Nationale Bouwgids

NBG Utiliteitsbouw nieuws

Normal_4fac450e-9065-44a6-b361-52426b28037f

De Nationale Bouwgids wenst je goede pinksterdagen!


De redactie van de Nationale Bouwgids zal op Tweede Pinksterdag (maandag 1 juni) gesloten zijn.

Normal_rss_entry-255269

Grote brand bij bedrijfspand in Hapert


Het bedrijfspand aan de Diamanweg in Hapert (Noord-Brabant) is niet meer te redden, meldt de brandweer. Die is druk doende om te voorkomen dat de brand overslaat naar panden in de buurt. Ook wordt een nabijgelegen brandstofopslag beschermd tegen het vuur.

Normal_rss_entry-255087

FNV stelt directie Tata Steel ultimatum tot dinsdagmiddag


Als Tata Steel niet garandeert dat de bestaande afspraken over het behoud van werkgelegenheid tot oktober volgend jaar worden nageleefd, en met vijf jaar worden verlengd, volgen er acties. Dat ultimatum heeft vakbond FNV bij de directie van het staalbedrijf neergelegd. De bond wil ook de toezegging dat er geen gedwongen ontslagen vallen bij de N...

Normal_rss_entry-255139

Verbruik groene energie stijgt, maar nog niet hard genoeg


Het verbruik van energie uit hernieuwbare bronnen is vorig jaar met 16 procent gestegen ten opzichte van 2018. Dat was grotendeels te danken aan het meer meestoken van biomassa in de vorm van biodiesel en biobenzine bij energiecentrales. Daarnaast nam ook het verbruik van zonnestroom sterk toe, aldus de jongste cijfers van het Centraal Bureau vo...

Normal_rss_entry-255017

'Ventilatie in gebouwen en ov cruciaal bij bestrijding coronavirus'


Kleine hoestdruppeltjes blijven vaak minutenlang in binnenruimtes zweven, vooral waar niet of slecht wordt geventileerd. Goede ventilatie in publieke ruimtes, bijvoorbeeld in het openbaar vervoer en in verzorgingshuizen, is van cruciaal belang om verspreiding van het coronavirus te bestrijden.

Normal_de_westzaal_van_het_monumentale_groote_museum._foto_artis

Artis opent volgend jaar een tweede museum, gewijd aan de mens


Artis opent eind volgend jaar de deuren van een nieuw museum: het ARTIS-Groote Museum. Het Groote Museum gaat over de mens, en zal gehuisvest worden in het eerste museumgebouw van Amsterdam, daterend uit 1855. Na jarenlange inhoudelijke ontwikkeling is het museumontwerp nu afgerond en opent Artis straks, na Micropia, de deuren van haar tweede mu...

Normal_rss_entry-254755

Ondernemingsraad Tata Steel zint op juridische stappen om vertrek Henrar


De centrale ondernemingsraad van Tata Steel Nederland wil juridische stappen zetten wegens het vertrek van Theo Henrar. Dat hebben personeelsvertegenwoordigers laten weten aan medewerkers van de staalfabrikant in Nederland.

Normal_rss_entry-254674

Tata-blokkade IJmuiden opgeheven, maar woede nog niet bekoeld


Medewerkers van Tata Steel hebben de ingangen van het complex in IJmuiden na een blokkade van enkele uren weer vrijgegeven. Volgens het personeel heeft de directie zich niet laten zien en zijn verdere acties in de maak.

Normal_rss_entry-254630

Grote brand op boerderij in Genderen in Brabant


In het Brabantse Genderen heeft vanochtend een grote brand gewoed in een schuur van een boerderij. De brand sloeg over naar de naastgelegen woning, meldt de brandweer. Het is niet bekend hoe groot de schade is. Niemand raakte gewond.

Normal_rss_entry-254684

Weer brand bij zendmast, nu in Roosendaal


Bij een zendmast aan het Hollewegje in het Brabantse Roosendaal is  brand geweest. Dat gebeurde vanochtend vroeg. Volgens de politie is er sprake van brandstichting. De brandweer heeft de brand geblust.

Normal_rss_entry-254379

Afgelopen zaterdag zeer grote brand bij autobedrijf in De Lutte (Losser)


Op het terrein van een autobedrijf in De Lutte in de Overijsselse gemeente Losser heeft een zeer grote brand gewoed, meldt de brandweer Twente. Het korps heeft het vuur dat was gemeld rond 14.00 uur met veel materieel bestreden. Rond 16.40 uur werd het sein brand meester gegeven.

Normal_rss_entry-254529

Afgelopen nacht brand in zendmast Roermond


In een zendmast aan de Olieberg in Roermond is vannacht geweest. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak.

Normal_rss_entry-254114

Kerncentrale Dodewaard wacht al jaren op volledige ontmanteling


De kerncentrale in Dodewaard, waar donderdag brand uitbrak, is al sinds 1997 niet meer in gebruik en wacht op de volledige ontmanteling. Alle splijtstof is al lang afgevoerd en daarmee is het overgrote deel van de in de centrale aanwezige radioactiviteit verdwenen.

Normal_rss_entry-253991

Kabinet neemt maatregelen om bouwsector draaiende te houden


Het kabinet neemt een aantal maatregelen om te helpen de bouwsector tijdens de coronacrisis draaiende te houden. Door extra geld vrij te maken, geplande investeringen naar voren te halen en gemeenten te helpen sneller vergunningen te verlenen hoopt minister Kajsa Ollongren (Wonen) de sector aan het werk te houden.

Normal_rss_entry-253904

CBS: bouwbedrijven voeren ondanks coronacrisis omzet flink op


Bouwbedrijven hebben in het afgelopen kwartaal ondanks de coronacrisis hun omzet opgevoerd. Ook werden in de periode meer bouwvergunningen verleend en lag de bouwsom voor nieuwbouw en verbouwingen van woningen fors hoger. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laat dit zien dat de bouwsector in de periode nog geen hinder ondervond ...

Normal_rss_entry-253763

Honderden werknemers toeteren voor topman Tata Steel


 Honderden werknemers van Tata Steel Nederland doen in hun auto's luid toeterend mee met een 'drive-in-toeteractie' bij het staalbedrijf in IJmuiden vanwege het plotselinge vertrek van directievoorzitter Theo Henrar. Er wordt gevreesd voor groot banenverlies nu Henrar opstapt.

NBG Video

NBG Nieuwsoverzicht