Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Batenburg Techniek neemt Haags ingenieursbureau Magion over

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Batenburg Techniek N.V. acquireert Magion per 9 november 2021. Magion helpt klanten al meer dan 30 jaar bij de automatisering van een duurzaam, veilig en optimaal productieproces. De acquisitie van Magion ondersteunt de ambitie van Batenburg Techniek om de activiteiten in de industriële automatisering verder uit te bouwen. Dit meldt Batenburg Techniek. 

Toelichting van Ralph van den Broek, CEO van Batenburg Techniek: “Onze strategie is gericht op het verder uitbouwen van specialistische kennis, en daarom vormt Magion een goede aanvulling voor Batenburg Techniek. De inhoudelijke fit is groot en past binnen de ambitie van Batenburg Techniek om met een duurzaam karakter te groeien in de industrie. Met deze overname voegen wij ook nieuwe technologieën en ervaring toe aan ons portfolio en krijgen wij een entree in nieuwe markten.”

Productieproces

Magion helpt klanten al meer dan 30 jaar bij een optimaal, veilig en duurzaam productieproces. Dit doet een enthousiast team van ruim 55 medewerkers in Den Haag en Schoten vanuit drie kennisgebieden: process control & safety, production intelligence & optimization en industrial cyber security. De klanten van Magion zijn vooral actief in de procesindustrie.

De drie grootaandeelhouders van Magion zoeken een goed huis om de medewerkers, klanten en het bedrijf onder te brengen voor de volgende fase in hun ontwikkeling.

Expertises aanbieden

Toelichting van Ricardo Giele, Managing Director van Magion: “Deze samenwerking maakt ons sterker, we sluiten zowel qua visie als op technologisch gebied op elkaar aan. Voor Magion betekent het aansluiten bij Batenburg Techniek een vergroting van onze slagkracht. We kunnen hiermee onze klanten aanvullende expertises aanbieden en voor onze medewerkers meer kansen creëren om zich verder te ontwikkelen.”

Magion brengt een sterke positie in de procesindustrie en expertise in process control, production intelligence & optimization en industrial cyber security. Anderzijds brengt Batenburg schaalgrootte, R&D en aanvullende expertises zoals industriële elektrotechniek om zo samen verder te werken aan de nieuwe industrie.

Industriële automatisering

Batenburg Techniek is een technische dienstverlener in het hart van de smart industry. Met ruim 1.200 medewerkers is het sterk in de industriële automatisering, levert het industriële componenten en verzorgt het de installatie ervan. Batenburg Techniek werkt met een duurzame ambitie vanuit drie divisies: Batenburg Industriële Automatisering, Batenburg Industriële Componenten en Batenburg Installatietechniek, en in vijf markten: Industrie/Infrastructuur, Tuinbouw, Installatietechniek, Energietechniek en Maakindustrie.

Door: Nationale Bouwgids
Beeld: Batenburg Techniek

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.

10 augustus '23 ( 7:08)

Zesde maand op rij krimpende industrieproductie Nederland

Nederlandse industriebedrijven produceerden in juni in doorsnee 7,7 procent minder dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het was de zesde maand op rij dat de industriële productie op jaarbasis een krimp liet zien. In mei zakte de productie al met ruim 9 procent en in april was sprake van een daling van meer dan 12 procent. Ook in de voorgaande maanden van 2023 kromp de productie op jaarbasis.

07 augustus '23 ( 8:08)

TU Delft geeft grote bouwopdracht aan Heijmans

Bouwconcern Heijmans heeft een grote opdracht gekregen van de TU Delft. Het beursgenoteerde bedrijf gaat aan de slag met de nieuwbouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Met de klus is circa 130 miljoen euro gemoeid.

23 juni '23 (15:38)

In september komt kabinet met eigen plan landbouwsector

Het kabinet komt in september met zijn eigen plan voor de hervorming van de landbouwsector, zei minister Piet Adema (Landbouw) vrijdag na de ministerraad. Daarin zal staan hoe de sector tot en met 2040 hervormd zal worden. Eerder deze week klapte het overleg over het Landbouwakkoord toen lobbyclub LTO zich terugtrok.