Eerste werkzaamheden voor bouw simulatorcentrum Wageningen van start

Op het terrein van maritiem onderzoeksinstituut Marin zijn de eerste bouwwerkzaamheden voor het Seven Oceans Simulatorcentrum (SOSc) van start gegaan. Bouwbedrijf Van Swaay is het aangewezen bedrijf om het centrum uit de grond te stampen, maar eerst moet de grond bouwrijp worden gemaakt. Pas eind augustus leggen bouwvakkers het fundament, waarna in november met de ruwbouw wordt gestart. Het doel is om in oktober 2023 het bouwproject op te leveren. Dit meldt de Gelderlander. 

Bouwverkeer kan dus de komende tijd zorgen voor overlast aan de Van Uvenweg, waar Marin is gevestigd. De bestaande in- en uitrit van het instituut worden namelijk gebruikt door vrachtwagens die op de bouwplek moeten komen. Mogelijk komt er een tweede inrit, als vrachtwagens met moeite de bouwplaats kunnen bereiken.

Seven Oceans Simulatorcentrum

In het Seven Oceans Simulatorcentrum komen crisissituaties in de scheepvaart fictief tot leven. Met onder andere bewegingsplatforms worden levensechte situaties gecreëerd. Het zijn een soort fligh simulator, maar dan voor de scheepvaart. Marin heeft al een simulatorcentrum, maar dat is flink verouderd.

Door: Nationale Bouwgids / Johanne Levinsky