Nationale Bouwgids

NBG Utiliteitsbouw nieuws

Normal_energieopslag_met_waterbuffers_gebouwd_bij_sportcampus_in_leidsche_rijn

Energieopslag met waterbuffers gebouwd bij Sportcampus in Leidsche Rijn


De Sportcampus in Leidsche Rijn wordt het eerste grote bestaande gebouw in Nederland dat volledig aardgasvrij en energieneutraal is zonder het netwerk te overbelasten. En dat op een innovatieve manier: met drie enorme waterbuffers die zonne-energie opslaan en werken als batterij. Vastgoedwethouder Eelco Eerenberg gaf maandag het startsein voor d...

Normal_scheuren_in_panden_centrum_delfzijl

Scheuren in panden centrum Delfzijl


In het stadscentrum van Delfzijl is de bouw van een appartementencomplex enkele dagen stilgelegd. Vermoedelijk hebben boorwerkzaamheden scheuren in gevels van verschillende nabijgelegen panden veroorzaakt. Daarover bericht RTV Noord.

Normal_plannen_voor_nieuw_gebouw_juliana_van_stolbergschool_in_kapelle

Plannen voor nieuw gebouw Juliana van Stolbergschool in Kapelle


De Juliana van Stolbergschool in Kapelle telt circa driehonderd leerlingen. En dat aantal blijft maar groeien. Het schoolbestuur en de gemeente zoeken naar een geschikte locatie voor een nieuw schoolgebouw. Dat meldt Omroep Zeeland.

Normal_rss_entry-362669

Minder geld voor verleiding betekent meer dwang in klimaatbeleid


De miljardenverbouwing van de begroting waar kabinet en coalitiepartijen het bijna over eens zijn, gaat ten koste van de pot geld die opzij is gezet om bijvoorbeeld bedrijven te helpen verduurzamen. Aangezien aan de klimaatdoelen niet wordt getornd, betekent dit waarschijnlijk dat meer dwingende maatregelen nodig zijn om de uitstoot van broeikas...

Normal_rss_entry-362337

De Jonge wil in 2023 afspraken per provincie over indeling ruimte


De twaalf provincies moeten aan de bak om nationale ruimtelijke beleidsplannen en doelen die het kabinet voorbereidt, in te passen. Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening meldt in een brief aan de Tweede Kamer dat hij wil dat in oktober 2023 de afspraken per provincie vastliggen.

Normal_teacher-g7a8a211d7_640

Helft basisscholen in Drenthe kampt nu al met ruimtegebrek


Uit een onderzoek van RTV Drenthe komt naar voren dat circa vijftig procent van de Drentse basisscholen die sinds 2012 gebouwd of verbouwd zijn nu al te maken heeft met ruimtegebrek. Dit meldt RTV Drenthe.

Normal_rss_entry-362275

Allianz Trade: Nederland moet stop Russisch gas beter voorbereiden


Europese landen en ook Nederland bereiden zich te weinig voor op het mogelijk dichtdraaien van de gaskraan door Rusland. Volgens onderzoek van Allianz Trade zou ons land daar samen met Duitsland en wat Oost-Europese landen het hardst door getroffen worden. De kredietverzekeraar pleit onder meer voor het aanleggen van gasbuffers, wat Nederland Eu...

Normal_rss_entry-362212

Capaciteitsproblemen op stroomnet remmen komst distributiecentra


In drie Nederlandse regio's worden aanvragen voor aansluitingen op het stroomnet voor distributiecentra geweigerd. In de gebieden rond luchthaven Schiphol en de regio's rond Amsterdam en Waddinxveen-Bleiswijk is er te weinig capaciteit op het elektriciteitsnet om nog nieuw logistiek vastgoed te bouwen met een aansluiting op het reguliere stroomn...

Normal_rss_entry-362159

'Bouw 4000 huizen Feyenoord City versneld doorzetten'


Minister Hugo de Jonge van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening hoopt dat Rotterdam de bouw van een kleine 4000 huizen en een aantal andere voorzieningen van het project Feyenoord City, ook wel bekend als Feijenoord XL, versneld gaat doorzetten.

Normal_rss_entry-361675

Bouwbedrijf Heijmans neemt energiespecialist Dynniq Energy over


Bouwbedrijf Heijmans koopt Dynniq Energy. Die energiespecialist houdt zich vooral bezig met het ontwerpen, bouwen en verbeteren van stroomstations op het elektriciteitsnet. Ook werkt Dynniq aan energieaansluitingen van huishoudens. De afgelopen jaren hield het bedrijf zich bijvoorbeeld bezig met de plaatsing van slimme meters in woningen.

Normal_glaskeur-keurmerk_voor_roegiers_glas_b.v._uit_heinkenszand

GlasKeur-keurmerk voor Roegiers Glas B.V. uit Heinkenszand


Donderdag 12 mei 2022 heeft Roegiers Glas B.V. uit het Zeeuwse dorp Heinkenszand het GlasKeur-certificaat gekregen. Antwan de Punder en Richard van Wijk van het bedrijf namen het certificaat in ontvangst. Dit meldt Bouwend Nederland.

Normal_rss_entry-361447

Prijs van Europees gas weer flink gestegen


De prijs van Europees gas is donderdag weer flink gestegen. Zorgen om de levering van Russisch gas via Oekraïne zorgden voor een prijsstijging tot 11 procent kort na opening van de toonaangevende gasbeurs van Amsterdam. Rond 08.30 uur was een megawattuur gas 100 euro waard, nog altijd 6,4 procent meer dan een dag eerder.

Normal_leerlingen_nemen_kijkje_op_bouwplaatsen_in_breda_en_etten-leur

Leerlingen nemen kijkje op bouwplaatsen in Breda en Etten-Leur


Leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in en rondom Breda en Etten-Leur kunnen vrijdag 17 juni 2022, een dag voorafgaand aan de Dag van de Bouw, een kijkje nemen op een aantal bouwplaatsen van vijf aannemers. Dit meldt Bouwend Nederland.

Normal_rss_entry-360941

Plan voor grote productielocatie duurzame waterstof in Groningen


In de provincie Groningen komt een grote productielocatie voor duurzame waterstof en de mogelijk duurzamere brandstof methanol. Daar willen leverancier van duurzame energie ENGIE, methanolproducent OCI en afvalverwerker EEW samen voor gaan zorgen. De producten moeten Europa helpen in de energietransitie.

Normal_rss_entry-360959

Moederbedrijf Red Band bouwt nieuwe fabriek in Nederland


Het Zweedse snoepbedrijf Cloetta gaat een nieuwe fabriek in Nederland bouwen. Tegelijkertijd wil het bedrijf achter Red Band-wijngum en Sportlife-kauwgom zijn twee huidige fabrieken in Roosendaal sluiten. Ook een fabriek in het Belgische Turnhout gaat dan dicht. Cloetta zegt dat het merendeel van het personeel in die drie fabrieken in de nieuwe ...

Normal_derlos_bouwgroep_neemt_twee_soorten_bouwbedrijven_over

Derlos Bouwgroep neemt twee soorten bouwbedrijven over


De bedrijven Aluvo en de Bouwgroep zijn overgenomen door Derlos Bouwgroep. Daarmee komt de omzet van het overnamebedrijf naar verwachting op 125 miljoen euro. Dit meldt het Financieele Dagblad. 

NBG Nieuwspartners

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht