Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Rotterdam rekent niet op nieuw Feyenoord-stadion

Door Redactie Nationale Bouwgids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Het Rotterdamse college houdt er sterk rekening mee dat de plannen voor een nieuw te bouwen Feyenoord-stadion definitief van tafel zijn. Dat laat het stadsbestuur weten in een brief aan de gemeenteraad. "Een definitief einde van dit stadionproject lijkt op dit moment het meest waarschijnlijke." Het college wil nu kijken hoe de geplande nieuwbouw van woningen in Rotterdam-Zuid wel door kan gaan. Ook wil Rotterdam eerst nog in gesprek met Feyenoord en de andere betrokkenen in het stadiondossier.

De Raad van State (RvS) zette vorige week een streep door het bestemmingsplan van de gemeente voor het project Feyenoord City. Daardoor kan Rotterdam voorlopig niet beginnen aan de bouw van onder meer bijna 4000 huizen en de nodige infrastructuur en kunnen dus ook de bouwplannen voor een nieuw onderkomen voor Feyenoord niet doorgaan.

Rekening houden met uitspraak RvS

Het Rotterdamse college zegt "op basis van de jurisprudentie" de uitspraak van de RvS niet te hebben verwacht. "De uitspraak van de Raad van State, hoe teleurstellend ook, is echter een gegeven waar we vanaf nu bij de gebiedsontwikkeling Feyenoord City rekening mee dienen te houden", schrijft wethouder Chantal Zeegers.

Hoe het gebied er nu uit moet gaan zien en hoe dat geregeld gaat worden, is nog niet duidelijk. Rotterdam wil eerst in gesprek met de betrokken partijen in het project. "Voor ons komt de gebiedsontwikkeling op de eerste plaats. Vanuit dat perspectief is de vernietiging van het bestemmingsplan een grote tegenslag", aldus het stadsbestuur. "De voortgang van de woningbouw en de kwaliteit van de gebiedsontwikkeling staan voorop bij de te maken keuzes."

Aanjager

Een nieuw te bouwen voetbalstadion voor Feyenoord diende volgens het bestemmingsplan als 'aanjager' van de gebiedsontwikkeling in Rotterdam-Zuid. Eerder dit jaar liet de clubleiding echter weten voorlopig te stoppen met de plannen voor een nieuw onderkomen. De beoogde kosten waren door de gestegen prijzen van bouwmateriaal voor de club en de ontwikkelaars niet op te brengen.

Door: ANP

07 mei '24 (11:33)

Zeker 1,5 miljard euro nodig voor verduurzamen alle kantoorgebouwen

Om alle kantoorgebouwen in Nederland tegen 2030 van het juiste energielabel te voorzien is er zeker 1,5 miljard euro nodig. Dat berekent vastgoedadviseur Envalue.

18 april '24 (12:19)

Bouwkraan in Leusden gestabiliseerd

De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

16 april '24 (12:05)

Renovatie Binnenhof gaat ruim twee keer zoveel kosten als geschat

De renovatie van het Binnenhof in Den Haag gaat circa 2 miljard euro kosten, meer dan twee keer zoveel als waar tot dusver van werd uitgegaan. De gebouwen van de Tweede en Eerste Kamer, het ministerie van Algemene Zaken en de Raad van State zijn er veel slechter aan toe dan verwacht, meldt demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) aan de Tweede Kamer.

14 december '23 (13:01)

Bouw van datacenter Google in Winschoten formeel gestart

In het Groningse Winschoten is donderdag formeel de bouw gestart van een nieuw datacenter van Google. Het wordt een 'satelliet' van het grote complex in de Eemshaven in dezelfde provincie. Google steekt naar eigen zeggen 600 miljoen euro in het nieuwe gebouw. Het zou enkele tientallen banen opleveren.

01 november '23 ( 8:32)

Verduurzaming bedrijventerreinen komt nauwelijks van de grond

De verduurzaming van bedrijventerreinen in Nederland komt nauwelijks van de grond, zegt de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) in een nieuw advies aan de regering. Bedrijventerreinen moeten volgens de adviesraad niet meer worden gezien als een stuk grond met bedrijfspanden, maar als een verzameling ondernemers die samen een geheel vormen. Voor veel verduurzamingsmaatregelen is samenwerken namelijk efficiënter, goedkoper of zelfs onmisbaar, schrijft de Rli.

24 oktober '23 ( 6:09)

Organisaties minder klimaatambitieus door hoge energieprijzen

Het aantal belangrijke innovaties bij Nederlandse bedrijven laat al drie jaar een dalende lijn zien. Bedrijven lijken zich nu vooral te richten op kleinschalige verbeteringen van bestaande producten en diensten. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam in een dinsdag verschenen rapport.

23 oktober '23 (21:09)

Externe adviseurs bekijken verduurzamingsplannen Tata Steel

Economieminister Micky Adriaansens laat twee externe adviseurs, Hans Wijers en Frans Blom, kijken naar de verduurzamingsplannen waarmee Tata Steel volgende week komt. Het is de bedoeling dat zij ook alternatieven gaan onderzoeken. De demissionaire bewindsvrouw wil zich er zo van verzekeren dat uiteindelijk de best mogelijke aanpak wordt gekozen.

13 oktober '23 ( 9:39)

Haags gebouw van Universiteit Leiden dicht om veiligheidsrisico

DEN HAAG (ANP) - Een gebouw van de Universiteit Leiden in de stad Den Haag blijft vrijdag de hele dag dicht vanwege "een verhoogd veiligheidsrisico". De universiteit meldt niet wat het risico is. Studenten en medewerkers krijgen de vraag om niet naar het gebouw aan de Wijnhaven in het centrum van Den Haag te komen.

12 oktober '23 (21:08)

Ondanks kritiek bouw nieuw vergadercomplex Surinaamse parlement gestart

Ondanks brede kritiek is donderdag de bouw begonnen van een nieuw vergadercomplex voor het Surinaamse parlement, de Nationale Assemblée. Een moderne vergaderzaal, kantoren, een publieke tribune en andere voorzieningen komen in het oude stadscentrum, pal achter de replica van het historische gebouw dat in 1996 is afgebrand.

14 augustus '23 (19:23)

Herstelwerkzaamheden door ontsporing Gotthardtunnel duren langer

De herstelwerkzaamheden in de Gotthardtunnel in Zwitserland gaan ook na woensdag door. Dat melden de Zwitserse spoorwegen (SBB) op hun website. In de tunnel ontspoorde vorige week een goederentrein, waardoor een zeer belangrijke transportroute voor goederenvervoer tussen het noorden en het zuiden van Europa geblokkeerd raakte.