Normal_she-ga94e53afc_1280

In de Agnietenstraat in Utrecht wordt druk gebouwd aan het nieuwe nijntje museum. Woensdag 12 oktober 2022 werd het hoogste punt bereikt. Daarop toostten cultuurwethouder Eva Oosters van de gemeente Utrecht en overige betrokkenen in het gloednieuwe museumcafé. Dit meldt Utrecht.nieuws.nl.

Vanwege de almaar stijgende aantallen bezoekers is vier jaar geleden besloten tot nieuwbouw aan de Agnietenstraat. Het vernieuwde, rolstoelvriendelijke museum zal onder andere ook ruimte gaan bieden aan een eigen museumcafé en twee themaruimtes.

Zomer 2023

Momenteel is het nijntje museum tijdelijk gevestigd in de voormalige bibliotheek aan de Oudegracht in Utrecht. Het Centraal Museum realiseert de verbouw zelf in samenwerking met een groot aantal partners. De verwachting is dat het nieuwe nijntje museum zijn deuren in de zomer van 2023 opent.

Dick Bruna

In het nijntje museum kunnen bezoekers uit binnen- en buitenland de wereld van het wereldberoemde konijn nijntje en haar vriendjes ontdekken. Geestelijk vader van nijntje is de in Utrecht geboren tekenaar en schrijver Dick Bruna (1927-2017).

Door: Nationale Bouwgids / Richard Heeres