Nationale Bouwgids

NBG Utiliteitsbouw nieuws

Normal_rss_entry-288221

Financieel directeur Heijmans vertrekt naar FrieslandCampina


Bouwonderneming Heijmans moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur. De huidige bestuurder Hans Janssen kondigde aan per 15 april dit jaar zijn taken neer te leggen. Hij stapt over naar zuivelbedrijf FrieslandCampina, waar hij per 1 mei eenzelfde rol zal gaan vervullen.

Normal_rss_entry-288208

Miniatuurbouwer Huib Maaskant winnaar Klein maar fijn


Huib Maaskant kan zich de beste miniatuurbouwer van Nederland noemen. De Soestenaar heeft het SBS6-programma Klein maar fijn gewonnen. "Erg bijzonder", zegt Huib over de overwinning tegen ANP.

Normal_rss_entry-287707

Energieopbrengst zonnepanelen in 2020 flink hoger dan verwacht


In 2020 was de opbrengst van zonnepanelen in Nederland bijna 8 tot 18 procent hoger dan verwacht, meldt de Universiteit Utrecht na berekeningen. Wel was de totale opbrengst iets lager dan recordjaar 2018.

Normal_1609839002

'Nettoloon werknemers met tientallen euro's omhoog, bouw stijgt het hardst'


Werknemers gaan er komend jaar in hun nettoloon tientallen euro’s op vooruit, mits ze hun baan kunnen behouden in crisistijd. Dat komt naar voren uit berekeningen van loonstrookverwerker ADP. Personeel in de bouw kan zich verheugen op de sterkste stijging van het bedrag onder de streep.

Normal_1609745102

Europese lening van 200 miljoen voor 's Heeren Loo, onder meer voor nieuwbouw


De Europese Investeringsbank (EIB) leent 200 miljoen euro aan gehandicaptenzorginstelling 's Heeren Loo. Het geld gaat naar een aantal leningen en investeringen voor nieuwbouw en locaties voor dagbestedingen.

Normal_1609904103

Eindhovens UFO-gebouw moet museum over de toekomst worden


Het Evoluon in Eindhoven moet een museum worden over de toekomst van mens en planeet. De nieuwe plannen voor het herkenbare gebouw in de vorm van een vliegende schotel worden woensdag door het bestuur bekendgemaakt, meldt NRC, die met de bedenker en kunstenaar Koert van Mensvoort sprak.

Normal_rss_entry-285723

Supermarkten voldeden jaar eerder al aan energiedoel


De Nederlandse supermarkten hebben vorig jaar al aan hun energiebesparingsdoel voor eind dit jaar voldaan. Ten opzichte van 2010 gebruikten de winkels vorig jaar 22 procent minder stroom, terwijl ze op 20 procent besparing in 2020 mikten, meldt brancheorganisatie Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Normal_rss_entry-284927

Gemeenteraad Rotterdam stemt voor bestemmingsplan Feyenoord City


De Rotterdamse gemeenteraad heeft donderdagavond laat met minimaal verschil voor het bestemmingsplan Feyenoord City gestemd. Na een lang en soms verhit debat stemden 21 raadsleden voor en 20 tegen. De komst van een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord is hiermee een stap dichterbij gekomen.

Normal_rss_entry-284497

Ontmanteling Satelliet-toren van DNB begonnen


De ontmanteling van de Satelliet, de ronde toren van het hoofdgebouw van De Nederlandsche Bank in Amsterdam, is dinsdag begonnen. De bijna 30 jaar oude toren krijgt een nieuwe bestemming op een nog nader te bepalen plek in de hoofdstad.

Normal_rss_entry-284463

Hal Topsportcentrum Rotterdam wordt verbouwd en ingericht voor topturners


Topsportcentrum Rotterdam is vanaf 1 september 2021 een van de vier locaties waar de beste turners van Nederland trainen. Een hal in het sportcentrum naast De Kuip wordt verbouwd en ingericht voor de turners en trainers van TeamNL. Dat maakten de betrokken partijen waaronder gymnastiekbond KNGU en Rotterdam Topsport dinsdag bekend.

Normal_rss_entry-284576

Ten Brink: programma over kerstdorpen bouwen is ‘groots en klein tegelijk’


Voor het nieuwe RTL 4-programma Merry Little Christmas dompelt Robert ten Brink zich helemaal onder in kerstsferen en nostalgie. In gesprek met het ANP zegt hij het "heel leuk" te vinden dat hij dit mocht presenteren, terwijl hij niet per se iets met kerstdorpen bouwen heeft.

Normal_rss_entry-284620

Den Haag wil bezoekers behouden ondanks renovatie Binnenhof


De gemeente Den Haag komt komend voorjaar met plannen naar buiten die ervoor moeten zorgen dat de bezoekersstroom op peil blijft, ondanks de renovatie van het Binnenhof. Dat meldt de gemeente in een reactie op berichtgeving in De Telegraaf.

Normal_rss_entry-283727

Sociaal plan BAM bijna rond, 1200 ontslagen in Europa


Bouwbedrijf BAM en vakbonden hebben deze week aan akkoord bereikt over een sociaal plan voor Nederlandse werknemers die worden ontslagen. De onderneming kondigde eerder dit jaar een grote reorganisatie aan om kosten te besparen, waarbij volgens CNV in heel Europa ruim 1200 ontslagen vallen. De pijn van het baanverlies voor Nederlandse werknemers...

Normal_rss_entry-283253

Dode bij bedrijfsongeval op bouwplaats in Zutphen


Bij een bedrijfsongeval in Zutphen is dinsdag een dode gevallen. Het ongeluk gebeurde aan de Bolwerksweg. Omstanders melden aan Omroep Gelderland dat op een bouwplaats een man een val vanaf de vierde verdieping heeft gemaakt.

Normal_rss_entry-283542

Rapport: Binnenhof stap voor stap verbouwen 90 miljoen goedkoper


Het stap voor stap verbouwen van het Binnenhof, waarbij de Tweede Kamer niet hoeft te verhuizen naar een tijdelijk onderkomen, is 90 miljoen euro goedkoper dan alles in een keer verbouwen. Dat concludeert bouwprojectbureau BBC Bouwmanagement, dat in opdracht van het dagelijks bestuur van de Tweede Kamer een rapport opstelde.

Normal_rss_entry-283647

Recordaantal schademeldingen in Groningen


Er zijn dit jaar een recordaantal schademeldingen binnengekomen uit Groningen. Dat meldt het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Het gaat om 45.000 meldingen van schade aan huizen en gebouwen.

NBG Nieuwspartners

NBG Bouwvacatures

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht