Burgemeester en robot openen verbouwd raadhuis in Oud-Beijerland

Het Oude Raadhuis in het centrum van Oud-Beijerland is weer voor iedereen toegankelijk. In 2017 besloot de gemeente de bibliotheek en de Historische Vereniging van de Lindenhoeve te verhuizen naar dit rijksmonument uit 1622. Samen met robot Pepper verrichtte burgemeester Charlie Aptroot donderdag 16 juni 2022 de openingshandeling. Dit meldt de gemeente Hoeksche Waard.

Echtparen kunnen elkaar vanaf nu weer het jawoord geven in deze populaire trouwlocatie. En behalve naar de bibliotheek gaan kan iedereen het pand bewonderen en er genieten van een kop koffie.

Reis door de bouwhistorie

InVorm Architecten tekende voor het ontwerp van de verbouwing en aanbouw. Dit architectenbureau heeft veel ervaring met bibliotheken inrichten en verbouwen.

InVorm Architecten ziet de reis door de bibliotheek ook als een reis door de bouwhistorie van het pand. Bezoekers komen binnen in het monumentale deel en gaan via de voormalige bodewoningen naar het nieuwbouwdeel. Het nieuwe kleine terras aan de waterzijde markeert de overgang van de voormalige bodewoningen naar de aanbouw.

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres