoe de bouw twee kantoortorens verandert


Van nieuwbouwprojecten tot rivierlandschappen, en van de aanleg van een nieuwe Stationsbuurt tot een snelweg: de bouw is overal. Zonder het te beseffen, maak je elke dag gebruik van allerlei zaken die de bouw mogelijk heeft gemaakt. Op zaterdag 15 juni kun je tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw een kijkje achter de schermen nemen bij meer dan ...

Normal_mechanical-engineering-2993233_960_720

Projectexcursie ''HAGA-terrein'' en Virtual Reality in de werkvoorbereiding


Steeds vaker wordt er gebruik gemaakt van slimme en technologische oplossingen in het bouwproces.  Elke technologische vernieuwing die dit proces kan versnellen of verbeteren wordt met beide handen aangegrepen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik maken van Virtual Reality om je bouwproces efficienter in te richten. 

Normal_schrijven__pen

Column/ Markt smeekt om extra aanbod


In mijn vorige column, die was toegespitst op de Provinciale Statenverkiezingen, schreef ik dat vastgoed hét onderwerp is voor de provincies. Of dat het nu gaat over commercieel vastgoed of over woningen. Ik wil het nu breder trekken. Vastgoed en wonen is immers hét onderwerp waar de markt mee worstelt en waar de landelijke politiek zich over he...

Normal_samenwerking_fusie_handen_schudden

Gemeente, corporaties en huurders gelijkwaardig in prestatieafspraken


Een gemeente kan woningcorporaties geen prestatieafspraken opleggen. Deze ontstaan in gezamenlijk overleg waarbij gemeente, corporatie en huurders gelijkwaardige partners zijn. Dat heeft minister Ollongren van BZK gezegd na advies van de commissie geschilbeslechting prestatieafspraken. 

Normal_cyber_security__beveiliging__internet

Cybersecurity: haakt u aan of af? | Doe de Phishing test!


E-mail berichten openen doen we de hele dag door zonder erbij na te denken. Maar het klikken op een link kan chantage – fraude- diefstal betekenen. Deze vorm van cybercrime noemen wij phishing. Hoe kwetsbaar is uw bedrijf voor een phishingaanval? Vind het uit door uw bedrijf op te geven voor de MKB Phishing test »

Normal_manager__ceo__leidinggevende

Management Leergangen van start in najaar 2019!


Wil jij als (aankomend) manager in de bouw-, infra- en installatiesector inspelen op actuele vraagstukken en tegelijkertijd werken aan je management skills? Schrijf je dan in voor één van de drie de management opleidingen die in het najaar van start gaan!

Normal_fcaaef9f69d94c77349984ededc4831d_normal

Afdeling IJmond-Kennemerland op sleeptouw langs de IJ-oevers


Een leuk, gezellig en zelfs enerverend uitje beleefde de leden van afdeling IJmond-Kennemerland donderdag 16 mei op de wateren van Amsterdam.  

Normal_laptop__blog

Blog Marnix Norder: Een wettelijk fundament voor een goede woning


Door mijn vakantie heb ik een paar weken geen blog geschreven. Als je dan weer de stoute schoenen aantrekt, is er een hele reeks onderwerpen om uit te kiezen. Je zou er bijna keuzestress van krijgen! Daarom zoom ik in op de meest opvallende: de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen.

Logo_logo_bouwend_nederland

Praat mee over het beleid in Zoetermeer en Leidschendam-Voorburg!


Als Bouwend Nederland gaan we regelmatig in overleg met bestuurders van verschillende gemeenten in het land. Dit doen we door middel van Gemeentelijke Bouw- en Infraoverleggen. Ook in Zuid-Holland hebben we een dergelijke gesprekscyclus met de grotere gemeenten in de provincie, waaronder Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer.

Normal_duurzaam__bouw__huis

Uitnodiging: Masterclasses Tijdelijke Natuur & Groen Ondernemen Loont!


Deze uitnodiging voor een masterclass 'Tijdelijke Natuur & Groen ondernemen loont!' willen we nog graag onder uw aandacht brengen. De masterclass vindt plaats op woensdag 22 mei a.s. van 14.00 tot 17.00 uur in Build12 aan de Ernst Machstraat 10 in Nijverdal.  U bent van harte welkom!

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht