Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add

Zes bedrijventerreinen genomineerd voor PlaBeKa Bokaal Noord-Holland

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 6 min
PlaBeKa (Platform Bedrijven en Kantoren) heeft zes bedrijventerreinen genomineerd voor de PlaBeKa Bokalen die 21 september worden uitgereikt. Gedeputeerde Ilse Zaal is voorzitter van de jury. Dit meldt de provincie Noord-Holland.  

In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) spannen veel partijen zich in om bestaande bedrijventerreinen toekomstbestendig te maken. PlaBeKa vraagt voor de thema’s energietransitie en organisatiegraad extra aandacht door succesvolle initiatieven te belonen wanneer zij zich op dit gebied onderscheiden. Voor deze 2 categorieën zijn nu zes bedrijventerreinen genomineerd voor de PlaBeKa Bokalen. Door het uitreiken van deze prijzen wil PlaBeKa uitzonderlijke initiatieven, plannen of projecten voor toekomstbestendige bedrijventerreinen in de MRA erkennen. PlaBeKa wordt uitgevoerd door PHB.

Voldoende bedrijventerreinen met duurzame en toekomstbestendige faciliteiten maken Noord-Holland aantrekkelijk als vestigingsplaats voor ondernemers. Om leegstand terug te dringen stimuleert de provincie vernieuwing, verduurzaming en herbestemming van bestaande bedrijventerreinen en kantoorlocaties.

Twee bokalen

Er worden twee bokalen uitgereikt in de categorieën Energietransitie op bedrijventerreinen en Organisatiegraad van bedrijventerreinen. De nominaties van zes bedrijventerreinen in de MRA voor de PlaBeKa Bokalen 2022 zijn bekend. De winnaars ontvangen de prijs tijdens het MRA-symposium ‘State of Sustainability’ op 21 september.

De genomineerden zijn:

Categorie Energietransitie op bedrijventerreinen

  • GreenBiz IJmond (gemeente Beverwijk)
  • OV Hilversum Zuid West (Havenkwartier, Kerkelanden en Zeverijnstraat)
  • Schiphol Trade Park (Hoofddorp, gemeente Haarlemmermeer)

Categorie Organisatiegraad van bedrijventerreinen

  • BIZ Spoorzicht (Nieuw-Vennep, gemeente Haarlemmermeer)
  • BIZ Waarderpolder (gemeente Haarlem)
  • De Heining (gemeente Amsterdam)

Stimuleringsprijzen

De drie PlaBeKa Bokalen zijn stimuleringsprijzen voor een bedrijventerrein, groot of juist klein. Het belangrijkste criterium is dat een bedrijventerrein onderscheidend is door middel van een geslaagd initiatief, plan of project waarmee het gebied een voorbeeld is voor andere bedrijventerreinen in de regio. Het initiatief, plan of project moet inspirerend en vernieuwend zijn.

Jury

De jury van de PlaBeKa bokalen bestaat uit:

  • Ilse Zaal, gedeputeerde provincie Noord-Holland en voorzitter jury
  • Tom Grootjen, directeur SAENZ (energiecoöperatie van, voor en door ondernemers)
  • Cees-Jan Pen, lector bij Fontys Hogescholen.

Door: Nationale Bouwgids

30 mei '23 (22:53)

Vakbond hard aan de slag voor zware beroepen

Nu de nieuwe Pensioenwet ook in de Eerste Kamer is aangenomen, wil FNV snel werk maken van structurele afspraken zodat mensen met zware beroepen op tijd kunnen stoppen met werken. "Als FNV gaan wij daarmee keihard aan de slag", aldus voorzitter Tuur Elzinga.

30 mei '23 ( 6:23)

Gigafabriek voor productie van autobatterijen opent in Frankrijk

Frankrijk opent dinsdag de eerste fabriek voor autobatterijen binnen de landsgrenzen. Het opbouwen van een batterij-industrie is een belangrijk onderdeel van het plan van de Franse president Emmanuel Macron om Frankrijk te herindustrialiseren. In het kader daarvan moet er de komende drie jaar een aantal fabrieken in het noorden van Frankrijk worden gebouwd.

30 mei '23 ( 6:08)

Werknemers staken bij autofabriek VDL Nedcar

Werknemers van de Limburgse autofabriek VDL Nedcar leggen dinsdag opnieuw het werk neer. De vakbonden hebben aangekondigd dat de fabriek voor 24 uur plat gaat. Ze vinden het bod voor een sociaal plan dat VDL heeft gedaan te laag. Binnenkort willen ze nogmaals een staking opzetten, heeft FNV-bestuurder Peter Reniers al laten weten.

18 mei '23 ( 6:09)

Doorbraak lijkt nog steeds ver weg in landbouwoverleg

De drie landbouwpartijen, onder wie de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO), minister van Landbouw Piet Adema en premier Mark Rutte zijn in de nacht van woensdag op donderdag nog altijd in gesprek bij het landbouwoverleg. Alle overige partijen zijn inmiddels vertrokken, laat een woordvoerder van het overleg rond 03.30 uur weten. Voordat er een conceptakkoord is, moeten die eerst weer om de tafel. Een conceptakkoord vóór Hemelvaart, zoals Adema wilde, lijkt daarmee zo goed als onmogelijk.

17 mei '23 ( 6:09)

Ogen gericht op LTO op belangrijke dag voor landbouwakkoord

Het overleg over het landbouwakkoord nadert woensdag zijn ontknoping. Dan zal duidelijk worden of het kabinet afspraken heeft kunnen maken die de boerensector perspectief bieden. De ogen zullen vooral gericht zijn op de Land- en Tuinbouworganisatie (LTO). Landbouwminister Piet Adema zei vrijdag nog dat een akkoord zonder handtekening van de boerenlobbyorganisatie "weinig zin heeft".

12 mei '23 (12:28)

Vernieuwbouw sportcomplex Glanerbrook in Geleen van start

Woensdag 10 mei 2023 is het officiële startsein gegeven voor de vernieuwbouw van Glanerbrook in Geleen. Onder toeziend oog van vertegenwoordigers van architecten, uitvoerders, uitbater en medewerkers van de gemeente boorde wethouder Leon Geilen met een pneumatische boor een stuk uit de buitenmuur van de sporthal. De werkzaamheden aan het sportcomplex in Geleen duren volgens planning tot 2025. Dit meldt de gemeente Sittard-Geleen.

09 mei '23 (16:01)

Eerste paal nieuw kindcentrum in Zwijndrecht in de grond

Aan de Duivenbode in Zwijndrecht heeft wethouder Ronald de Meij van de gemeente Zwijndrecht maandag 8 mei 2023 de eerste paal van een nieuw kindcentrum in de grond geslagen. Als alles volgens plan verloopt, is de nieuwbouw in het tweede kwartaal van 2024 gereed. Dat meldt Zwijndrecht.net.

02 mei '23 (14:35)

Officieel startsein bouw zwemcentrum in Drachten

Veel belangstellenden en betrokkenen waren woensdag 26 april 2023 aanwezig toen wethouder Pieter van der Zwan het officiële startsein gaf voor de bouw van het nieuwe zwemcentrum De Welle aan de Sportlaan in Drachten. Dat meldt de gemeente Smallingerland.

21 april '23 (11:07)

Geld voor verduurzaming gemeentelijke gebouwen Haarlem

Met een bedrag van negen miljoen euro gaat de gemeente Haarlem maatregelen treffen om gemeentelijke gebouwen te verduurzamen. Concertzaal PHIL en de Stadsschouwburg zijn de grootste gebouwen die verduurzaamd worden. De investeringen verdienen zichzelf spoedig terug. Dit meldt de gemeente Haarlem.

07 april '23 (13:57)

Renovatie en uitbreiding van jenaplanschool Peter Petersen in Haren

Donderdag 6 april 2023 heeft onderwijswethouder Carine Bloemhoff van de gemeente Groningen samen met leerlingen van jenaplanschool Peter Petersen het startsein gegeven voor de renovatie en uitbreiding van deze school in Haren. Dat meldt de gemeente Groningen.