Bijzondere steenstripgevels sieren nieuwe Pathé-bioscoop Leeuwwarden

De stad Leeuwarden opent donderdag 4 november het nieuwe gebouw van de hypermoderne Pathé-bioscoop.  Het gebouw is centraal gelegen aan het Ruiterskwartier. De bioscoop heeft bijzondere voor- en zijgevels met streenstrips. Deze zijn ontworpen door WAM-architecten (Wilfried van Winden). Het uiterlijk van het Pathé gebouw draagt op deze manier bij aan de levendigheid en beleving in het uitgaangsgebied van Leeuwarden. Dit meldt Pathé.

De in totaal 132 voorgeproduceerde gevels zijn achttien vierkante meter groot. De steenstrips werden van te voren op een achterconstructie gelijmd. Met behulp van een bouwkraam zijn ze vervolgens aan de buitenkant van de bioscoop bevestigd. De streenstrips vormen samen één geheel.

Meer dan zeshonderd stoelen

Het theater krijgt, verdeeld over twee verdiepingen, zeven zalen met in totaal 634 stoelen. De nieuwe bioscoop komt tegemoet aan de wensen van alle bioscoopbezoekers. Zo zijn het gebouw en alle zalen rolstoeltoegankelijk. Het comfort wordt optimaal met de Pathé Relax Seats. De zalen, het geluid en de filmdoeken worden voorzien van de nieuwste technologie op het gebied van beeld en geluid. De bioscoop zal een breed aanbod aan films en speciale voorstellingen vertonen, en heeft ruimte voor evenementen en specials zoals de Kleuterbios en Ladies Nights. Ook zijn er voorzieningen aanwezig voor congressen en presentaties.

Optimaal comfort

De ‘Pathé Relax Seat’ is een elektrisch verstelbare stoel. Met een knop kan de bezoeker de rugleuning en voetenbank instellen naar zijn of haar favoriete stand. Iedere stoel is ook voorzien van een tafeltje, waar bezoekers makkelijk een hapje en drankje op kunnen plaatsen. Uiteraard zijn de Relax Seat-zalen zo opgebouwd dat de bezoeker vanaf iedere stoel perfect zicht heeft op het doek. Pathé plaatste eerder al de Relax Seats in alle zalen van Pathé Breda en Pathé Eindhoven, en deze comfortabele stoelen worden erg gewaardeerd door de bezoekers.

Door: Nationale Bouwgids