In 18 maanden tijd is nieuw sorteercentrum DHL verrezen

DHL Parcel heeft dinsdag 18 oktober in Dordrecht zijn vierde nieuwe nationale sorteercentrum voor pakketten in vier jaar tijd geopend. Eerder waren Amsterdam, Zaltbommel en Utrecht aan de beurt. Op duurzaam bedrijventerrein DistriPark Dordrecht langs de Dordtse Kil is in achttien maanden tijd een sorteercentrum verrezen volgens de hoogste officiële duurzaamheidsstandaard. Vanuit dit sorteercentrum worden de 132 CityHubs in het land bevoorraad. Dit meldt DHL Parcel. 

Bovendien is er een rechtstreekse aansluiting op de 14 regionale sorteercentra. De maximum capaciteit bedraagt 200.000 pakketjes per dag; zo’n 15% van het volume dat dagelijks wordt verwerkt. Met de opening van deze CentralHub, zoals het sorteercentrum officieel heet, wordt een investering van € 45 miljoen afgerond, als onderdeel van een meerjarig investeringsprogramma. De CentralHub Dordrecht biedt werkgelegenheid aan 150 mensen.

Hoogste duurzaamheidsnorm

CentralHub Dordrecht meet tien voetbalvelden en is gebouwd volgens de hoogste BREEAM duurzaamheidseis: 5 sterren ‘outstanding’. Dat komt tot uiting in de gebruikte materialen, zoals de dakconstructie van duurzaam hout. Op het dak zelf liggen zonnepanelen, waarmee overdag wordt voorzien in het energiegebruik; ingekochte stroom is groen. Er is geen gasaansluiting. De daken van bijgebouwen zijn begroeid en op de parkeerplaats groeit groen tussen de betonnen tegels door. Alle groenvoorzieningen zijn ingericht op het aantrekken van insecten en kleine dieren zoals vleermuizen en egels. Binnen is er volop natuurlijk licht.

Door: Nationale Bouwgids