Oude meisjesschool is na renovatie en verduurzaming een 4-sterrenhotel

Het Vierdaagseplein in Nijmegen heeft er vanaf 2024 hopelijk een nieuw 4-sterrrenhotel bij. Op de plek van het hotel staat nu een voormalige meisjesschool, waarin straks 94 hotelkamers en suites te boeken zijn. Het plan is om na de zomervakantie te beginnen met de renovatie en verduurzaming van het pand. Dit meldt Brug Nijmegen.

Projectontwikkelaar en eigenaar Lingotto laat de KlokGroep het gebouw te voorzien van nieuwe isolatie, zonnepanelen en duurzame installaties. De daken worden groen, er komen twee binnentuinen en in een vogelnestvoorziening kunnen zo’n honderd vogels en vleermuizen terecht. “De kracht van dit gebouw is gelegen in de monumentale gangen en hoge plafonds”, zegt Thijs Croon van Lingotto. En natuurlijk is de locatie op het Vierdaagseplein optimaal.

Academische achtergrond

Het hotel krijgt de naam ‘The Rebyl’, geïnspireerd op de academische achtergrond van het plein. Ook komt er een restaurant dat een ontmoetingspunt moet worden voor de inwoners van Nijmegen. Deze komt op de begane grond en is enkel bedoeld voor niet-hotelgasten en Nijmegenaren. Ook de boutique-gym op de begane grond is bedoeld voor inwoners van de stad.

Door: Nationale Bouwgids / Johanne Levinsky