Normal_normal_normal_rechtspraak

De Raad van State houdt de vergunning voor de bouw van een supermarkt in de wijk Ter Borch in Drenthe overeind. Tegenstanders stapten naar de raad omdat er volgens hen geen plaats was voor een grotere supermarkt. Zij verwachtten een schorsing van de vergunning en het bestemmingsplan, zodat bouwen moest worden uitgesteld tot afronding van de langere bodemprocedure. Dit meldt RTV Noord. 

De Raad van State denkt echter niet dat de bodemprocedure veel nut zal hebben, omdat de plannen ook daar in stand zullen blijven. Alle andere bezwaren van de tegenstanders zijn afgedaan als te licht. Het bezwaar dat er geen plaats is voor een grotere supermarkt in deze relatief nieuwe wijk, is volgens de raad geen reden voor niet bouwen. Het gaat er bovendien niet om of er genoeg klanten binnenkomen, maar of er leegstand elders wordt verwacht en dat is niet zo.

Start in oktober

Projectontwikkelaar Bun zegt in oktober te willen starten met de bouw van de supermarkt. Daarmee wacht het dus niet op de uitkomst van de bodemprocedure. Met name omdat de kosten voor de bouw in de tussentijd wel blijven toenemen.

Door: Nationale Bouwgids / Johanne Levinsky